NEAKTUALITY :o)


5.10.2007
DEN OŽRALCŮ:O)
Páteční odpoledne je poslední dobou takový můj tabákový den. Ale dnes to bylo unikátní, jeden ožralec za druhým, jeden se motal tolik, že se málem zavřel do chladničky, když si vytahoval pivo, pak málem spadl on i pivo. A když zaplatil, ještě si vzpomněl, že by si i zakouřil, tak málem shodil zase všechny časopisy, napodruhý nahmatal krabičku a zas málem do dveří lezl do té chladničky s kolou. Další ožrala si přišel pro cigarety a já říkám:
"Padesát korun!"
a on mi s klidem podává jízdenku na vlak, chvilku se mu snažím vysvětlit, že toto není požadovaná bankovka....po chvíli najde správnou bankovku a povídá:
"Slečno, když vy jste tak krásná, ty vaše oči!"
Povídám:
"Ne, to není tím, to jen jste hodně pil!" :o)
Člověk se pobaví!
Přišla jsem večer domů, trochu přece jen unavená, sedla k pc.....a psala a psala... přečtěte si nové pozitivní příběhy září a října tady (červenec a srpen doplním časem), mějte se mnou trpělivost - nejde to posunout, každý příběh souvisí do jisté míry v ten okamžik - kdy si ho všimnu - nějak s životem mým nebo mých kamarádů a kamarádek......

4.10.2007
MILUJU INLINY :O)
Konečně po dlouhé době jsem vyjela na inliny, frčím si to takhle po Rapotíně a kolem šla taková banda puberťáků a najednou slyším: "Hele, Sáblíková!" Takže mi to už asi trochu jde :o) Krásný pátek!

3.10.2007
SPÍM S OB
Už je toho moc!!! Asi před 14 dny se mi zdály dva šílené sny, krev a střílení... a já si moc přála, aby se mi zdály krásné sny a pak to začalo, začaly sny s OB tématikou a tento týden je to denně, v noci z neděle na pondělí jsem běžela sprint, mezi zahrádkama, dokonce jsem myslím někde na trati potkala Vowa a Klárku, a tuším i Strejda tam hledal jakýsi průchod, když zavřu oči ještě teď vidím mapu před sebou, přesmě zahrádky, ploty a budovy....vše krásně barevně... V noci na úterý se mi zdálo, že zase něco pořádáme, chystali jsme startovku, balili obálky na prezentaci... Ale ze včera na dnešek jsem zase běžela, tentokrát to byly dva závody ve stejném terénu, asi dva nebo tři delší postupy zase vidím v krásných barvách před sebou, samozřejmě mapu z nedělní noci si taky stále pamatuju...... Už je toho moc, chce to klid, asi jo. Vím, že vám dlužím pozitivní příběh na červenec, srpen, září, dokonce i na říjen vím, co napíšu, ale musím mít čas....třeba dnes jsem psala s jedním žákem po škole domácí úlohy z celého září a zakládala sešit na domácí úkoly - ale to vám povím až v příběhu na říjen. Musím jít ještě umyt nádobí a pak zavřít oči a těšit se jaký závod mi "pořadatelé" připraví na dnešní noc :o) Omlouvám se, že nepřiložím mapy závodů...ale nemám čas je skenovat :o)


A toto je obtisk ptáka na okně:

1.10.2007
NEUMÝVEJTE MOC KVALITNĚ OKNA!!!
Tak jsem vám psala v sobotu, jak jsem krásně uklízela a umývala okna!!! A jak to vypadá teď??? Přijdu dnes domů a nestačila jsem se divit - okno v ložnici bylo tak čisté, že do něj narazil pták - takže na krásně omytém okně je teď obtisk ptáka - a abych umývala znova :o) A o problémech ve školní jídelně vám psát nebudu nebo bych se zas rozlobila, ale vám by nevadilo, kdyby kuchařky nezdravily? A šéfová jídelny by vám řekla - že je to asi váš osobní problém??? Prostě jsem jim tam všem vynadala....a nejhorší je, že ony nechápaly, co mi vadí - žijeme asi někde v pralese a není normální se zdravit!!! Mějte lepší zážitky!!!!

30.9.2007
NEDĚLE BEZ VĚTŠÍCH ZÁŽITKŮ
Co vám mám povídat, stát 12 hhodin za pultem není zas taková zábava, dělám to ráda, ale nic moc zážitky, jen snad, že jeden pán dnes vyhrál v sazce 400Kč, a to docela potěší, né :o) Aspoň dám na net fotky, když muž dovezl foťák, takže fotky ze sprintu zde. A přeju všem krásný a krátký pracovní týden!

29.9.2007
KONEČNĚ VOLNÁ SOBOTA :O)
Jste zvědaví, jak vypadá moje volná sobota??? Svěřím se vám, 4:37 budíček, 5:12 mi jel vlak do Zábřehu, do tří stojím za pultem a prodávám denní tisk...., pak jedu domů, koupím si nějaké jídlo na zítra, domů dojdu asi v 15:39, dám si dvacet minut volno, mrku na net a prohodím po ICQ se Staroušem pár vět, udělám si plán, co chci dnes udělat, když mám po dlouhé době volné odpoledne, dám si hodinu na každý pokoj + hodinu na chodbu, koupelnu, jídlo a tak, musím si to naplánovat, jinak si myslím, že mám spoustu času a nestihnu nic!!! Předpokládám, že v osm u Shreka začnu žehlit. 16:01 asi začínám chystat věci na umývání oken, umývám okno v ložnici, převleču peřiny, vyluxuju koberec, utřu prah (to pořadí bylo jiné, ale na tom nesejde) - nějak jsem se zdržela a asi s 20minutovým zpožděním se přesouvám do obýváku, taky okno, prah....., jo ještě opravím kabel mezi dvd a tv, nějak blbnul - asi špatný kontakt....., nabíhá zase malé zpoždění, kolem půl šesté se přesouvám do kuchyně. A zase okno, nádobí, stíhám opravit ledničku (jen aby líp odtékala voda).....19:00 mrknu se na zprávy a sním svíčkovou. Domeju nádobí, podlahy a sebe, Shreka poslouchám na jedno ucho, 20:54 se dostávám k žehlení u Shreka - hned se líp žehlí, když je dobrej program, 22:32 končím se žehlením a sedám ke kompu, jen napíšu pár vět a jdu vyžehlené věci zařadit a spát, zítra mi jede vlak v 6:43 - tak můžu spát do šesti, to je fajn - domů se dostanu snad před osmou - večer! Ještě si musím nabalit těstovinovotuňákový salát, co jsem si včera nachystala. Tak to byl takový úspěsný dnešní den, domácí práce mě baví, ale než se najde ten čas.... a z těch umytých oken mám vážně radost, bude se mi dnes dobře usínat!!!
Zítra vám na družstvech budu držet zase palce, dnešní výsledky jsem na netu nenašla, ale snad jste to přežili bez újmy na zdraví a zítra splníte svůj cíl....porazit tým OR - nebo jak toho ambiciozního staříka, co běhá stále jednadvacítky, nazýváte :o) Myslím na vás!!!!

28.9.2007
PĚKNÉ UZAVŘENÍ SEZÓNY
Sprinty mám prostě ráda, přijdou mi "krátké" - a tak si věřím, že se dají uběhnout :o) A tak jsem se rozhodla, že si dnešní sprint nenechám ujít. Postupně se objevovaly komplikace. Nejprve mi vadil startovní čas - o tom jsem přemýšlela dva dny, nejsem ráda na konci, normálně si píšu, že chci startovat dřív - ale říkala jsem si, že u sprintu, je to snad jedno. Když jsem pak viděla startovní čas 153 - docela mě to vykolejilo....no, co se dá dělat.... Dnes ráno vyjíždíme ze Šumperka, prší, místy leje.....začínám být maximálně šťastná, že jedu jen na dnešek, opravdu další nachlazení by mi neprospělo, protože zase tento týden byl mým nerozlučným kamarádem Ibalgin a takhle se žít dlouhodobě nedá :o) A zrovna v tom největším lijáku, kousek za Bruntálem se zasním a povídám:
"O půl čtvrté, když budu startovat, už pršet nebude!"
"To se budeš muset hodně modlit!"
usmál se muž a stěrače dál stíraly proudy vody....
Usmála jsem se zas já, když v 15:33 na startu mi svítilo Sluníčko do očí :o)
A tehdy si určitě muž myslel:
"Zase má víc štěstí než rozumu:o)"
A tak jsem vyběhla, první kontrola ok, druhá, no možná jsem na ni měla jít zleva, ale to už mě dohání Martina Jindřišková ze ZBM, která startovala minutu po mě. Za ní Adam Chromý s kamerou a natáčí ji, a já tak najednou si vzpomněla na Pěkné prázdniny 2006 a na Starouše a Zhustu, hlavou mi probleskla myšlenka, ty dva kilometry přece zvládneš za ní běžet....a jen tak nahlas poznamenám k Adamovi:
"Vidíš, to je fajn nápad, když ji točíš, mohu běžet za tebou a má to stejný efekt!" Adam nereagoval, ale Martinu jsem asi znervózněla, na trojku udělala menší chybu, řeknu si - i mistr tesař se utne - a běžím dál za ní, vypadalo to, že ji do ale dohnalo k suprovému výkonu na čtverku - získala nejlepší mezičas, ale to už běžíme na pětku, zase dělá chybu, a když vidím, že blbě odbíhá na šestku, řeknu si:
"Tak holka, na to se můžu vykašlat, radši si ten zkazím sama!" Odběhla asi o 80° blbě. Na sedmičce jsem ji potkala, stále hledala šestku a ještě to nahlas komentovala, asi jsem "sviňa", ale neporadila jsem - být to malé nešťastné dítě, poradím, ale vždyť i ona by se musela stydět, kdybych jí já radila..... Osmička, devítka, desítka, jedenáctka, dvanáctka....pak jsem asi zvolila blbý postup, že jsem šla spodem, i když možná to bylo vážně jen o rychlosti....Prostě na to nemám fyzicky... a i kdybych se rozkrájela tisíckrát nemám na to, abych se vyrovnala těm mladým holkám a to si nestěžuji, to konstatuji.. (vždyť já naposled běžela 1200m v osmé třídě a pak jsem začla běhat ve třiceti :o)) Na šestnáctce jsem ji ještě viděla před sebou, na sedmnáctku asi zvolila jiný postup, já šla vrchem - možná to bylo delší, ale myslím mapově jednodušší, bylo stále čeho se držet.
Sedmnáctka, osmnáctka v pohodě, škoda, že devatenáctku jsem trochu podběhla, , pak jsem zase jednu přeběhla teď nevím jestli 23 nebo 24, určitě 23, ale to už jsem na to neměla fyzicky....závěr v pohodě....
Doběhla jsem a myslela, že ze sebe vyflusnu vnitřnosti, 30. místo z 35 mi udělalo radost - a moc dobře vím, že tam bylo pár chyb, ale zas kdybych nedělala chyby běžela bych jistě pomaleji - takže to hodnotím jako vydařený závod a opět jsem se přesvědčila, že si raději závod pokazím sama a nevěřím nikomu!!!!
(I když asi za tu rychlost Martině vděčím - tak Ď)
A pak jsem se svezla s Danou Špacírovou do Šternberka - tímto jí chci moc poděkovat - a vlakem, za poslechu eNPé trojky (ještě vzkaz pro muže a dorostence - těch 10 písniček mi na to cestu akorát stačilo).
Doma jsem si udělala těstovinový salát s tuňákem, aby se měla Bohča v trafice dobře a pokusila se o savování mužových riflí (neboj se - přežili to :o)) a musela jsem se s vámi podělit o mé dnešní zážitky.
A ještě stránky závodů tady, (Přemovi blahopřeji za 3.místo v H16) a vzkaz pro naše dorostence a dorostenky na zítra (hlavně pro bratra) "Moc vás všechny lofinkuju a držím palce!!! Budu na vás zítra při prodávání denního tisku myslet!!!"
Na mapu si pro zvětšení klikněte:

27.9.2007
MŮJ TRÉNINKOVÝ DENÍČKU....
Vím, že moc neběhám, vážně to nestíhám....peru, vařím, venezuela :o)....no, vlastně pomalu nestíhám ani to. Škola, nachlazení..... ještě že jsme se s Jiřkou přihlásily do toho cvičení ve středu, je to fajn, minule mě jěště v sobotu bolelo břicho, když jsem se smála. Ale proč to píšu, dnes se mi to povedlo - jela jsem doučovat do Petrova na kole. Aspoň něco - pohyb 2x týdně je mým snem :o) Sice jsem trochu zmokla, ale snad to nebude kontraproduktivní a nebudu víc nachlazená....

26.9.2007
JEDNODUŠE "BLBEJ" DEN
Dnes toho bylo opravdu moc, představte si, jdu si tak dnes po městě ze školy, nakoupit pečivo a tak... Cestou telefonuji s kamarádkou, a zrovna bylo o čem mluvit a takové hovory nejsou za minutu hotový, vejdu do své oblíbené pekárny "Pod poštou" (oblíbená, protože tam mají různé druhy malých dobrých chlebů), a protože kamarádka má stále co povídat, rozhlížím se po obchodě, vybírám a když už mám vybráno, povídám kamarádce:
"Počkej chvilku!"
Oddělám mobil od ucha a začnu říkat paní prodavačce své přání a najedou ona povídá:
"Nejdřív dotelefonujte a pak vás obsloužíme!"
Já na to zůstala koukat a říkám:
"Prosím???"
"Nejdřív si vyřiďte hovor a pak nakupujte, toto je neslušné!"
Vyvalila jsem oči, asi neznají heslo "Náš zákazník, náš pán!" Tak to jsem snad nezažila, kdybych se u toho nakupování bavila, ale ten telefon jsem odložila od ucha, prostě to nechápu, tak jsem řekla jen "Na shedanou", asi jsem měla říct "Sbohem!!!" Tak sem teda už nepůjdu!!! Docela mě to šokovalo!
No doufám, že vy máte z dneška příjemnější zážitky, ale třeba paní měla problémy, přece lidi nejsou zlí, jen někdy neumějí být za určitých okolností hodní...... Dost teoretických úvah - to mně stejně moc nejde. Hezký čtvrtek plný milých lidí:o)

24.9.2007
FOTKY UŽ FUNGUJÍ
Zdravím vás všechny teď na podzim, je krásně a já přináším i podle mě krásné podzimní fotky:o) zde Mimochodem, od včerejšího večera navštívilo mé stránky 20 lidí - díky!

23.9.2007
OMLUVA
Omlouvám se, nejsem schopna vytvořit vzdálený adresář, nevím, co se děje, zjistím to a fotky na web nahraju - budu se snažit, co nejdřív a mám i krásné fotky podzimní přírody :o) Tak hezký týden! Posílám jednu jako ochutnávku:

21.-23.9.2007
MČR - KLASICKÁ TRAŤ
O víkendu jsem byla pomáhat pořádat Mistrovství na klasice ve Vizivicích, David tam dělal hlavního rozhodčího a já mohla pomáhat na prezentaci a v cíli a moc mě to bavilo. Bylo to super, finále bylo napínavé a zajímavé, stránky závodu naleznete tady. A fotky najdete zde (mimochodem - podívejte se většinou fotím lidi s oběma nohama ve vzduchu).


20.9.2007
DALŠÍ DEN POPSÁN
Přežila jsem třídní schůzky, dokonce mi přišlo, že to bylo fajn, upekla jsem 2 štrůdly a párečky v těstíčku - ať máme zítra něco sebou a ještě jsem stihla doplnit další den z Ukrajiny, tady.

19.9.2007
BLÍŽÍ SE VÍKEND
Bětko, všechno nej k dnešním narozkám :o) Další den z Ukrajiny popsán tady. Ale myšlenky pomalu směřují k víkendu:

18.9.2007
ŽIJU S OB
Takové pěkné úterý, takový pěkný rozvrh - ze začátku mě teda trochu vadilo, že mám v úterý druhou a třetí hodinu volno (učím jen první, čtvrtou a pátou), ale dnes jsem byla šťastná jak blecha. Ráno do školy na kole, odučila jsem první hodinu, pak jsem sukni vyměnila za elasťáky a hurá na kole do Kauflandu koupit lepítka a pak už hurá do lesa, vyjela jsem až na Tulinku a z toho mám jo dobrý pocit, pak jsem roznesla sedm kontrol, aby mohly děcka běhat hvězdice, šup na kolo, do Kauflandu koupit pečivo(abychom zítra neumřely hlady) a zas hurá do školy, přijela jsem akorát se zvoněním. Rychle zas do sukně a do chemie :o) Po škole zas na poradu a zase na trénik - docela adrenalinový den!
Když jsem se v březnu 2005 vážně rozhodovala, jestli to s ALem přežiju, pochopila jsem, že jestli si ho jednou vezmu, vezmu si s ním i OB, ale že mě to postihne až tak - to jsem netušila a ani mě to ve snu nenapadlo, ale mohu vám říct, milí kamarádi a přátelé, líbí se mi to víc než jsem si mohla představit, miluju tento život. OB není jen obyčejný sport, je to životní styl a já jsem ráda, že i můj (snad to tak můžu napsat a nikoho tím neurazím).

15.-16.9.2007
ÁČKA VE VRBNĚ - TAJEMNÝ NEZNÁMÝ, POZNÁTE HO???
O víkendu se konaly závody v Ludvíkově, pořadalo Vrbno, stránky jsou tady. KSU se dařilo, oba dny bodovala Klárka, zazářil i Přema a Radek, jinak docela povedené závody (jen velká škoda, že nevyhlašoval Béďa, jeho hlas, narozdíl od tichého hlásku paní ředitelky, by byl slyšet - a nedopadlo by to jako: "Klárko, teď tě vyhlašovali....tak si dojdi asoň pro cenu!", moc velká škoda). Mně se moc nedařilo - ale počasí bylo hezké, v lese bylo krásně, tak mně to snad ani nevadí, prostě pěkný víkend strávený v přírodě. A snad za všechno promluví krásná hláška víkendu:
Radek řídil auto, blížili jsme se do Vrbna na kruháč a Radek si opakuje nahlas:
"Ruda říkal na kruháči doleva!"
A Javor, čerstvý majitel řidičského průkazu:
"Na kruhovém objezdu se dá odbočit jedině vpravo!!!"
No a pak byl pěkný večer v hospůdce, vydrželi jsme tak asi od 3/4 na 6 do půlnoci :o)
A na závěr fotka víkendu: Poznáte ho??? Ostatní fotky přibudou později - moc by napověděly. Časem vám prozradím, kdo to je:


13.9.2007
KOLOVÝLET NA OŘECHY
Odpoledne jsem byla na kole a bylo to fajn. Ale už jsem vám říkala, že mám super třídu? Mám nové šesťáky, jsou to takoví drobci malí a jsou super, poslouchají a mám z nich radost. A jaké si je vychovám, takové je budu mít.... A to jsem si myslela, že desátým rokem mě to stejné zaměstnání nemůže bavit a díky za to, že ho mám :o) Ale abych se nenudila jedu zase zítra odpoledne do tabáku - to mě baví taky :o) Mnoho lidí dělá jen to, co je baví, ale mě baví to co dělám - je to lepší a člověk má pak větší radost :o) tak hezký víkend!

13.9.2007
SPORTUJU A PRACUJU
Můj milý tréninkový deníčku, dnes jsem si byla zaběhat(vlastně včera, dnes už je po půlnoci), byla jsem na Chlapákovy, poprvé jsem běžela chlapáka, bylo to náročné, ale pak super pocit. Ale nechci se chlubit, taky jsem dnes popsala další dva dny do deníčku z Ukrajiny, takže čtěte tady.

11.9.2007
ZÁPISNÍK Z UKRAJINY
Další den najdete na webu zde.

11.9.2007
1000 LIDÍ NA MÉM WEBU OD 15.5.2007
Za necelé 4 měsíce mám 1000 přístupů, tj. 1000 přístupů za 119 dnů, tj. 8,5 přístupů za den (bez mého každodenního přístupu to je 7 přístupů za den) a to je myslím pěkné, tak vám všem děkuju!!! Jsem ráda, že jste tu se mnou a prožíváte všechny mé velké zážitky po mém boku...to jsem se zas rozvykládala, tak se podívejte jak to vypadalo, když jsem přišla domů - protože jste to asi neviděli :o)


9.9.2007
KŘTINY MALÉ ANEŽKY
Jak už jsem psala dříve 20.8.2007 (přesně na druhé výročí mojí svatby) se mému bratru Pájovi a jeho ženě Markétce narodila dcera Anežka. Krásné malé miminko a všichni jsou z ní "hotoví". Nejvíc si myslím, že jsou nadšení oba dědečci, nikdy bych nevěřila, že se bude můj tatínek tak rozplývat nad vnučkou......

No a když jsme "přežili" obřad bylo už jen pěkné klidné posezení, u čaje i u druhého oběda (druhý dědeček prý k této příležitosti zabil prase). A tady už jsou rodinka, jak jede z kostela a pak Pája s dcerou.

Odjížděla jsem asi o půl druhé, takže jsem chvátala na vlak, ale i tak mě tatínek ukecal (zas tak dlouho ukecávat nemusel), že mě s neteří taky musí vyfotit - takže mi věřte, vážně tam hluboko pod tou peřinou je malá Aňa schovaná :o)

Aktuální fotky malé neteře Anežky a jistě brzo i fotky ze křtin najdete tady.


8.9.2007
VESELÝ OBLASŤÁK, VESELÁ DOBRÁ ČAJOVNA A VŮBEC PĚKNÁ SOBOTA
Tak jsme vyjeli na první podzimní oblasťák, v malém složení ale docela z vesela. Já jsem hned zahlásila, že jestli se mi nepodaří změnit čas ze 116 na nějaký rozumný, tak do lesa nejdu - mám se ráda, odřený nos a skleněné oči byly myslím dostatečnou "výmluvou". Sedli jsme a jeli, Jiřce nebylo nějak zvlášť dobře....a tak že bude raději spát a tak jsem vykládala s Věrkou a sem tam i s Peťou. Ovšem řidič - to byla zase výhra, možná kdyby řídil "kdokoli" se zavázanýma očima a dbal na rady severkářů bylo by to lepší.....Ale to už jsme projížděli Tatenicema a Jiřka se zvedla, že je jí zle, a že jede domů vlakem a že si můžu vzít její čas....Rozloučila se a vystoupila. A já měla námět na přemýšlení, docela jsem se začala těšit...ráno mi bylo docela fajn a tak by to mohlo vyjít, ale pšík, pšík pšík......a pak jsem si řekla: "Bohčo, tři dny jíš Ibalginy víc jak chleba a když je ti chvilku líp, tak si půjdeš zaběhat...nesmyslně na 7 km, budeš tam zas víc jak 120 minut, podívej se na počasí: kosa, vítr a určitě bude ještě pršet.... a nachlazení si ještě zhoršíš!! A zítra na těch křtinách budeš vypadat!!!" A tak jsem se rozhodla, že si pokecám s pár lidma a bude pohoda...... Ale v mých myšlenkách mě vyrušily zoufalé výkřiky severkářů zepředu.... Zdálo se mi už dřív, že řidič jede blbě, ale říkala jsem si: "Houby tomu rozumíš, tak se do toho nepleť!" Ono se to ani Severce totiž nezdálo, ale autobusák ujišťoval, že si to našel a že ví kam jede....ale když z Moravské Třebové vyrazil směrem na Českou Třebovou, všichni zjistili - že jede opravdu přesně podle toho, co si našel, chybička byla jen v tom, že si našel Kunčinu u Moravské Třebové :o) Tak se bus otočil a pak už jel správně...no, teda spíš pak tam dojel.... Ale to byl jen úvod do "retro" závodů.... Já jsem odprazentovala oddíl a když jsem čekala u stánku na horký čaj, byla jsem oslovena karbaníky z JPV, zda si s nimi nedám taroky - no copak jsem mohla této lákavé nabídce odolat??? A tak jsme se s Fousem, Pavlem "Koulí" a s Čmeldou hráli... Mira teda oddíhal zachrńovat výpočetku....Nakonec každý, teda skoro každý byl DISK, protože kontrola 81 byla nulovací......a hlavně podle některých(Brko), za všechno může AL :o) No, myslím, že jsem se dobře rozhodla a taroky si užila :o)
"Výsledky" teda spíš stránky závodu jsou tady.
Pak pro mě dojeli rodiče a bratři a "odvezla" jsem se do Brna, miluju řízení fabie - a zvlášť této nové (i dnes jsem si to užila).
A večer jsem taky krásně zakončila, s Ondřejkou v Dobré čajovně, výborný čaj "Vzpomínka na Bombai" (mohu doporučit - s čokoládou, mlíkem a medem) a vodní dýmka s vanilkovou příchutí......prostě pohodička. Hezky se ten den nakonec vydařil a dnešek popíšu zítra - snad.

7.9.2007
ÚSMĚV Z TRAFIKY
Sem tam chodím pomáhat do trafiky, Prodávám tam noviny, časopisy, ale taky bagety a pití. Pití máme džusy, čaje, colu, fantu a sprite v půllitrových lahvích, colu, fantu, sprite i v litrových, ale láhve bonaqy jsou jen půltitrovky. A přijde takle pán a s vážným obličejem prohlásí: "Nemáte, prosím, té vody nějakou větší půllitrovku?"
:o)

6.9.2007
KUDY VEDE SPRÁVNÁ CESTA?
Dnes, vlastně před chvilkou jsem rozebírala s jedním kamarádem po ICQ (já teda po QIP), jak člověk pozná jestli jde po správné cestě? Asi nepozná, když nemá mapu. A co když se zapovídá třeba s nejakým člověkem a zmizí mu značka, blbě třeba odbočí....a neví kudy se vrátit? Třeba se ani nejde vrátit....a třeba ani nechce, třeba chce jít dál a neví, že cesta nikam nevede... A nebo ta cesta tam vede, jen dlouho nebyla značka a tak znejistí a třeba blbě odbočí až teď.... Tak a teď kudy, vede ta jeho cesta tam kam chce dojít? Asi su přepracovaná a pláchám nesmysly, přeju si jeden jen jeden krásný volný den, jen jeden den pro Bohču...."Ale nic Bohčo nebude, počkej do listopadu!!! Běž radši spát nebo budeš muset změnit datum u článku :o) Zítra tě přece čeká dopoledne učení a odpoledne trafika! Ale baví tě ta chemie, co? Nepřemýšlej o takových věcech, nachystej si mapu a buzolu, ať nebloudíš v sobotu a najdeš tu správnou cestu do cíle! A běž spát!" Tak hezký pátek, ať vám práce uteče rychleji než mně a pak zasloužený krásný víkend - i když venku bude škaredě, víkend je hezký vždycky!

4.9.2007
ZIMA SE BLÍŽÍ
Po čtyřicítkách na Ukrajině - teplotní šok, dokonce prý už dnes na horách sněžilo.... Hodně lidí na to nadává, ale mě se to líbí, za prvé je to příjemná změna po té horké Ukrajině a za druhé mi příroda říká "Bohčo, připrav foťák, blíží se krásně barevný podzim!" a ještě jedno pozitivum, když se blíží podzim, blíží se i zima a se zimou Vánoce. Dnes na frekvenci 1 měli anketu: "Kupujete už vánoční dárky?" Já teda kupuju, první mám myslím od června a mám už jich asi pět....... A teď jeden malý dárek pro vás a taky abyste věděli, že na fotkách z Ukrajiny vážně pracuji, takže vám dovolím nahlédnout do pracovní verze: sem.


2.9.2007
HODNĚ ŠTĚSTÍ V NOVÉM ŠKOLNÍM ROCE
Vím, že to zní jako otřepaná fráze nebo jako reklama z letáku hypernovy.... Ale myslím to opravdu upřímně, přeju všem žáků a studentům hodně trpělivosti s námi pedagogy, hodně štěstí při opisování při písemkách - prosím vás, opisujte tak, ať to vážně nevidíme....jak se pak máme tvářit :o) Prostě ať se vám ve škole daří, ať do školy nechodíte s odporem......(elekrických odporů aneb rezistorů máme v kabinětě až moc). Prostě přežijte to - červen se blíží!!! A hodně štěstí Staroušovi v jeho nové práci pedagoga!!!

31.8.-2.9.2007
CENA SPORKA - MAJSTER SLOVENSKA Z KSU
O víkendu jsme si jeli zazávodit k sousedům a bylo to fajn. V pátek jsme si prohlídli Bratislavu a v sobotu ná čekaly závody. Brrr, ráno pršelo - ale přijali jsme to s úsměvem - lepší když prší tady, stejně spíme v suchu v tělocvičně, že kdyby nám na Východkách pršelo do stanu. Kupodivu počasí se umoudřilo a bylo fajn. Dopoledne se běžel middle, a běželo se dobře, krátké tratě a zajímavý terén a dorostencům se velice dařilo. Odpoledne bylo Mistrovství Slovenska ve sprintu, na to jsem se těšila nejvíc, to by se mi u nás nepovedlo startovat na mistrovství a dokonce jsem skončila 10. z 11., vážně jsem asi rychleji jít nemohla - možná bez té jedné chyby.....ale bylo to super, terén se mi líbil, snad se mohlo víc probíhat hradem. Ale dost mých pocitů, jsou důležitější věci - jako, že Vowo je "majster Slovenska vo šprintě" Dnes byla klasika, dlouhá a vražedná klasika :o) Moje trať shodná s M16 byla 6,9km a 230m převýšení. Celkově součtem včerejšího middle a dnešní klasiky získal Přema 3.místo v M16 a Vowovi o 19s uteklo 1.místo, takže byl druhý v M18. Výsledky a mezičasy můžete najít tady a fotky zde.
A ještě fotka majstra :o)

29.8.2007
NÁSTĚNKY HOTOVY
To není žádná agitace "hurá do školy", to je tvrdá realita. Už třetí den ve škole sedím, školení BOZP, porada, chystání nástěnech a úklid třídy, oživování kytek, o která se "staral" pan školník během prázdnin..... Tak krásný ibišky to byly....NO COMMENT!!! Zítra zase pedagogická rada...... a už abych se začla "učit" chemii - no snad opráším své staré vědomosti - ještě štěstí, že v Šumperku neslyšeli o mé "aférce" se rtutí - jinak by mi určitě ty chemikálie nesvěřili... docela se na to těším - bude to taková nová životní exploze, teda promiňte etapa :o)

27.8.2007
ŠKOLA VOLÁ...
Tak něco pěkného skončilo a "horor" začíná aneb nástup do školy. Nebudu psát detaily, musím se z toho šoku trochu vzpamatovat.... a ještě by mi ulítlo nějaké sprosté slovo.....

17.-26.8.2007
"KOUZLO UKRAJINY" = WOC 2007
Původně jsem chtěla začít psát - asi by bylo lepší býti doma, sama doma, asi by bylo lepší zajet za kamarády do Brna, asi by bylo lepší chodit na brigádu do tabáku..... Ale ne, bylo tam plno zajímavých a snad i pěkných momentů jako třeba kráva u dálnice a nebo vidět jak se na pětiproudové silnici jezdí v osmi pruzích - Ukrajina je prostě země neomezených možností..... A taky let letadlem, dotýkat se mraků a vidět Měsíc a Slunce na dosah......bylo to super..... Ale hlavně bych chtěla říct, že přes amatérský přístup pořadatelů bylo krásné vidět do cíle běžet profesionály :o) Prostě setkání s OB špičkou bylo pro mě opravdu úžasné. Více zážitků a více fotek dám časem sem, už na tom pracuju. Oficiální stránky mistrovství světa tady.

A jako bonus mistr světa ve sprintu a na krátké trati Thierry Gueorgiou a Bohča - a vážně to není žádná fotomontáž :o)


22.8.2007
POZDRAV Z UKRAJINY
Zdravim vas vsechny z Ukrajiny, jsou tu pekne pamatky, zajimave restaurace, zvlast jednu jsme si oblibili. Jinak je tu hodne spinavo a draho, levny je tu benzin a listky na metro - to nastesti stejne mame zadarmo. Atmosfera na zavodech je pekna, jako to se mi vazne libi, je to super se neceho takoveho ucastnit. Dnes jsem se dokonale ztratila v lese, je to tu velmi tezky teren. Tak se mejte pekne. (Bohužel se mi nepovedlo připojit se přes FTP)
17.8.2007
ODJEZD
Poslední věci dobalím a hurá směr Prostějov - Praha - Mnichov - Kyjev, letíme na MS v OB. Přeji vám hezký zbytek prázdnin! Vracíme se 26.srpna a to už třeba budu teta :o) A blahopřeji - moji rodiče dnes slaví 33 let od svatby, tak ještě aspoň 1x tolik :o)

15.8.2007
EXPLOZE FOTEK Z VYSOČINY
Přináším fotopříběh z Vysočiny tady, potom detailní fotky zajímavých staveb, co jsem cestou viděla a to nejlepší nakonec krásná příroda

14.8.2007
TROCHA FOTEK A TROCHA INFORMACÍ
Přináším pár fotek:
Výlet na Pernštějn
Návštěva v Novém Městě
Pěkné prázdniny
A pak taky výsledky z PP najdete tady. Akci na hájence jsem letos vůbec popisovat nechtěla, ale po té, co jsme jeli ve čtvrtek na výlet a sedli do vlaku - bylo víc než jisté, že to prostě popsat musím, bude to tady.


13.8.2007
KONEČNĚ DOMA A ONLINE
Časem napíšu víc, nemám teď čas ani sílu. Mějte se!

10.8.2007
MALÁ SKÁLA - PĚKNÉ PRÁZNINY
Zdravím z hospody v Malé Skále, sedíme tu a je tu fajn, zítra asi tak fajn nebude - ale já přece nejběhám pro výsledky, ale pro radost, tak mě ani moc nevadí, že budu poslední v D21B :o) aspoň se mohu uklidňovat tím, že v Céčkách bych byla lepší......... Tak pěkný víkend!


8.-10.8.2007
HÁJENKA
Ve středu odpoledne to stále vypadalo, že přijde bouřka, ale nakonec nepřišla a tak jsme mohli sedět u ohně, opékat klobásky a vykládat a vykládat. Ve čtvrtek byl v plánu výlet, pravda někteří si udělali výlet do supermarketu a někteří jako já s Jančou do přírody a za kultůrou....... Trochu nás šokovalo, že po celodenním putování, ve vysněné hospodě v Havlíčkově Borové nám oznámili, že "vaří" jen utopence a kafe :o) Další zážitky o tom jak jsme procházely vojenský prostor - a divili byste se, jak se v něm nedá chodit podle mapy :o) a nebo jak najednou neexistuje zelená, která v mapě je........Původně jsem ani nechtěla akci popisovat - ale zážitků je spousta, tak asi neodolám a něco napíšu, ale až doma........

8.8.2007
JEDU NA HÁJENKU
Tak se asi na pár dnů vzdálím od internetu... nevím jak to přežiju, ale co se dá dělat. Kdo něco chcete, budu na telefonu :o)

7.8.2007
OPĚT TAROKY
Hrajeme taroky skoro stále, je to super, stále mám skoro 40 Kč :o) Jinak změna, na hájenku nejedu vlakem, jedu přes Jihlavu (navštívit babičku v nemocnici). Těším se na všechny! Tak čau zítra.

6.8.2007
TAKOVÉ KRÁSNÉ TAROKOVÉ TŘÍDENNÍ....
Dokonalost sama, hráli jste někdy o žida, ve kterém je 155 Kč??? A hádejte kdo ho vyhrál? Včera jako teda v neděli večer jsme hráli do pondělí do půldruhé ráno, nějakých 33 her, a až v úplně poslední hře jsme si s Májou rozdělili těch 155 Kč. Dnes, jako teda vlastně včera - v pondělí jsme hráli jen do jedné, poslední hru jsem vyhrála 9,60 ze žida napůl s Peťou, byla to sice taková spíš haluz než hra, ale penízky jsou naše, no nevím, jestli budou chtít hrát se mnou i zítra :o) teda jako dneska, protože už je zase kolem půl druhé.


Deital:



6.8.2007
POZDRAV ZE CHICAGA
Ne, nebyla jsem v Americe, byla jsem v naší oblíbené hospůdce v Žabinách, s oblíbenými kamarády :o)

5.8.2007
POZDRAV Z BRNA
Tak jsem dojela do Brna, víc vám nenapíšu, bratři právě rozdělali meloun, musím běžet nebo mi ho sní :o)

4.-5.8.2007
POZDRAV Z NEW CITY
sobotní odpoledne a neděli jsem trávila u kamarádky Eriky v NMnM, úplně náhodou jsem se přichomítla k "praseti a bečce" (kýta, kuřata a bečka), bylo to takové pěkné sobotní odpoledne

a následovala i krásná neděle, její děvčata Eliška a Leontýnka jsou super :o) Časem sem snad dám i fotky odtud.

4.8.2007
VÝLET NA PERNŠTEJN
Hrad jsme si prohlédli spíše zvenku, dovnitř jsme jen nakoukli, ale hlavně mě zaujala dobová výzdoba :o) Jen pár fotek na ukázku, více dám na net až doma.



4.8.2007
TOUR DE ČR
Vyjíždím na cestu po českých a moravských zákoutích, předpokládám ale že u netu budu, do středy určitě. Tak si užívejte srpna!

3.8.2007
PŘÍBĚHY MALÉ SPISOVATELKY
Akce ŠUMPERSKÝ DIVOČÁK popsána do detailů na netu, čtěte zde. Jako bonus pár zážitků z tabáků čtěte tady. Jinak opravdu jsem dnes měla plodný den, mimo vaření a žehlení jsem jen psala a psala.

2.8.2007
TOTAL DEATH
Asi su přepracovaná, nějak se mi dnes nechtělo do práce na kole, ono jezdit ve čtyři na kole není zas takové labůžo. Začátkem července, to bylo jiné - světlo, no teď naštěstí svítí Měsíc, ale prostě jsem se rozhodla, že už toho mám dost a pojedu vlakem. V práci jsem to nějak přežila, už ale cestou domů jsem totálně vytuhla, docela tvrdě jsem usnula - nic si z té cesty nepamatuju, vzbudila jsem se těsně před Šumperkem a to jsme měli asi 15 minut zpoždění, jen jsem ukázala lístek a usnula. Pak jsem si koupila hrozny a hurá domů, před domem jsem zjistila, že jsem v tabáku nechala klíče. No, zachránila mě Davidova maminka.(Děkuju, jinak bych asi čekala jak nějaký bezdomovec na schodech před domem). Doma to už trochu šlo uklízet, umyt nádobí, no chtěla jsem vidět zprávy a vzbudila jsem se na konečnou zněku sportu - docela tragédie, asi půjdu spát, ale o půl devátý je mi to trapný, tak tu ještě chvíli pokecám s "bratrem" o malé návštěvnosti CHULIMANGY, tak jí prosím navštivte :o) a půjdu asi spát - dívat se na oblíbenou Kriminálku Las Vegas je zbytečné - v posteli se mi bude spát líp než u televize :o) Snad možná se těšte na malý příspěvek zážitků z trafiky, protože těch mám opravdu dost - tak teď už vážně Dobrou noc a hezké sny!!!!
Prostě některé dny nejsou naše nejlepší, někdy se nám shodou okolností nedaří a nedaří - vzpomněla jsem si na starý vtip:

31.7.2007
PŮLKA PRÁZDNIN ZA NÁMI
Nosím v hlavě už víc jak 14 dní dva červencové příběhy, nevím který napsat a tak pro jistotu nenapíšu žádný - zatím, nějak nestíhám, ale vytvořila jsem začátek povídání o divočákovi, zatím čtěte tady nebo počkejte až to dopíšu :o) Hezký srpen!!!

30.7.2007
DEN PRANÍ A ÚMÝVÁNÍ NÁDOBÍ Z BUFETU
Ani jsem vám nepověděla, jak jsem dopadla se scannerem, tak poslouchejte ve čtvrtek jsem ho tam nesla - ale protože jsem šla zároveň nakoupit věci na pečení na Divočáka, tak jsem si vzala jiný batoh......zjistila jsem na konci ulice, že sice mám scanner, ale nemám k němu software....už se mi nahoru po schodech nechtělo, tak jsem se vracela, že scanner zamknu ve sklepě a jak jsem se vracela našla jsem na zemi dvacku - to potěší, né? Ale pak jsem šla ještě pro maso - a tak jsem konečně scanner i software do PCbazaru odnesla. Ale vraťme se k dnešku, po šichtě v tabáku jsem se pustila do mytí nádobí z bufetu - hrnce, plechy, .......hrůza. Člověk stráví 1 den pečením, pak tři dny "šaškuje" na závodech a stráví jeden den mytím nádobí :o) Ale bylo to fajn - jsem ráda, že i ostatní mají stejné pocity :o) Aspoň Starouš určitě :o)

29.7.2007
A JE TO ZA NÁMI - POHODOVÝ VEČER DOMA
Super, jsme doma, unavení, vybalíme nejnutnější věci.....muž udělá rozhovor do rozhlasu, já se vykoupu.....podíváme se na televizi...a jdu spát, vždyť vstávám zase v 3:33 (a to jsem teď málem chodila spát :o) Myslím, že se závody vydařily a já za bufet musím říct, že jsme si to užili - suprová domluva, spolupráce - těším se s vámi se všemi na pořádání vícedenních v roce 2009!



27.-29.7.2007
ŠUMPERSKÝ DIVOČÁK
O tomto víkendu jsme pořádali závody, byl to pěkný, ale náročný víkend. A je o čem psát, proto přináším takový malý "divočákův deníček" aneb viděno z bufetu, můžete číst tady (koho zajímají výsledky tak jsou zde). A podávám jen upotávkové foto, ostatní fotky naleznete v oddělení fotek. Jinak děkuji všem, kdo jste nám pohohli, kdo jste tam byli a třeba jen pěkné slůvko prohodili......případně panáka vypili :o) Díky!!!!
Holba nám půjčila krásné holba-vajíčko

a to lákalo spoustu zvířátek například:




26.7.2007
DEN PEČENÍ BUCHET
Dnes následuje den pečení buchet a přípravy bufetu, před chvílí jsem vstala, upravím seznam, co koupit na buchty a vydám se do city (teda počkám až mi otevřou obchody). Doufám, že konečně bude pán v pcbazaru a střelím mu starý scanner (už jsem ho tam 2x nesla a pokaždé měl zavřeno, ale dnes to klapne, cítím to) a pak ještě maso pro Starouše na grilování a můžu péct a péct a péct. Není snad hezčí činnost v krásném letní dnu stát v teple u trouby a péct - doufám, že se buchty povedou a závodníci budou spokojeni. Takže hezký víkend!

25.7.2007
DEN BALENÍ MAP
Kolem osmnácté hodiny to vypuklo, za přispění (no oni to vlastně zabalili sami, my jsme je dohlíželi) žactva a dorostu jsme zabalili všechny mapy na všechny tři etapy i na smik. K balení se podávala seityho kofola a výborná čočková polívka (ještě mám Starouši v ledničce trochu pro tebe :o)). Po desáté hodině jsme byli hotoví, já teda totálně, než jsem poklidila byla půlnoc a ono být vzhůru 20,5 hodin není zas taková zábava. ALe miluju pořádání závodů!!!

24.7.2007
DNES POPRVÉ
EMObratrovi se fotka nelíbila - takže přidávám takové "hunter.ex - window"


23.7.2007
DNES JEŠTĚ JEDNOU
Tak ještě jednou fotka EMO bratra - je to prostě OM - oddílový manekýn (nebo jak chcete), doufám, že už jsi spokojený :o)

23.7.2007
ŠPATNÝ SEN :O)
3:33 zvoní budík, né, není to škaredý sen, vážně vstávám!!! Oblíkám se, ještě helmu a už jedu, 15 km do Zábřeha - ale začínám se učit mít Zábřeh ráda, už tam mám pár oblíbených míst.....a pak 15km zpátky, miluju tu přírodu kolem, je to tu fajn - ta cesta na Lesnici..... Ale dost "romantiky"!!! Jsou tu ty slíbené fotky z Botasu (tady jsou) , pravda, není jich moc - budu fotit příští týden - slibuji.



20.-22.7.2007
H.S.H. VYSOČINA CUP BOROVÁ U POLIČKY - BOTAS
Víkend strávený na Vysočině byl pěkný, byly to takové "živé" závody. Bylo tu z oddílu hodně lidí a tak to bylo veselejší. Bohužel terén v porovnání s minulým týdnem byl nudný a tak mě to v pátek ani nebavilo. Prostě mě to přišlo v lese takové obyčejné a nezajímavé, jenom běžet......ale pozitivum taky bylo, mám krásné podkolenky, které mi ladí k dresu a nebyla jsem poslední. Večer jsme si dokonce zahráli taroky - takže maximální spokojenost. V sobotu už jsem pochopila, že nic divného v lese čekat nemám a šlo to - dokonce jsem udělala i nějakou mapovou chybku - takže se mi v lese líbilo - už to nebyla taková nuda :o) A neděle - to byla taková pohodička, žádná chyba - známej les (stejná mapa jako v pátek) a tak jsem se docela i rozběhla. Kluci (dorostenci, David, Starouš i veterán Radek) soutěžili v chlapské kategorii H21B a Přema ji vyhrál. Výsledky najdete tady a fotky sem snad dám zítra. Takže hezký týden!!!

20.07.2007
JEDEME NA BOTAS
Již ráno před osmou volal bratr v AL áhovi, že kolem deváté si přijdou k nám dát věci. Přijel i s bratrem Strejdou a hned ve dveřích vtípkoval "Co to znamená zkratka GPS?" S navigačním systémem jsem neuspěla a bylo mi vysvětlono: " Gde, ....., su?" Tak jsme vykládali a za chvilku půjdeme asi balit věci do auta, jedeme na BOTAS. Tak zase cílem je - když už budu poslední celkem ať aspoň nejsu poslední v jednotlivých etapách - aspoň ne ve všech!!! Takže pěkný víkend!!!! A zdravím holky, na tábor do Budkovic, Manitou s vámi, sestry, doufám, že to dnes s úctou zakončíte a hlavně nepodpalte sněmovní tee pee!!!!

16.7.2007
RETURN OF THE KING
Krásné počasí - že se vám nelíbilo, na velké praní, jak dělané - díky za něj. Taky konečeně jsem měla jeden den "volna" a nepršelo a tak jsem KONEČNĚ mohla umýt okna, chystala jsem se na to už víc jak 14 dní - dnes se to povedlo. Tak si užívejte tepla! Nebo stínu - jak chcete, jdu se dívat na Kobru 11.

15.7.2007
SKONČIL ČAS PLESNIVÝCH RYBIČEK A KYSELÝCH SÝRŮ :o)
Ano, už je to tady, skončil čas plesnivých sýrů a kyselých rybiček, matesů, makrel.... už se zase z Bohči stává hospodyňka. Proč? Přijel muž z Austrálie a tak jsem nachystala svíčkovou :o)

13.-15.7.2007
GP SILESIA
Bylo to fajn, moc se mi líbil sprint v pátek - byl takovej akční a živej. Jinak to bylo v krásném prostoru, ale bohužel na šílené teplo šíleně dlouhé. Velmi pěkné bylo shromaždiště, dobré jídlo, pití a super "večírky" u karet. Jen ta kočka mi v pátek nějak nešla, taroky byly v sobotu lepší. Výsledky najdete tady.

13.7.2007
PÁTEK TŘINÁCTÉHO
Odjíždím na Silesii, holky na tábor - přeju hodně štěstí!!!! Víc nastíhám napsat!!!

12.7.2007
GRATULACE DO AUSTRÁLIE
Bylo by toho hodně, co bych mohla psát(třeba dnes dopoledne jsem měla 500přístupů na stránky od 15.května - ale to dnes vůbec není důležité), ale za 4 hodiny vstávám, jen chci říct, hoši, moc vám gratuluju (všem čtyřem: Krajo, Mazo, Ondro, AL). Budu vám zítra držet palce, nemohu to sice sledovat online, ale vzhůru budu (podívám se zas o půl čtvrté na průběžné výsledky). Věřím vám a budu na vás myslet!!!
Kdo můžete, sledujte na stránkách JWOC, - 1:00 se začíná. Ať pátek třináctého je vaším slavným dnem :o)


10.7.2007
DOKONČENÍ PŘÍBĚHU Z ADVANTY
A je to konečně tady, dopsala jsem na web "deníček" z Advanty a upravila "fotky". takže si to můžete dočíst tady Jinak dnes tu bylo hnusně, pořád lilo, ale aspoň jsem si mohla hrát se stránkama, jinak bych umývala okna. A taky jsem trošku změnila a upravila sekci s odkazy - aby byla na úrovni. Taky jsem tam dala několik nových odkazů. Klidně se podívejte!

9.7.2007
GRATULACE
Kamarádka Věrka hned zareagovala na Vojtův úspěch, podívejte se tady.

8.7.2007
ADVANTA ZA NÁMI A ČR MÁ MISTRA VE SPRINTU (A ZE ŠUMPERKA)
Dojela jsem domů plná zážitků (taky samozřejmě plná špinavých věcí a unavená), ale vše jsem si poctivě psala, tak si to můžete přečíst i s primitivní fotodokumentací tady. A výsledky najdete tady.
V noci(u nich teda vedne :o)) se běžel v Austrálii sprint a Vojta Král ze Šumperka je zlatý více na stránkách JWOC, fotky můžete vidět na ALových stránkách zde. A dnes v noci držme palce hochům na klasice.

5.7.2007
PŘÍBĚH MĚSÍCE ČERVNA
V týdnu jsem si koupila v Brně knihu plnou příběhů, která mě zaujala - nejen svým názvem "Hořká čokoláda" - jeden příběh z ní najdete tady. Docela mě dostal, ani jsem k němu nenapsala komentář - je o důvěře.
Jinak muž dnes spouští svůj blog, tak se můžete podívat zde.

4.7.2007
ZASE DOMA
Tak jsem vyrazila k domovu, za poslechu Pink Floyd a jejich The Wall, za čtení MF Dnes a asi půlhodinového spánku, jsem dorazila opět domů. Je tu nějak pusto a prázdno, v ložnici se mě směje jen mužův medvěd. Docela jsem si za těch pár dní zvykla na přítomnost "malých" bratrů a "Bohčo, že nám povíš něco před spaním?!" Bylo mi tam fajn, ale mám už jiný domov a tak jsem se přece jen "trošku" těšila na svůj počítač a svoji klávesnici - tu asi nejvíc a co teprv myšku....



02.07.2007
CHICAGO UŽ NENÍ, CO BÝVALO
Sraz v 19:00 v CHICAGU a nikde nikdo, objednala jsem kofolu a vytáhla denní tisk, stihla jsem si přečíst o teroristech v Anglii a o Paroubkově rozvodu....a přišel Šili, MHD docela selhala a tak Bětka došla s 20minutovým zpožděním. Po půlhodině začlo trochu pršet, pak víc, přesunuli jsme se pod "slunečník Gambrinus" a sledovali přírodní světelné efekty - pěkná bouřka. Asi po další půlhodině jsme se přesunuli dovnitř. Ale už to není, co bývalo - kde jsou ty časy, kdy jsme seděli v Chicagu do tří do rána nebo aspoň do půlnoci.... v 21:50 došel nějaký nový mladý číšník a abychom zaplatili, že v 22:00 zavírají, no co dodat.....vyšli jsme do deště a popřáli si "Dobrou noc".
Zprávy z Austrálie už podrobně psát nebudu, ať mají co vykládat až přijedou, zavazadla už mají (až na Ondru) a "nacvičují" jízdu s autem vlevo...ale už tam mají zítra ráno (mají tam +8 hodin).

1.7.2007
AKTUALIZACE Z BRNA
Pro všechny, co jste mysleli na Davida a "jeho" slovenské hochy, tak si můžete oddechnout, včera odpoledne jsem dostala smsku, že dorazili do Austrálie (zatím teda bez zavazadel, ale doufají, že zavazadla dorazí dnes). Není to jednoduché takto cestovat, ale tatínek mi povídal, že můžou být rádi, že se tam dostali za tak krátkou dobu, že před sto lety by se za tu dobu dostali sotva do Prahy :o)
Jinak já si užívám u rodičů v Brně, s bráchama je šílená legrace, opravdu se člověk zasměje a ty hlášky, co mají, všechno si zapisuji.....to bude "Román pro muže i pro ženy" :o) Jdu se asi nasnídat a pak pomůžu mamince s obědem - všem přeji hezkou neděli!

29.6.2007
DNES PODRUHÉ
Byla jsem se podívat na chvilku na rozlučáku 9.A, asi mi ty děcka přirostly k srdci, snažila jsem se si držet odstup a zase se to nějak nepovedlo! Děcka mám vás ráda!!! Cestou domů zase ukápla nějaká slza......to loučení:o)

29.6.2007
KONEC ŠKOLNÍHO ROKU
Na úvod jen stručně o našich cestovatelích, dnes ráno obědvali v Tokiu (musíte brát v úvahu časový posun) a večer snad konečně letí do Sydney.
Ve škole jsem se rozloučila s deváťáky, dostala jsem krásné dárky (zvláštní kytku a mp3 přehrávač), vážně mě potěšili. Díky!!!
A zítra odjíždím směr Brno, tak třeba vás tam některé potkám.



28.6.2007
ZPRÁVY ZE SVĚTA I Z DOMOVA
Protože vím, že část lidí, kteří moje stránky čtou jsou orienťáci a tak přináším pár informací o tom jak David a Slovenský juniorteam do Austrálie cestuje. Včera jeli vlakem do Budapeště, odtud letěli kolem sedmé večer do Londýna, tady měli přestoupit na přímý spoj do Sydney. Píšu "měli", protože byl nějaký problém na Londýnském letišti (detaily nevím a tak nechci způsobit paniku), prostě nestihli let a měli letět náhradním letem až dnes kolem 13. hodiny přes Tokio. Tak jsou asi ještě někde ve vzduchu......
Že by byly ještě "zlaté" české dráhy???
Jinak v sekci "dobré rady" jsem přidala včera večer nějaký recept, tak se mrkněte, jestli chcete tady.
A protože dnes venku chvílema fučí a chvílema prší - sport se nekoná a tak peču na rozloučenou pro mé milé deváťáky své oblíbené sýrové šneky. Uteklo to rychle ty dva roky s váma......
Školáci a středoškoláci - zítra naposled do školy, přeji vám, všem, kdo jdete pro vysvědčení a třeba se vám úplně nepovedlo, hodné a trpělivé rodiče, kteří vám dají šanci se příští rok zlepšit!!!!

27.6.2007
SAMA DOMA :o)
Něco před půl sedmou ráno odešel, teď už jede asi Maďarskem.... Jako již pravidelně na konci června mi muž odjede na JWOC (Juniorské mistrovství). Letos ale asi naposled, je to jeho poslední JWOC se Slovenským teamem. Držme jim palce!!! Můžete sledovat stránky JWOC tady, ale mistrovství začíná až 7.července. Každopádně krásný let a ať vám rychle uteče a potom: "Ondro, Krajo, Mazo - ať vám to rychle běhá a sedí mapa!!!"
Nelitujte mě, že jsem doma sama, myslíte si, že sama doma brečím?! Omyl! Vytáhnu zase po dlouhé době in-liny a půjdu trochu rozcvičit to moje naražené koleno.
A protože škola se blíží ke konci, mám pro vás dva úsměvné příběhy ze života ve školní lavici, čtěte tady.
Už jen 2x a jsou tu prázdniny!!! Hurá!!!!
V sobotu jedu do Brna, pokud mě chcete vidět, napište nebo se ozvěte....třeba bychom mohli zajít v pondělí "na jedno" nebo na "alofok" do CHICAGA :o)

25.6.2007
DEN POTÉ
Život jde dál, první bitva skončila a vojska krále Středozemě vydechla, pomohla i vojska z Rohanu, ale Sauron ještě žije, jeho oko nespí, co bude dál??? Prázdniny, budou prázdniny obdobím klidu a nebo Sauron zbrucuje Nazgúly a přijde bitva další, horší jak první??? Lidé, elfové a hobiti, chraňme si naši Středozem, buďme rádi, za to, co teď máme, ale moc se neradujme, nepřítel ještě žije, není na ústupu, bojím se, že toto nebyla poslední bitva. Ale zbytečné předbíhat události, schovejme meče a vytáhněme vlajku, buďme hrdi na naši vlajku a nestyďme se za naše logo. A po zasedání Společenstva v Roklince čekejme na třetí díl Pána Prstenů - RETURN OF THE KING!!!!!

24.6.2007
PO VH - UPRAVENO "BEZ CITŮ"
Jeden moudrý člověk řekl "Víte proč máme dvě uši a jednu pusu??? Abychom víc poslouchali a míň mluvili!!!"
Díky všem, co jste byli na VH a hlasovali srdcem.

23.6.2007
PRVNÍ LETNÍ SOBOTA
Dnes jen stručně, ale protože mě to zaujalo, musím se s vámi o to podělit, můj kamarád Vondrys má nové stránky s fotkama, stojí to za to a myslím, že kdybyste potřebovali něco nafotit - stačí říct.... jen se podívejte tady. Jinak pěkné úspěchy měli "moji svěřenci" na oblasťáku, Domča - 2.místo v D10 a Ondra Jílek - 2.místo v H10, samozřejmě i velcí vyhrávali, ale to je "normální". Výsledky tady

22.6.2007
PRVNÍ LETNÍ PÁTEK
Nebudu povídat dnešní zážitky, bylo jich spousta a spousta, snad jen pěkná fotky duhy promluví za všechno (byla krásná, dvojitá a přes celou oblohu - není to krásné?):



21.6.2007
LÉTO JE TU
Jeden můj kamarád jednou řekl: "Něco pěkného musí skončit, aby mohlo začít něco ještě hezčího!" Skončilo jaro a začíná léto. Budu se loučit s svými deváťáky, určitě ukápne i slza a ne jedna. A přijdou zas noví páťáci - uvidíme, jací budou. Oni se už na mne těší, dokonce o mě psali ve svěm časopisu: "Naše nová paní učitelka bude asi paní učitelka Alešová. Jak asi všichni víte celá naše třída chce příští rok paní učitelku Alešovou, která nás chce taky (moje pozn. zatím všechny třídy, které jsem kdy měla za třídní - a byly už 4, byli A a tak jsem řekla, že chci mít A :o)) Není to sice jisté, ale asi se nám všem sen splnil. Asi ji budeme mít. Určitě s ní bude sranda jako s paní učitelkou Velčovskou (pozn. jejich třídní nyní) a nebude tak hrozná, jak si někteří myslí. Myslím, že tohle je paní učitelka akorát pro nás." :o) Vypadá to, že s níma bude legrace.... skoro se i těším, ale nejvíc na prázdniny, už jen 6x.....

20.6.2007
PLÁNY NA LÉTO
Snad to letos vyjde a sejdeme se na Hájence, mnozí už jste se ozvali, někteří ještě neví, někteří doufají, že jim to vyjde. I já doufám, že vám to vyjde, bo bych vás ráda viděla. Dřív jsme spolu trávili víkend tak jednou za čtvrt roku, s Bětkou balkonové pátry byly ještě častější, někdy mi chybíte, někdy hodně :o) no, nic utřu slzu a už se na vás těším - vždyť jsem vás neviděla sto let a to tu bydlím pouze dva roky :o) Nebojte, nachystám program na výlety...a už vidím jak to zas dopadne, vaše vstávání v 11...., ale Bětko, budeme aspoň chodit běhat - na Ronovec nám to jde :o) Už se těším na prázdniny..............už jen 7x do školy.........

17.6.2007
MEDICÍNA JE MOCNÁ
Noc jsem strávila se studeným kapesníkem na koleni, vše ještě zabalené ručníkem, pravda při každém pohybu jsem cítila, že mám koleno - jedno určitě :o) Přesto jsem měla ráno pocit, že je to lepší a že se půjdu do lesa projít - vezmu si mapu a v klidu se projdu, přece nebudu celý den sedět na shromaždišti a pít..... Tak jsem se převlekla, pro jistotu jsem si vzala Ibalgin - třeba to tak nebude bolet!!! Pak mi ještě před odchodem na start Blanka půjčila Voltarenovou mast, ať si to namažu - že to schladí. Již za chvilku jsem zjistila, že najednou můžu ohnout nohu do úhlu, který ještě včera se zdál být snem. A tak jsem hned po startu vyběhla rychle na trať, musím přece běžet rychle, než ty prášky přestanou působit:o) Nevěřili byste, co ta medicína zmůže. Běželo se mi krásně, stránky závodu a výsledky tady

16.6.2007
PANÍ SE PSEM
V pátek jsme tedy vyrazili, spali jsme na Vidči (jedno z mých oblíbených míst), pohled na krásnou oblouhu plnou hvězd, výhled na Radegast, prostě to miluju. Ráno nás probudil déšť a tak jsme vstali a jeli se do Rožnova na benzínku umýt a pak přes Slovensko do Mostů u Jablunkova. David komentoval a já běžela, bohužel - běžela jsem dřív než byl start, běžela jsem do auta, byla tam paní a pes a mezi nimi vodítko, to jsem na pozadí betonu neviděla a připletlo se mi mezi nohy právě v okamžiku, kdy jsem měla obě ve vzduchu. Hodila jsem s prominutím "tlamu" jakou už dlouho ne. S obtížemi jsem se zvedla, setřela slzy a věřila, že vše bude ok. Nebylo, koleno začalo bolet, nejvíc po startu, už u páté kontroly jsem to chtěla vzdát a jít do cíle, ale představa, že ve výsledkách budu mít u jména DISK mě hnala dál, bolest v koleně a slzy v očích mě dohnaly až k cíly, s šílenou ztrátou a s šíleným vypětím sil. Sedla jsem ke stolku a nechala slzy kapat na zem, bolelo to jak "sviňa". No jo, sportem "ku zdraví"!!!!!!!!!!!

15.6.2007
BÉČKA ne BEČKA
Za chvilku odjíždíme na béčka do Jablunkova, jsem nějaká unavená a tak nevím jak se mi poběží, nějak nemám sílu a tak si moc velké cíle nedávám, kdyby mi vyšlo, aspoň jeden den nebýt poslední, budu spokojená.
Jo a dnes přeju Víťovi vše nej k svátku :o)
A co se bečky týče.....pošlu vám asi e-mail.
Poslední dnešní informace: za měsíc počítání přístupu - 232, což i když odečtu připojení moje, stále je to 200 přístupů za měsíc, to se mi docela líbí, že mám tak navštěvované stránky jsem netušila - díky vám všem.

13.-14.6.2007
ŠKOLNÍ VÝLET
Byla jsem na školním výletě, Aquapark ve Vyškově, pak přespání u Plumlovské přehrady a ve čtvrtek Hvězdárna v Prostějově s moc pěkným programem - doporučuji!!! Ideální pro deváťáky. A ještě jedna perlička, tak klidný a pohodový výlet jsem snad ještě nezažila :o)



CO BYLO PŘED 13.6.2007
Najdete tady