NEAKTUALITY :o)

29.12.2007
PRACOVNÍ SOBOTA :o)
17:42 před chvílí jsem došla domů, zase tu sedím, mrtvá - unavená, zase se točí prádlo v pračce - poslední zbytky (ne zbytky, ale ponožky), které jsem nestihla vyprat včera. Tolik by toho bylo třeba udělat.... nádobí, podlaha..... a já nemám sílu, "Bohčo, proč jsi šla spát až po půlnoci, když jsi věděla, že v pět vstáváš???" V pohodě, bude zase dobře, zítra se vyspím.....to zní jako bych předem počítala, že půjdu spát zase až po půlnoci:o) musím si připojit bedny k pc, měli jsme je sebou na horách a já si teď nemohu pouštět hudbu z pc a je tu najednou nějak mrtvo - jako už dva dny, co ty bedny jsou tady vedle na zemi:o) Představte si, že mé historické bedny pochází od mého prvního pc, které jsem si kupovala někdy zjara 1999. Toto pc je moje třetí, všechno už jsem vyměnila (i když monitor bych ráda ještě vyměnila....no nemá zdravou frekvenci a z toho su mírně nesvá), ale bedny zůstaly - ale fotit vám je nebudu, byste se mi smály, jak jsou historické :o) Stejně toto pc mám nejraději, bo jsem si ho úplně sama složila - nechtěla bych mít notebooka - protože toho si člověk nesloží :o) Já vám ještě neřekla, co jsem dostala od Ježíška, napíšu to do povídání z hor, ale toto vám musím ukázat: Bylo jasné, že můj starý notebook už dosluhuje a má malou paměť, tak mi muž koupil novej - tak takovýto notebook, ten můžu :o)

   

21:41 ještě to nádobí mě čeká a vyžehlit prádlo, do půlnoci to zvládnu :o) ale jsem zase tady. Napadlo mě, že si musíte myslet, jak mne ty domácí práce nebaví a to se pletete - baví, všechno co dělám, dělám ráda - je to tak lepší, člověk to stejně udělat musí a tak z toho má aspoň fajn pocit, když dělá něco, co ho baví:o) Snad jen mi vadí, že toho času je na všechno málo - kdyby času bylo víc mohla bych se těmto oblíbeným činnostem víc věnovat. A ještě jsem chtěla napsat jednu věc, nevím jak to napsat, aby "nepřítel" nepochopil, co tím chci říct a přítele to zahřálo u srdce :o) A tak si to si to ještě nechám projít hlavou.... Třeba mě do zítra něco napadne, každopádně už včera jsem vám chtěla říct užívejte si posledních letošních dnů a tím užívejte nemyslím, že budeme pít a slavit, ale vychutnávat si každou hodinu, že jsme, že žijem, že jsme zdraví..... mohla bych ještě psát plno zážítků z tabáku, o čem jsem přemýšlela......ale třeba zítra, dnes dobrou noc a krásné sny, nádobí mě volá, miluju umývat každý hrnek - třeba ten nový z Flachau, nebo ten modrý hranatý, a tak......

28.12.2007
HEZKÝ SVÁTEK
Konečně doma. Pračka pere, já sedím u pc, aktualizuju stránky, v mezičase vyklízím kabele s věcma a dárky z hor. Piju černý čaj s mlíkem, tvořím pf na stránky - nevím, kterou fotku zvolit.... chci aby byla veselá, ale přicházejí mi pod ruku jen samé smutné. Je to hloupé mít svátek hned po Vánocích, nikdo nemá chuť slavit a přesto jste mi mnozí už popřáli - díky za sms, i vzkazy po ICQ. Za chvilku musím jít na poštu vyzvednout dárek pro muže k svátku - je fajn, když člověk může věci kupovat přes net. No, teď zas musím vyndat prádlo z pračky. Asi tu aktualizaci, hned tak nezvládnu, běžím na tu poštu a pak hned do tabáku - mám dnes odpoledne a zítra celý den. Ale aspoň budou nějaké veselé zážitky - snad. A kdo mě už dlouho neviděl - tak toto je jedna z mých nejčerstvějších fotek - dík Stardo, že mě taky někdy vyfotíš :o)

22.-27.12.2007
VÁNOCE NA HORÁCH
Změna je život a tak jsme se letos na Vánoce vydali do hor. Poprvě jsem stála a poprvé padala na sjezdovkách :o) a to vše je popsáno zde.


22.12.2007
HEZKÉ SVÁTKY
Nečekejte, že vám někomu pošlu smsku na Štědrý den!!!! Dnes odjíždíme do Flachau na hory a z Rakouska vám psát nebudu :o) Ať vám Ježíšek naježí, to co chcete a možná ještě něco víc..... Užijte si klid a pohodu a zimu a pohádky a co chcete....

21.12.2007
VÁNOČNÍ BESÍDKA V 6.A
Rozdali jsme dárky......udělala jsem i pár fotek mobilem, ale nějak mi to teď nejde stáhnout, takže fotky budou později. Musím se balit a tak :o)


19.12.2007
EXISTUJÍ SLUŠNÍ LIDÉ? A V ČD?
Mám radost :o) Nemožné se stalo skutečností! Povím vám páteční příběh, styděla jsem se za něj ho napsat - aby jste se nedivili jaká su "hlúpá husa", která jela asi nejdražší jízdu s ČD (Starouši, dražší než Kráťa s Iškem....) - Šumperk - Olomouc za 150 Kč a to i s IN-kartou. Tak vám povím, jak to všechno začalo. Jak už jsem psala minulý pátek jela jsem za mužem do Olomouce, abychom pak společně jeli do Brna. Doběhla jsem na poslední chvíli na nádraží, řekla jsem, že chci lístek do Olomouce přes Zábřeh na In-kartu, zaplatila jsem 60Kč, věděla jsem, že lístek má stát 60Kč, koukla jsem se letmo na lístek, Olomouc tam byla tak hurá do vlaku, sednu a jedem - na čas. A přišel průvodčí: "Kontrola jízdenek!" Ukážu mu svou jízdenku a on že je neplatná, já že jsem jí teď kupovala a on ať mu nelžu, že jsem ji kupovala včera a že je z Olomouce do Šumperka. Koukám na to a je to pravda, snažím se mu vysvětlit, že opravdu toto mi před 5 minutama pán u kasy prodal. Vypadám, jak největší podvodnice a kupuji si platný lístek + 30Kč přirážka za to, že si lístek kupuju až ve vlaku. Bylo mi do breku - lístek do Olomouce za 150Kč. Co naplat, pak mě napadlo, že jsem měla vystoupit - jet zpět, vynadat chlapovi, nebo vystoupit, koupit si lístek a jet dalším vlakem, ale v tu chvíli se mi jen chtělo brečet, snad ani tak mi nevadilo těch 150Kč jako, to, že mě ten chlap tak před lidma obviňoval, že mu lžu. Cítila jsem se jak ta největší podvodnice....... V Zábřehu na nádraží jsem si u Janči v tabáku postěžovala a koupila TwixXXL, tyčinku, kterou miluju - ať se mi trochu zlepší nálada...... Pak jeden fajn telefonát (s tatínkem) - když mě něco štve, musím se z toho vypovídat, ještě štěstí, že mám vždy komu :o) Pak jsem se prošla Olomoucí - taky mi pomáhá, když se sama projdu - do np3 jsem si pustila Kabáty...a za půl hodiny zas bylo fajn. "Jseš hloupá Bohčo! Máš si zkontrolovat lístek!" Nenapadlo mě, že na dráze pracují "hluší"...... Ale důležitější je rodinná pohoda na rodinné oslavě.... A v životě mnohdy přijdeš o víc, než je devadesát korun :o(
Řekla jsem si, že to zkusím nějak vyreklamovat. Šla jsem na nádraží v neděli, ale pán za okýnkem nebyl a já se nechtěla někde s někým dohadovat.... Neměla jsem chuť se hádat. Ale dnes jsem měla takovou bojovnou náladu.... děcka ve škole zlobí....už se vidí na prázdninách...... a .....nebudu psát detaily, prostě jsem vlezla do haly (šla jsem do tabáku pro cd) a vidím toho chlapa u okýnka - a hned mě problesklo hlavou "líná huba - holé neštěstí!" a tak jsem šla a řekla mu, že mi prodal den starou a špatnou jízdenku....... a on vytáhl 90Kč a dal mi je. Nevím, jestli o tom věděl, že mi dal jízdenku špatnou....nebo se nechtěl hádat, každopádně já mám svých 90Kč zpátky a o to mi šlo. Takže díky. Možná zas ten dnešek nebyl tak špatnej den. Mám radost - hned mi bylo líp!
Tak nic, musím jít zase pracovat - to víte předvánoční úklid a ta kopa prádla na praní a na žehlení.....

18.12.2007
TRENINK - VÝSLEDKY
opravdu je sem dám, jen jsem neměla čas to opravit. Omlouvám se!

17.12.2007
DEN C - JAKO CUKROVÍ
Dnes už nebyla angličtina, protože je před Vánoci a tak jsem se pustila do pečení a výsledek je tu:

16.12.2007
VÁNOČNÍ B-DESIGN
Rozhodla jsem se udělat zimní design stránek(mezi tím pečením...) - tak doufám, že se vám tu bude líbit i tak. Trochu jsem upravila i vpravo nabídku, ale určitě vše, co budete hledat najdete. Tak hezký předvánoční týden a pro nás "školou povinné" už jen 5x do ústavu :o)

16.12.2007
DEN D V DD
Co to znamená? Dehnusátorský den v dehnusátorském doupěti. Alkohol je hnus a hnusy se musí ničit!!! Muž vyzkoušel nové sluchátka, když si se Staroušem volali, já vyzkoušela nové hrnce, když jsem vařila oběd. Jinak peču cukroví, až ho bude víc, tak vám ho sem vyfotím.

15.12.2007
BRNO
V pátek večer oslava, mužův táta slavil 61, večer jsme zas s mým tátou hráli taroky. V sobotu jsme prošli Vaňkovku - docela hrůza, o co víc lidí o to méně zboží :o) Výborný oběd od maminky a pak přišel Ježíšek. Od bratrů jsme dostali super sluchátka s mikrofonem. Pak jsme byli ještě na hřbitově pozdravit Davidova dědečka. A pak hurá domů, ještě jsme se stavili v Olomouci, lidí tam bylo míň. Večer nás navštívil Starouš - dělal takovou "převánoční pouť". Dovezl nám dárek ke svátkům (Vánoce on neslaví), já dostala turecký med, který miluju. Zvolil jsme Staroušovi svátek na 29.12. přesně mezi nás (Judita je úplně zbytečné jméno - tak si to v kalendáři přeznačte :o)) a taky jsme mu dali dárek.

14.12.2007
CESTA DO BRNA
Popřeju vám pěkný víkend, zbalím si pár věcí, co mi ráno neodvezl autem muž a hurá na vlak směr Olomouc (uvidíme, jak si zase za více peněz více užiju). Jen hodím aktualizaci na web a mějte se krásně, nevím jak u vás - ale tady po zemi (jako doma ne, ale venku) leží cosi bílého, co vypadá jako sníh - třeba budou bílé Vánoce, tak zatím, odcházím.

13.12.2007
JAK SE BRÁNIT???
Asi dva dny přemýšlím, jak se bránit proti pomluvám, proti tomu, co o vás jiní rozhlašují... Ale je zbytečné bojovat, moudrý člověk časem pochopí, kde je pravda a než něčemu uvěří nejdřív si to prověří...... a jestli tomu věří trouba, tak ať si věří, názor trouby mě stejně moc nezajímá....... Takže úsměv na tvář a Vánoce se blíží!!! Už jen 6x do školy.

12.12.2007
A CO TAKHLE ZAČÍT S PEČENÍM...???
Vánoce se blíží, sliny sbíhají.....a tak jsem se do toho pustila, udělala jsem úlky, zatím jsem je nezvládla promazat - snad se nesní, než je promažu :o)

11.12.2007
ŠKOLNÍ VÁNOČNÍ BESÍDKA
Moje 6.A si připravila pohádku o zajíčkovi, jak měl chaloupku z kůry a liška z ledu, přišlo jaro, lišce chaloupka roztála a poprosila zajíčka o nocleh a pak ho vyhnala...... Připojuju i pár fotek deváťáků z módní přehlídky tady.

10.12.2007
OD 11.9. do 10.12. DALŠÍCH 1000 NÁVŠTĚVNÍKŮ
Ale neviděla jsem to, dívala jsem se ve škole, bylo tam 1997 myslím, říkala jsem si, přijdu domů a vyfotím si 2000 a kuk a nestihla jsem to :o) D9k vám, že sem chodíte, že moje stránky čtete, že se s vámi mohu podělit o to, co mne trápí a co právě prožívám. Dnes večer mám radost, jedna kamarádka mi řekla moc moc hezkou zpravu a moc jí držím palce, aby jí všechno dobře dopadlo!!!

9.12.2007
BOHČA - TRENÉRKA S LICENCÍ T3 :O)
Poslední 4 přednášky a oběd a je to tu, máme licenci T3. Jinak děkuji bratrovi Starouše za propůjčení postele, v jeho pokoji mne napadla v sobotu ráno hluboká myšlenka: Víte jak skončil Pán prstenů? Vymetením Kraje, i když se chvíli zdálo, že všechno Skřeti zabrali:o) Krásný sen z Hobitína :o)
Jen se ještě zmíním o cestě domů, tak pečlivě jsme si našli vlak, kterým pojedeme domů a v Pardubicích jsme zjistili, že má 60 minut zpoždění. Rychle jsme nalezli alternativní spoj - měl zpoždějí 130 minut a právě vjížděl do stanice. Takže jsme dojeli přesně podle plánu. Není to radost cestovat s ČD? - za vyšší cenu (od pátku zdražili o 15Kč) více zážitků. Tak pěkný předvánoční týden plný milých předvánočních zážitků!!!


8.12.2007
ŠKOLENÍ T3 V HK POKRAČUJE + VYDAŘENÝ VEČÍREK
Ráno nás na půl devátou na Slávii hodili Staroušovi autem, které při výjezdu z garáže stačil pan Starouš odřít, nevydařený synek z toho měl radost celý den a ještě večer si dělal z táty legraci. Přednášky byly zajímavé, oběd výborný a automat na kávu pro Starouše a čokoládu pro mě funkční - tak, co si přál víc, navíc Javor se stihl i vyspat na 4 židlích :o) Odpoledne jsme jeli do lesa (mapa Roudnička), bylo tam nachystáno několik tréninků - pro mě nic nového (všechny používáme na soustředění Hanácké oblasti), ale co bylo pro mne "nové" zkusit si to sama zaběhnout. Mapa bez zelené a cest mě docela nadchla (byly tam jen vrstevnice), bála jsem se, že to nedám - ale bylo to podstatně jednodušší než běhat na Ukrajině :o) a pak jsem běhala "housenku" nebo "hadice" se to jmenovalo (v mapě byl vystřižený jen úzký proužek mapy a tudy se mělo běžet), bylo to docela makačka - sledovat detaily - ale líbilo se mi to. Po příjemném proběhnutí jsme si ještě vyslechli několik přednášek, snědli večeři a hurá ke Staroušům. Večer s náma Javor nešel - musel se učit, ale zase šel s náma Boban, šli jsme do Lucie, kde měli Slávisti sraz (až na místě jsme se dozvěděli, že jedna Slávistka slavila krásných 30). Říkala jsem si, že si dám dvě kofoly a půjdu spát, i Starouš se bál, že se budu nudit - ale bohužel kofolu neměli a tam asi vznikla ta chyba a na ten "sprite" se asi tancovalo líp :o) Moc dobře tam hráli, taková hudba našeho mládí...... Prostě vydařený večírek.

7.12.2007
ŠKOLENÍ T3 V HK
Hurá ze školy na vlak, vlak byl nacpaný a tak když jsem v České Třebové nasedala do plného rychlíku do Hradce, našla jsem místo u dvou mladých kluků a povídám: "Hoši, mohu si přisednout?" Řekli: "Ano, slečno!" Což mně udělalo radost na celý zbytek dne - nevypadám tak hrozně.... Ale hned v Ústí přisedl Starouš a ten mě teda lichotkami nezahrnoval :o) V HK v hale zrovna povídá Starouš: "Teď budeme muset najít toho Javora!" A já na to: "Zavolám mu!" a ani jsem nevzala telefon do ruky a Javor stál před náma. Vyšli jsme před nádraží a jela zrychlená verze trolejbusu...a tak se nám začlo dařit. Věci jsme si uložili u Staroušů a šli se soustředit, Javor mi stále nevěřil, že budeme cvičit. V tělocvičně nás paní cvičitelka honila asi půlhodiny dokola, tak jsem si snad v životě nezaběhala....ale zas mám dobrý pocit, že jsem to zvládla... Pak byly dvě přednášky, zvlášť tak první mi přišla taková dobrá a praktická, je fajn slyšet starší a jejich zkušenosti. Večer jsme zašli "na jedno" a taroky. Lístek mluví za vše:

6.12.2007
ZASE JEDNOU VE ŠKOLE
A do Vánoc už jen 11x!!! Už se těším až to zítra odučím a hurá se Staroušem do HK, kde se potkám s Javorem a budu se školit, tak se mějte fajn a pěkný víkend :o)

5.12.2007
MIKULÁŠ
Čert mě neodnesl, asi jsem byla hodná, ale představte si, že ale asi odnesl hodně lidí, do cvičení jsme přišly jen tři a paní cvičitelka, ani jedna známá paní z ulice tam nebyla - že by ji taky odnesl??? Zasloužila by si to, ale uvidíme.... Mám pro vás fotku celé Mikulášské výpravy, která se u nás doma zastavila a donesla mi takový milý - prý napůl orienťácký balíček (byly tam samolepky, co mohu použít na trénink). Takže nejdřív děti:
Méďa, co jsem ho dostala - moc se mi líbí :o) a umí říct "Aj laf jů!"
A na závěr, taky mi doma něco donesl Mikuláš, výborný čaj - Irský krém, Milku čokoládu s jogurtem, co přímo miluju a sponku do vlasů a s ní budu určitě kočka :o)

4.12.2007
CO DĚLÁ STÁVKUJÍCÍ UČITEL???
Učitel nevím, učitelka - no asi jak která, ale řeknu vám, co jsem dělala já. Už jsem asi psala, že jsem řekla ve škole, že nebudu stávkokaz a stávku podpořím - když budou stávkovat všichni. A tak se stalo a jak nejlépe oslavit stávku než prací. Budík jsem si nařídila na 3:43 a ve 4:00 už hupky na Šumperské nádraží :o) Ne, nevyhodil mě muž - pro bezdomovce je stejně zavřené :o) Šla jsem na brigádu do tabáku, tak ve škole dnes mzdu nedostanu, přece nebudeme hlady :o) Ne, v pohodě, baví mě to tam - být tam sem tam. Někdy mají lidi super hlášky. Ale po 9 hodinách už jsem toho měla dost. Odpoledne jsme měli takový komorní Mikulášský trénink. Bylo to fajn.
Ještě jedna zpráva, smutná, těm, co čtou mé stránky naposled, přeju klidnou a rychlou poslední hodinku než je zítra odnese čert!!!

3.12.2007
PRAHA - ŠKOLENÍ CHEMIKŮ
Zas jsem o něco chytřejší. Ale po včerejší "afterparty" mi docela dělalo problém neusnout během výkladu - to mám z toho, že jsem nemohla spát v noci. V Praze jsem se prošla po Vánočním Staromáku a přikoupila pár dárků. Ale vrcholem odpoledne bylo setkaní s byvalou spolužačkou z pajdáku, co dělá letušku, s Kačkou. Sedli jsme si do takové pekné pekárny, ona na kafe já na horkou hrušku - moc ráda jsem jí zase po víc jak roce viděla. A tak pekárna (kavárna) byla moc pěkná, moc by se líbila mužovi, až někdy budem v Praze vezmu ho tam - měli tam moc pěkné obrázky na zdi - takové jaké má rád :o) Škoda, že si nepamatuju jak se ta pekárna jmenovala, ale byla, myslím, na Jindřišké.

2.12.2007
STŘEDOZEMĚ ROZDĚLENA

1.12.2007
MIKULÁŠSKÝ ORIENŤÁK
Rozhodli jsme se zase jednou si zazávodit, vlastně jak to nazval Starouš, byla to derniéra v KSU dresu :o) A tak jsme si to chtěli užít naposled s prasaty na zádech. A kdy jindy budeme mít příležitost si zaběhat v kategorii s reprezentanty. Od nás jsme se rozhodli jet já, AzA, Dita, Starouš a malý Kuba Kašpar, který si zaběhl pro vítězství a odjížděl nadšen nejen z výhry, ale i z plakátu podepsaného Bingem. Mně se bohužel sen být předposlední nesplnil, snad kdyby to nebyl jen běžák mohla jsem mít šanci, ale takhle to opravdu nešlo (bojovat s holkama, které za 10 a více let oslaví věk, kdy já začínala běhat.....bylo opravdu nad moje síly), ale i tak mám radost, že jsem snad poprvé běžela pod 10 na km :o) Vždy si člověk musí najít nějaké pozitivum. Výsledky najdete tady.
Večer jsme šli ladit formu před VH, a v hospůdce se nám odpravdu dařilo. Všichni jsme vyháli v soutěži ferneta citruse dárkové předměty, já s Ditou krásný pytlíček na orientky, Starouš propisku do školy a pak byl Starouš úspěšný i v Holba soutěži dárek - ale to zatím nemůžu napsat jaký, kdyby si toto AL přečetl dříve, než mu to Starouš dá k Vánocům :o). A tady jenom malá ukázka, jaký by chtěl mít Starouš adventní kalendář:

30.11.2007
TĚŠÍM SE NA DŮCHOD
Vždycky jsem říkala, že až budu v důchodu, budu hrát počítačové hry, protože na ně nemám čas, ale asi mě to na stará kolena nechytne, ale jsem dneska vymyslela, že v důchodu budu fotografem :o) Volný pátek jsem dlouho neměla, abych nikam nejela a dnes se to povedlo.... Původně jsem si plánovala, že si půjdu zaběhat, potrénovat na zítřejší závod - ale počasí tomu nechtělo. Vzbudím se, podívám z okna a on tam zase sníh....hned jsem zvolila sportovní oděv, ani nepamatuju, kdy jsem naposled byla ve škole v riflích a s batůžkem, sbalila foťák a bylo jasné. Hned jak jsem odučila, umyla hrnek, nachystala práci pro děcka na pondělí a středu, hurá do lesa. Miluju sníh, když je všude krásně bílo, cestu, po které ještě jikdo nešel a křupající bílou "hmotu" pod nohama..... prostě to miluju a tak jsem jak ten blázen lítala po lese víc jak hodinu.....však se podívejte sami, jestli to stálo za to.
A ještě dnes připomínám jedno výročí, jsou to dva roky, co umřel dědeček František. Tak vzpomeňme:
Nejdřív dědeček s malou Bohčou
A teď dědeček, když byl králíkům na trávě:

29.11.2007
PŘEDVÁNOČNÍ PRÁZDNINY
Tak zítra odučím tři hodiny a mám týden "volno". Závidíte? Tak já vám to vysvětlím, ať nevznikají fámy! V pondělí jedu na školení Chemie do Prahy (mimochodem vlak mi jede v 5:39). Ve čtvrtek stávkujeme (osobně si myslím, že stávka nic nevyřeží....., ale řekla jsem jim, že když půjdou všichni nebudu jim to kazit, a třeba bude sníh a budu moct jet na běžky) a ve středu jedu zase na školení do Matiky do Olomouce. No a ve čtvrtek už jdu normálně pracovat :o)

28.11.2007
BOHČA - PANÍ UČITELKA
Divím se, že mě to po těch 10 letech ještě tak bere :o) podělím se s váma o několik fotek z krystalizace látek, nejdřív je tam sůl, ty krásné kytičky - to je cukr a to modré na závěr je modrá skalice - vytváří zase krásné rovnoběžníky. Můžete nahlédnou zde. A bylo by škoda sem nedát výtvory z chemie - deváťáci dělali odlitky ze sádry, někteří jsou vyloženě umělci. Jedna dvojice mi z toho udělala i video - jak to celé připravovali, ale za 1) neumím dát video soubor na net a za 2) možná bych to i zvládla, ale zabírá to moc místa, stačí, když sem dávám plno fotek, takže mrkněte sem. A ještě přidám galerii, mých pěstitelských úspěchů, již třetí rok pěčuji o flóru učebny fyziky a chemie. Největší radost mám ze 4 mandarinek, které mi rostou doma v květináči, ty vám zatím neukážu, ale malý citronek ano. Citronek mi roste v kabinetu od zaří a má se k světu a už chystám vypěstovat další :o) Fotky jsou tady.

27.11.2007
MOŽNÁ TO BYLO JINAK
Možná jsem se včera spletla, možná to bylo unáhlené.... Třeba neměla na výběr. Vím, smazat včerejší záznam by bylo jednoduší, než se omluvit.... Ale věci, co se jednou staly nejde vzít zpět, musíme s nimi pracovat, a snad je časem obrátit v dobré..... a to asi mluvím úplně o něčem jiném, jdu umyt nádobí a pěknou středu :o)

26.11.2007
ZASE JEDNOU VE ŠKOLE
Možná bych to zveřejňovat neměla - ale je to můj blog a prezentuje mé názory, a dnes snad máme dobu, kdy můžeme říkat své názory! Šok!!! Dnes v 8:35 hlásila paní ředitelka, ať pustíme děti na WC, že nebude dvě hodiny téct voda. Bohužel, buď se spletla omylem nebo neumí počítat - ale když jsem v 14:40 opouštěla budovu školy voda stále netekla - copak nemůže dát dětem ředitelské volno? Kdybyste viděli ty kuchařky jak šudlaly talíře vodou z cisterny to snad by i hygiena kroutila hlavou!!!! Ale asi nemám právo do toho mluvit - až budu ředitelka já - udělám si to po svém :o) No raději budu ticho nebo si budu muset hledat nové místo :o) Mějte se líp!!!

23.-25.11.2007
PODZIMNÍ AKCE VIDČA
V pátek odpoledne jsme vyrazili na naši oblíbenou Vidču. Doufám, že chvilu zase cestovat nebudu - busy jsou ještě snad horší než vlaky. No každopádně dorazili jsme tam a užili si pěkný víkend. Ale vše (jako detaily) popíšu časem. Jen jsem si připadala jako v pohádce a návrat do reality mě trochu zaskočil :o) Jen fajn potkat zas po delší době ty milé lidi..... A snad za rok se potkame zase :o) To jsou fotky výloh v Rožnově:

22.11.2007
TŘÍDNÍ SCHŮZKY
Docela se sama divím, že i po 10 letech mě nějaký rodič dokáže vytočit, a pokazit celý večer. Ještě štěstí, že jsem byla sama doma, jinak bych asi byla protivná. Sama nechápu, že mě to vždycky zaskočí, že mám stále takovou naivní představu, že každý rodič by chtěl mít dítě s co nejlepšími známkami, že každého rodiče by mělo zajímat jak se dítě učí. Vlastně vůbec zajímat, že má dítě. Ale nezodpovědní hloupí rodiče a někdy ani ne rodiče a hloupá ženská si pořídí dítě a tím to skončí, splnila své mateřské povinnosti a další péče o dítě už ji obtěžuje. Vždyť existuje tolik hodných lidí, co by děti chtěli a mít je nemohou a pak nějaká taková, (s prominutím) kráva, dítě má a je jí to jedno, tak propadne - a ještě snad pronese, že dítě lže po otci a co ona s tím? A nemá čas mu otevřít žákovskou nebo ho pohladit a třeba ucítit, že dítě kouří! Prostě na auto každý musí mít řidičák, ale dítě si může pořídit kde kdo.... Jen mě to prostě vytočilo. Opravdu štěstí, že jsem byla doma sama. A děkuji za to, jaké mám rodiče.

20.11.2007
A ZASE CHEMIE
Bavíme se v chemii o tvrdosti vody a Radek z 9.B se přihlásí a povídá: "No, tady v Desný je hodně tvrdá voda, pokaždé, když do ní skočím, namlátím si hubu!" :o) a pak je něco učte!!!

18.11.2007
PASTA PÁRTY
Sešli jsme se na trochu těstovin a trochu čaje a kus řeči k nám domů. Těstovin je ještě plná kuchyň, Starouš prohlásil, že to tam vypadá, jak by bouchl těstovinový kotel, tak nemám čas psát víc, jdu uklízet.

Jen ještě vtipná fotka z předsíně, bot a batohů tam bylo opravdu hodně:
>

18.11.2007
PRVNÍ LYŽE
Po obědě jsme vyrazili na Skřítek na prní běžky, bylo to fajn. Snad sníh letos bydrží :o) Mimochodem je aktualizovaný seznam akce Vidča + doporučená doprava zde.


17.11.2007
MÁJA, LIBA A POLSKO
V pátek večer dojel bratr Mája s Libou, večer jsme jen vykládali, ale v sobotu jsme vyrazili do Polska. Není tam vůbec tolik sněhu jako u nás, ale kvůli sněhu jsme tam nejeli - hlavně na nákupy. A tak jsme koupili pár vánočních a pár předvánočních dárků. Zakončili jsme to výborným obědem v restauraci u Losinské papírny, kde jsme krásně rozmrzli. Večer jsme vyrazili na šipky, nejdříve jsme prošli centrum, pak došli "K   Dacanovi", kde měli šipky rozbité, pak jsme sedli v Šipkárně, ale zrovna tam začali hrát asi místní štamgasti, stejně se nám tam nelíbilo a stejně tam neměli zázvorový tonic :o) (když se na to Mája ptal, vypadalo to jako provokace) a tak jsme zavolali Pepínovi a vydali se do Hraběšic, kde sice šipky měli taky rozbité a zázvorový tonic taky neměli, ale bylo nám tam fajn. Viděli jsme u toho, jak naši vyhráli fotbal a vykládali o životě a tak.... Prostě pěkná sobota.

16.11.2007
ADVENTNÍ KALENDÁŘ
Tak abych jen nevykládala, jak se chystám na Vánoce, ukážu vám náš domácí "adventní kalendář" - spíš předvánoční kalendář, který jsem letos pro muže nachystala. Myslím si, že na Vánoce člověk dostane moc dárků najednou a neumí - ani nemá čas si pořádně vychutnat krásu každého zvlášť, a když se ty dárky rozbalují postupně (každý den něco malého), je to taková krásná předvánoční příprava a člověk může mít radost z dárků postupně a stále :o) až do Vánoc, kde dostane dárky větší....

15.11.2007
JEN TAK
Dnes nemám co psát, vlastně dnes už je zítra :o) 8:00 - 13:30 škola, 6 hodin vtahu + dozor, pak rychle na oběd "do krabičky" a hurá do tabáku od 14:00 do 19:00 pak koupit něco na jídlo a tak....a domů, co jsem dělala doma - to nemohu prozdradit - Vánoce se blíží a .....(když su doma sama, musím toho využít) :o) Teď je 0:28, tak asi pomalu půjdu spát. A abych nezapomněla adresa, na které najdete fotky z posledního kufru: tady. A koho zajímá sněhové zpravodajství - stále je tu sníh.

14.11.2007
ŽIVOT JE ZAJÍMAVÝ, NĚKDY SMUTNÝ, NĚKDY RADOSTNÝ......
Dovolte mi trochu vzpomínek, když se někomu přihodí něco špatného - nechápeme, proč on, proč já??? Už jsem se o tomto tématu zmiňovala např. loni, když jsem na svém oblíbeném příběhu z PP (jak Gndalf vysvětloval Frodovi, že každý má svůj úkol) chtěla aspoň trošku vysvětlit, jak jeden můj žák dostal v deváté třídě cukrovku. Vždy takový příběh zarazí (příběh 5 a 24). Dnes jsem vzpomínala po ICQ s jednou kamarádkou na jiný snad smutný, snad i veselý příběh. Jeden kamarád, milej kluk, na základce jsme mu říkali "Vitásek" připomínal toho hrdinu z tehdejšího totalitního seriálu, taky nosil takový klobouk. Na vysoké se seznámil s Maruškou, měli tři krásné děti, ale když nejmladšímu Toníkovi byli necelé dva roky umřela Maruška na rakovinu, teď 2.11. to byly čtyři roky. Pamatuju si jak nás to tehdy vzalo, volala mi to Lucka a obě jsme se ptaly PROČ??? A dnes mi Lucka poslala fotky ze sobotní svatby, Martin se podruhé oženil - moc mu to přeju. Hodně štěstí! Ten život je někdy tak zajímavý a tak komplikovaný. A kéž by každému z vás po smutné události přišla nějaká radostná, nebo ať ty špatný nechodí vůbec!!!

13.11.2007
A ZASE SNĚŽÍ
Sice teploty kolem nuly, ale zase sněží...snad bude letos lepší zima než loni. A připojím postřeh z Chulimangy - moc se mi to líbilo: "Má-li problém řešení, nemá smysl dělat si starosti. Když řešení nemá, starosti nepomohou. :o)" Hoši fajn myšlenka.

12.11.2007
PRAHA - CHEMICKÉ ŠKOLENÍ
V 5:39 mi odjížděl vlak a já se vydala do Prahy na školení, z krásně zasněženého Šumperka do podzimní Prahy. Do Pardubic bylo bílo, kolem Pardubic jen poprašek a v Praze nic, vůbec nic. A já přemýšlela, že si vezmu foťák, abych si vyfotila bílou Matičku :o) Školení bylo fajn, ale v místnosti byla kosa jak blázen a tak jsem rozmrzla až u čaje u Dity v práci (dík za ten čaj!!!!). Zpátky domů když jsem se probudila, tak zas Choceň byla bílá a v Ústí nad Orlicí hustě sněžilo...... Ale jinak to byl fajn den.

11.11.2007
MARTIN PŘIJEL NA BÍLÉM KONI
Když jsem ráno v bonaskách vycházela do tabáku, byl normální podzimní den, a asi ve čtvrt na deset to začalo :o) Sníh. Ač jemně v úterý počasí upozornilo, že se jako zima blíží, silničáře to opět zaskočilo - ale takový už je život. Mě se z tepla tabáku krásně pozorovali padající vločky - ale asi lidi na silnici zažili své..... Jedna fotka mobilem znádraží. Stále leží venku dobrých 15, 20 čísel sněhu - uvidíme, jak dlouho to vydrží.

10.11.2007
UKRAJINA DOPSÁNA
Konečně. Povídání o celé výpravě najdete tady a fotky buď v odkaze fotky nebo přímo zde. Víc toho dnes nenapíšu, su docela mrtvá - tak užívejte neděli!

9.11.2007
U PC ne UPC :o)
Prostě jako u kompu a ne ta kabelová televize. Dopoledne ve škole, odpoledne z tabáku - tam mi vynadala jedna "baba" ať se na ní nekoukám a ať ji nechám na pokoji, ať se s ní nebavím :o) Jen jsem jí řekla: "Co máte za přání!" Taky se tam "za mnou" dnes stavil Javor značně na.... nazlobený na ČD a Anetka-Ančík. Jinak jak jsem došla večer domů, sedla jsem k pc a dokončila povídání o Ukrajině, ale na web, nezvládnu dát, pohraji s s tím zítra večer, bo už je 23:43 a vstávám na půl šestou do tabáku. Takže sorry - ale aspoň se máte na co těšit.

6.11.2007
PRVNÍ SNÍH
Asi kolem osmé začalo sněžit, nejdřív pomalu, ale vytrvale, pak kolem poledne to vypalo spíš na déšť, ale pak zas chumelilo a chumelilo. Teď už tam sice zase nic není, ale je jasné, že zima je za dveřmi, i za oknem ....už se blíží! Jinak první trénink v tělocvičně - docela se to myslím povedlo, bylo to fajn.

5.11.2007
VESELÁ CHEMIE
"....Mezi křemičitany také patří mastek, azbest a český granát."
Roman z 9.A:
"A paní učitelko, my máme doma na půdě německý granát, patří tam taky?"
Tak až někoho ve škole zabiju, myslím, že mě pochopíte :o)

4.11.2007
JAK JSEM PRODALA MACKOVI COLU LIGHT V PLECHOVCE
Již nikdy více s ČD. Ať žije ekologie, jízdenka Šumperk - Brno stojí busem 110, vlakem 129 a to ještě musíte mít IN-kartu (jinak 184) navíc bus jede bez přestupů....... Ale prostože jsem ještě dnes vzala službu v Zábřehu v tabáku, tak jsem musela z Brna vlakem. Již když jsem nastupovala v Brně, měl vlak přes 25 minut zpoždění, naivně si tatínek myslel - že to do Třebové nažene. Když jsem se průvodčího zeptala, jestli ten osobák v ČT počká, jen se usmál "půl hodiny?" jako že su "naivní kráva". Měl pravdu - nepočkal, počkala jsem já, protože rychlík, který sice měl jet za půl hodiny měl další půlhodinu zpoždění - nebudu to dál komentovat, musela bych se rozčílit! Pak jsem si vychutnala zbytek dne v tabáku, Macek (jako ten Macek z ODS) byl vyprovodit nějakou slečnu, snad dceru, na nádraží a šel ji koupit colu light v plechovce (nechal mi korunu od cesty) a protože i její vlak měl zpoždění a Macek žízeň ještě si koupil bonaqu perlivou - chtěla teda neperlivou, ale řekla jsem mu, že normálně ji máme, ale dnes zrovna ne, tak mi zase nechal korunu od cesty - milej chlap :o) A aby den pěkně skončil i vlak ze Zábřeha do Šumperka (ač jezdí 1x za půlhodiny) měl asi 20 minut zpoždění, ještě že jsem si mohla pustit v NPtrojce The Who :o) A teď jsem doma u pc a su ráda, že jsem doma.

3.11.2007
JEŽOV + BRNO
Byla jsem na svatbě spolužáka Pavla Poláška z Ježova (už jsme skoro všichni - z nás, co se "bavíme" - "nesvobodní", jen ŠVRČA vytrvává a nebo to dobře tají :o) Svatba byla pěkná, i slza ukápla při vzpomínkách na moji svatbu - měli totéž čtení, co my a tak, a pak taky při vzpomínce na studia.....už je to tak dávno......Vždyť už učím desátý rok :o) Koho zajímá, jak vypadala nevěsta, tak se podívejte:
Odpoledne jsem byla s rodičema a bráchama, dokonce nás přijel navštívit i Pája s Áňou, ta roste jako z vody (původně mě Pája zval na návštěvu k nim, ale protože jsem neměla moc času - večer jsem šla do divadla), tak dojeli oni. Takže jedna fotka s Áňou:
Nejvíc malou stejně prožívá dědeček, je to nezvyklé, když najednou tatínkovi všichni říkají dědeček, ale on si na to rychle zvykl:
No a pak jsem byla s maminkou, Májou a Libou v Mahenově divadle na Návštěvě staré dámy, tatínek řekl, ať jdu místo něho, že tentokrát bude spát doma :o) Mahenovo divadlo mám ráda a dokonce tam hrál kamarád Vráťa - tak to bylo fajn. No byl to takový kulturní den.

2.11.2007
DUŠIČKY
Navštívit zemřelé příbuzné dnes nestihnu, za půl hodiny odcházím na bus do Brna, navštívit živé příbuzné - těším se na ně :o) A jedna perlička ze školy na pěkný víkend:
Zkouším Radka na Gravitační sílu, moc mu to nejde, tak zkouším takové ty záchranné otázky. Radek má tak 30kg i s botama a já se ho ptám:
"Na koho působí větší gravitační síla, na tebe nebo na pana učitele Bendu (silnější kolega)!"
Radek pohotově odpoví:
"Na pana učitele Bendu!"
"Výborně, Radku! A na koho působí větší gravitační síla, na tebe nebo na mě?"
Radek se tak šibalsky podíváá, jak to ti šesťáci umí, a povídá:
"Stejně?"
No, musela jsem zamhouřit očko, a říkám:
"Pěkně jsi to řekl - hezky sis šplhnul! Tak ti dám za 3!"

1.11.2007
PĚKNÉ DATUM
Dnes jsem dětem v matematice říkala: "Když si představíte školní rok jako dort, ten dort rozdělíte na pět dílů, tak jeden díl už jste snědli :o)" A je to tak jedna pětina školního roku je za námi - tak hurá do toho, už jen 36 krát do školy a budou tu Vánoce......tak hezký víkend, a jak mi jeden kamarád dnes řekl: "Měj se líp jak včera a hůř jak zítra!" Tak se mějte taky tak!

31.10.2007
OBYČEJNÝ DEN
Úplně obyčejný den, ráno do práce, odpoledne do cvičení a večer hospodyňka, v troubě mám štrůdl a psychicky se připravuju na zítřejší první službu v tabáku v Šumperku. Tak snad to vyjde ok :o) (Mimochodem nemám ze soboty jen rozbité a nateklé pravé koleno, mám modřinu i na levém a nějak nateklý levý kotník, prostě jsem si svůj letošní poslední závod opravdu vychutnala :o)) Nějak nejsou žádný velký zážitky, ale to je asi dobře - když vzpomenu na minulý týden - tak asi začnu milovat každý obyčený klidný den!!!

29.10.2007
OMLOUVÁM SE - DRUHÝ IBIŠEK JE TAKY HEZKÝ
Dnes jsem odhalila krásu i druhého ibiška z učebny fyziky a chemie - je tmavší, ale taky krásný, i on má své kouzlo. On aspoň má člověk nějaký důvod proč se těšit do práce:o) Mám i další "zemědělské úspěchy, z jara jsem vypěstovala 4 malé mandarinky a teď na podzim se mi zadařila jedna datle a jeden malý citrónek, už má asi 2 cm. Ta příroda je krásná a kouzelná, jsou to takové malé zázraky :o)


28.10.2007
PODZIMNÍ SOUSTŘEDĚNÍ - JEDEME DOMŮ
Auto je ok, mám radost. Ale jinak to byl takový kritický víkend pro naši rodinu :o) jen, co muž včera šáhl na Staroušův foťák, ten se zasekl. Pak muž vylil Staroušovi do kompu pivo a počítač nejel - Starouš byl dost naštvanej a tak jsem dostala nápad a pod sušákem jsem počítáč fénovala a fénovala a rozchodila ho.....díky za to. Pak byl fajn večer - protože všechno vlastně vyšlo.... Ráno jsem startovala štafety, jako "mrzáček" jsem nemusela běžet, včera jsem při závodě zakopla a spadla kolenem na kámen, je to nateklé a bolí, ale viděla jsem krásné jeleny v tom hustníku, kam jsem spadla :o) Štafety vyhrála uměle vytvořená štafeta Peca, Eva a AL. Pak už byl jen výborný oběd a úklid, úklid, úklid. Věrko, díky za to, že jsi děti odvezla - dokonalá spolupráce, jsem moc ráda, že jsi tam byla a doufám, že tě množství práce, kterým jsme tě zahrnovali, neodradila :o) Jinak díky všem, co jse tam byli za všechno.......(jsem tam s váma moc ráda - i když tentokrát jsem tam skoro nebyla). Ještě zbývá dodat fotky tady a už jen popřát krásný příští dušičkový týden, už teď je krásné jet potmě kolem hřbitova - mám toto období ráda, hřbitovy na mě působí tak klidně a vyrovnaně. Je dobře, že nezapomínáme na lidi, které jsme měli(máme) rádi.

27.10.2007
PODZIMNÍ SOUSTŘEDĚNÍ - DEN TŘETÍ
Oblasťák v Kamenné, stránky tady. Běžela jsem oddílový přebor - první místo obsadila Kača, překvapila (v červnu rodila, netrénuje....ale asi - co se v mládí naučíš, později jak když najdeš, a vůbec je z nás nejmladší!!!) Překvapilo i druhé místo, které jsem získala já - hoši děkuji za ty náročné hustníčky na trati - byl to mapový koncert, krátké a těžké....jedině tak jsem mohla Jiřku porazit :o) Třetí Jiřka a čtvrtá Věrka (která začínala na Advantě v příchozích - pro ni to bylo nejtěžší).
Jinak teď sedím doma, aktualizuju stránky, za chvilku jdu navštívit Janičku do nemocnice a vybrat peníze, v pět mám sraz s panem opravářem - byl rychlejší než si sám myslel :o) Tak snad to bude ok a až pojedu tankovat - budu si to pamatovat!!! Tak se s vámi loučím a hezkou neděli!

26.10.2007
PODZIMNÍ SOUSTŘEDĚNÍ - DEN DRUHÝ
Že by smůla pokračovala??? Ne - láme se to a bude fajn!!! JB si nechali v nemocnici na operaci lokte, RZ je OK, jen si má kapat kapky do nosu, pan opravář mi slíbil, že auto bude v pondělí taky ok, já jsem ale úplně KO.... Když jsem viděla jak Janičce berou v nemocnici krev - začla jsem uvažovat, jestli omdlím nebo ne a najednou sestřička povídá: "Maminko, tady ji to přidržte!" Tak jsem se rozhodla neomdlít a gázu na píchanci po jehle přidržet - povedlo se neomdlela jsem!!! Ještě že jsem mohla sbírat kontroly - miluju to, v lese je už ticho, skoro tma asi dva metry ode mě srnka a srnče, pravda, že jsem neběžela a vychutnávala jsem si po tom zmatku v nemocnici ticho přírody, ale ty srnky se mě vůbec nelekly, dál stály v klidu..... No, docela se dávám do pohody, nakonec je moc fajn, že je na soustřeďku dost fajn lidí, kteří umí říct: "Bude zas fajn!!!" Díky vám!

25.10.2007
PODZIMNÍ SOUSTŘEDĚNÍ - DEN PRVNÍ
Den na NP, jak by řekl Starouš, a opravdu nejsem blondýna :o) !!!!
Ještě před prvním tréninkem se kluci ze SSU houpali na laně a jeden nejmenovaný TS kopl jednoho "velkého a rozumného" z UOL (RZ) do nosu tak "šikovně" že mu tekla krev a tekla a tekla, když to nepřestalo ani po tréninku - kdy teda neběžel, ale fotil - byla jsem vybrána, abych ho dopravila do nemocnice, kdosi, ale řekl :"Nejdřív se najezte a pak jeďte!" A jelikož na játra na cibulce jsem se těšila, tak jsme počkali a když jsem dojídala polévku, dovedli mi JB z VSP a ať ji vezmeme taky sobou, mezi polévkou a játry si odběhla s RV do tělocvičny udělat pár hvěz, uklouzla ji ruka a najednou loket měla větší jak koleno.....a tak jsem jela, nejprve jsem si nevěřila jestli najdu zkratku, ale nebyl problém.....nemocnice, taky ne - oba RTG, oba zlomenina. JB ráno na kontrolu (že se ještě musí poradit s primářem) a RZ ráno na ORL - že mu to tam snad narovnají. Tak jedeme domů, domů - do Hradečné, jen ještě natankovat u Shellky - stydím se za to, vážně nejsu blondýna, ale jste moji kamarádi, tak se vám přiznám a vůbec - chybu může udělat každý, umění je ji napravit a poučit se z ní - prostě přijedu k benzínce, jako obvykle začnu tankovat natural, pak mi to Roumen vzal, že to na točí a asi po 33 litrech povídá: "Proč do toho tankuješ natural, když je na nádrži napsáno diesel?"
A teď mi to došlo, stále jezdím nějakýma půjčenýma autama, většinou fabie na natural.....do našeho jsem tankovala jen loni v srpnu, když jsme jeli do Norska.......No naštěstí jsem nenastartovala....za asistence (tímto díky moc) Davidovýho táty Vládi, který nám přišel napomoc jsme auto odtačili na parkoviště a Vláďa nám půjčil auto na dojetí do Hradečné.....Díky, díky moc!
Jen fajn, když má člověk kolem sebe lidi, kteří pomůžou! Díky!!!

25.10.2007
PODZIMNÍ SOUSTŘEDĚNÍ ZAČÍNÁ.....
Za dvě hodinky odcházím na nádraží a jedu s žatctvem a dorostem KSU na podzimní soustředění vlakem do Nové Hradečné......tak pěkný víkend a kdo máte tak pěkné prázdniny :o) (já nemám prázdniny - my máme zase tzv. nucenou dovolenou!)

22.10.2007
ZASE JEDNOU O ŠKOLE
Již třetím rokem se starám o květiny v učebně fyziky - a je to radost, už podruhé mi kvete ibišek, kvete teda asi 2 dny a konec - ale pro ty dva dny to stojí za to, mám tam teda i druhý ibišek, ten letos kvete poprvé, ale má hned 4 květy a kvete už druhý týden - jen nejsou tak krásný jako ten jeden.

21.10.2007
RODINNÁ POHODA
Takový pohodový den :o) Včera muž dovezl Starouše a večer, když jsme šli z hospody mu dal za úkol, že když jednou můžeme dlouho spát, že nám má zajít koupit červstvé pečivo. A tak Starouš o půl deváté vyběhl a čerstvé pečivo donesl - je to fajn mít doma občas Starouše:o) Pak jsme vyjeli pracovat do terénu - Nová Hradečná, kde nás doplnil Peťa ....a pak Kamenná a zas Hradečná a taroky..... Jak jsem vzorně pracovala můžete vidět tady. Jinak se omlouvám, všude dávám odkaz a na své stránky ho nedám, takže kdo jste nečetli - přečtěte si rozhovor s Přemou tady.

20.10.2007
SNÍH, PADÁ SNÍH......
Když jsme si tuto písničku pouštěli cestou z Olomouce - netušili jsme, jak je aktuální. Včera tedy prý sníh v Šumperku kolem poledne padal - ale to jsem byla na cestě do Olomouce. Dnes ráno se probudím do deštivého rána a na závody se mi moc vstávat nechce - zvlášť když člověk tráví čas do půl třetí se svou big love (= můj pc). Sednu do busu a a spím, když kolem mohelnice otevřu oči - sníh..... Přesně v místě, kde byl loni poslední kufr na sněhu - běželi jsme na sněhu i letos:o) VELENOV je asi zakletý..... HDR jsem s Ondrou proletěla skoro světelnou rychlostí - čas od času jsem ho musela brzdit - zastav se, zrovnej si mapu, ukaž mi, kde teď jsi - abych se aspoň trochu vydýchala..... Ale jinak v pohodě. Cestou z cíle se dívám na krásnou barevnou přírodu podbarvenou sněhem a povídám Ondrovi - podívej jak je tu krásně a Ondra na to: "Mě teda v první řadě zajímají suchý ponožky:o)"
Úspěšná byla Domča - 3.místo D10C, Pavča - 2.místo D16 a dorost Přema 3.místo, Strejda 2. a Vowo 1. v H18C. Gratuluji a přikládám malé foto - tentokrát z mobilu. Ostatní výsledky tady.


19.10.2007
DEN NAKUPOVÁNÍ :O)
Ale o tom vám vůbec povídat nechci, jen chci dát odkaz na výsledky z Přeboru škol = Olympiády, abyste viděli - že nebodovali jen nejmenší.... Takže gratuluji všem! Stránky jsou tady

18.10.2007
PRŠÍ, PRŠÍ.....
Možná nám prší štěstí, naši oddíloví nejmenší byli úspěšní v Šumperském přeboru škol - gratuluju (Domča i Kuba 1.místo). Jinak vám přináším druhý říjnový příběh, říkáte si, že jsem se nějak rozepsala, když mám ještě staré dluhy - vím, ale cítím to tak :o) Prostě toto je příběh "posledních" dnů. Čtěte tady.

16.10.2007
TRÉNINK NA KOLIBĚ
Opravdu krásný podzim je letos v Šumperku a tak foťák je mým nerozlučným přítelem (fotky tady), tak jen ve fotkách - naši nejmladší z KSU a dorost plánuje oblasťák na Bradle......podle výrazu ve tvářích vidíte, že tratě budou děsivé :o)


13.10.2007
KONEČNĚ POŘÁDNÝ OBLASŤÁK
Stránky závodu tady a fotky zde doplnila jsem i další staré fotky. Náročný terén, ale super krátká trať (tak jsem si ji prodloužila - a než jsem orazila svoji první kontrolu, proběhla jsem se s Ondrou v H10 na první 4 kontroly a zpět - však mi stejně o nic nejde, jestli su poslední o pět minut nebo pětadvacet :o)) jsem ráda, že to děcka baví a mají úspěchy:

13.10.2007
DOPLNĚNÍ - TAJEMNÁ POSTAVA
Tajemná postava z áček z Vrbna - rozluštění (Javor):


12.10.2007
JAKO POPELKA
Opět den v tabáku, najednou se tam objevil starý pán a dal mi pět oříšků, a v prvních třech teda bylo jen jádro, tak jsem ho snědla a ty další dva jsem v ruce nerozlouskla - možná byl problém v tom, že to byly ořechy vlašské a ne lískové :o) Ale, co bych chtěla, prince mám a šaty? Ty mi taky koupí..... a nový byt by se do ořechu nevešel :o)

11.10.2007
BAREVNÝ PODZIM
Dnes jsem byla zase fotit podzim, asi dvou hodinová procházka přírodou mě opravdu osvěžila. Sport jsem dnes nedala, nějak se mi podařilo si v úterý vyhodit kotník, zdálo se to být fajn, ale včera ve cvičení mi vyskočil znova. chodit s ním můžu bez problému, ale točit né.... no aspoň se budu mít na co vymluvit, až se mi v sobotu nepodaří jednadvacítky :o)

10.10.2007
RECEPTY DOPLNĚNY
Nevíte co s jablky? Já vím a ráda poradím. Recept na přesnídávku tady.


10.10.2007
TĚŠÍM SE NA LISTODAD
Tak je to oficiálně potvrzeno - 23.-25.listopadu jedeme na Vidču, je to jedno z mých nejoblíbenějších míst a mám to tam moc ráda. Těším se, těším se na to prostředí, na přírodu a na kamarády.....aktuální info naleznete nahoře nebo tady. Takhle to tam vypadá - pro ty co tam ještě nebyli:
chalupa

a pohled od chalupy...

9.10.2007
BÁSNIČKA Z HODINY CHEMIE
Básnička Lidušky Pospíšilové z 9.B za asistence Kláry Palouškové:
Chemie je bezva věda,
bez ní se žít prostě nedá.
Někdo má rád draslík
ale já mám radši kyslík.
V hodinách se učím všecko,
ale ne jak malé děcko.
Tak teď pozor:
Há dvě es
smrdí jako pes.
A nemusíš mít nade mnou dozor.


9.10.2007
KRÁSNÝ PODZIM NA KOKEŠI
Dnes jsme měli opět trénink na Městských Skalách, vzala jsem si s sebou foťák - zrovna bylo tak hezky.....tak posílám jen lahůdku - až bude vyřešen problém s místem na ampéru, dám i fotky na vem. Jinak dnes všechno nejlepší Ondřejce k jejímu krásnému věku a Petrovi - Gandalfovi k jeho stáří :o)

7.10.2007
TABÁKOVÁ NEDĚLE
Co říct k dnešku, v 6:43 mi jel vlak do Zábřehu a v 19:35 odjížděl o 15 minut zpožděný vlak ze Zábřeha domů :o) Mezitím tabák. Ale dnešek je vyjímečný jinak - moje prababička Františka by se dnes dožila (kdyby před 20 lety neumřela) 105 let, měla jsem ji moc ráda, byla to taková pohádková babička - přikládám fotku:
(prababička a pradědeček a mezi nima malá Bohča)

6.10.2007
JAK JSEM NÁHODOU KE ZLATU PŘIŠLA
Protože Kuba(oddílový nováček) šel dnes poprvé H10 a chtěl jít sám (nechtěl jít HDR), tak jsem se pro jistotu přihlásila do P3, půjdu s ním na start podívám se jak mu to půjde a když ne poběžím s ním, když jo proběhnu se pak sama. Startovala jsem 26 (měli startovku i pro příchozí - tak jsem to vyměnila s Věrkou), Kuba 28. Takže jsem u mapového startu 2 minuty počkala než doběhne Kuba, podívala jsem se jak si nasměroval mapu a rozhodla jsem se pro jistotu, že poběžím na první dvě kontroly (jejich druhá a naše první byli shodné) - takže jsem si na jedničku docela zaběhla :o) Pak jsem se s Kubou rozloučila - viděla jsem, že zbytek mají po cestách - tak by to snad mohl dát (možná kdyby mapa odpovídala bylo by to ok, ale nechcci hodnotit práci mapařů.....), pravda, že stavitel taky nevychytal náročnost - poztrácely se skoro všechny desítky :o) ale nebudu kritizovat.... Takže jsem si zaběhla s Kubou ty dvě kontroly, sem tam jsem po něm chtěla, aby mi ukázal jak má mapu, přece jen jsem se bála, aby se neztratil - a né zbytečně (ze 4 na 5 šel 69 minut). Ale na té dvojce jsem se s ním rozloučila - a běžela si po svém... P3 nebyly mapově těžké, tak jsem si říkala jako proběhnutí ok - nebudu to hrotit, ale poslední bych skončit nechtěla. Když jsem u osmičky viděla před sebou Věrku, říkala jsem si - no něběžím tak úplně špatně, u devítky jsme se potkaly - vyvrkl se jí kotník (doufám, že už to má dobré). I tak za mnou běžela - že jsem musela běžet, aby mě nepředběhla :o) Tak možná díky ní jsem i vyhrála. Doběhnu do cíle a na vyčítání čtu 1./5. :o) Tak to jsem ještě nezažila - ale však je ještě plno lidí v lese.... Byli, ale nepředběhli mě - tak jsem první. Přijde mi to jako komedie - ale samozřejmě to potěší :o) Ale na kvalitu tisku mapy si stěžovat můžu, papír - kde se přeložil - tam se vymazal (ještě štěstí, že jsem neběžela ty 21, jinak by mě to dost vytočilo - tady mi o nic nešlo), mapník neznají - přišlo mi to takové závody šité na koleni......to naše oblasťáky jsou kvalitou tisku a zabalení proti tomuto mistrovské závody.......Ale už dost. Výsledky najdete zde a těšme se na příští týden do Zlatých Hor :o)

CO BYLO PŘED 6.10.2007
Najdete tady