neAKTUALITY

9.10.2008
JAK TO BYLO DŘÍV
Od svatby si po večerech sem tam čtu Káju Maříka (už 6.díl), vím, že je to čtení pro děti, ale já v dětství čtení zanedbávala, spíš jsem psala a tak to teď doháním. Kdo nezná, tak je to příběh dvou malých dětí (Zdeňa a Kája), které vyrůstají až se vezmou a teď právě čtu, jak po svatbě odjeli pracovat na Slovensko a Zdeňa píše mamince (schválně, jestli poznáte, co mamince chce říct):

"Má zlatá maminko,

prosím Vás, nikomu ještě nic neříkejte, ale musím Vám napsat.
že - maminko, nezlobte se, prosím Vás - ale už je to jisté,
Vždyť jsme měli v srpnu svatbu a už je hnedle konec listopadu.
Tak jestli byste to mohla Kájovi napsat, já mu to neřeknu za nic.
Jen to neříkejte tatínkovi! To by bylo něco pro něho!

Kája už kolikrát o tom začal, ale já to vždycky zamluvila.
Je mi hezky, ale tak divně, že to nemohu povědět, a Kája je ten nejhodnější člověk na světě.
Tak jsem si vypočetla, maminko, že by to bylo v květnu.
Snad byste začátkem května mohla přijeti.
Jsem moc šťastná a spokojená, jenže si myslím, že té chvíle nepřečkám, že spíš umru,
a co chudáček Kája si tu počne? Je mi ho moc líto, a přece se na to musí připravit.

Šla bych, maminko, moc nerada se světa, ale vnitřní hlas mi říká, že to nevydržím.
Snad by mohl v květnu přijeti také tatínek, abych se s ním mohla rozloučit.
I Týnu bych ráda viděla a Staníka, maminku a tatínka z hajovny.
Musím končit. Je mi moc smutno. Brzy pište!

Líbá všechny Vaše vděčná dcera Zdeňa."


Dobrý né, a brácha to rodičům oznamoval stylem, když mu maminka říkala, že Anežce bude teprve rok, ať si dají pozor, tak řekl jenom "POZDĚ!". Ano, budu zase tetička a přepokládám, že Agnes bude mít sestřičku, tak co bráchové, budeme zase typovat, co se Pájovi s Marketkou narodí, jestli budeme strejda nebo teta :o)???. Jinak zdravím Páju s rodinou do Tuniska a ať jim to v únoru dobře dopadne - doufám, že nevadí, že už jsem to řekla.

5.10.2008
NE!!! OKNA UMÝVAT NEBUDU!!!
Tak jsem vyprala v pátek povlaky na sedačku, dnes ji znova "oblekla", prostě jsem byla i jinak pilná hospodyňka, venku bylo krásně a tak mě nakonec Sluníčkko přecejen ukecalo a tak jsem umyla i okna, přepokládám že tak zítra zas do nich nějaký ptát naletí :o) a budou zase špinavý....... Nic, je 23:58, zase nestihnu jít spát dnes, což mne trochu štve, protože už to bude čtvrtá noc.....Tak pěkný nový týden!!!!

4.10.2008
ZASE JEDNOU OBLASŤÁČEK.....
Tak jsme zase jednou vyrazili na oblasťák do Golden Mountains :o). Nějak jsem se nemohla domluvit s buzolou, stejný pocit jsem už měla minulý týden je to divné, v okamžiku, kdy jsem se rozhodla se na ni nedívat, tak už to docela šlo. Jinak se mi v lese líbilo, což je ostatně vidět i na čase, který jsem v lese strávila. Pravda - mohlo to být kratší, ale co nadělám!!!! Naštěstí nepršelo, tak jsem spokojená. Jinak Magnus byl na bedně 3x první, Klárka D21, Vowo H18, Radek H35. A výsledky jsou tady.

27.-28.9.2008
VRCHOL SEZÓNY
Pomáhala jsem při organizaci žákovského oblastního výběru, bylo to fajn a nakonec jsem si i zaběhla v neděli družstva, asi to bylo poprvé a naposled, je mi líto, že mi to nešlo líp, ale nešlo a nakonec nejsme ani poslední....... Takže dík, že jsem mohla s váma běžet!!!!!! Stránky a výsledky zde.
A můj oddílový svěřenec Kuba Kašpar: (Ostatní fotky jsou ve "fotkách")

A díky Jardovi za fotku v akci:

26.9.2008
S ÚSMĚVEM ZE ŠKOLY
Nevím, zda je to k smíchu nebo spíš k pláči, ale takovou omluvenku jsem dostala, možná by měli do školy spíš chodit rodiče........vždy když něco takového vidím, uvědomím si, že mnohdy je zbyteční něco po těch dětech chtít..... Tak si taky prohlížejte :o) a schválně, kdo uhodne, kam děvčátko šlo:

24.9.2008
UŽ DOST POŘÁDÁNÍ!!!! STAČILO!!!!
Tak už dost!!!! Už pátou noc stále pořádám, při pořádání na klasice jsem aspoň 3, 4 hodiny spala, ale poslední dny pořádám celou noc!!!! Nedivte se, vážně, od MČR se mi každý den zdá, že pořádám, v pondělí jsem byla na prezentaci, včera zase jsem řešila nějaké probléma a dnes totéž, doufám, že už bude konec, dnes jsem celé odpoledne dělala cesťáky, tak snad o nich se mi zdát nebude!!!!!!!!!!

19.-21.9.2008
MČR NA KLASICKÉ TRATI
Už mi to pořádání chybělo :o) Nemám sil a čas popisovat detaily, kdo to byl ví a kdo nebyl, nevadí, že neví :o)
Stránky tady.
Fotky už jsem vyhodila na net a snad jen pro úplnost se zmíním, že máme v oddíle Mistra republiky:
PŘEMA HNILICA - MISTR ČESKÉ REPUBLIKY NA KLASICKÉ TRATI

a v objetí s trenérem

a v objetí s maminkou
A můžu vám říct, že když jsem mu psala diplom, třásla se mi ruka víc než když jsem psala diplomy na MS, protože toto je srdeční zaležitost.....už mám slzy v očích, vzpomněla jsem si jak na oddílovém zakončení 2005 odpaloval petardami domeček, jak jednu dobu měl zálibu v počítačových hrách, jak v OB a jak se třeba točil na kolotoči letos na Béčkách v Beskydech a tento nenápadný kluk je teď mistr republiky...... A ještě fotka Bohči, jak psala ty diplomy...

17.9.2008
V KALENDÁŘI LÉTO A ZA OKNEM ZIMA
Venku je šílená kosa a nejlíp je doma s teplým čajem :o) Posílám vám odkaz na krásné fotky z Kanady od mé bývalé žačky Verči (letos maturovala, končila 2004 na Kotlářské a její táta mě učil na pajdáku z psychologie).

16.9.2008
KONEC ROKU SE BLÍŽÍ :o)
Jen tak pro pořádek:
28 pracovních(školních) dnů do prvních letošních prázdnin - podzimních prázdnin!!!
64 pracovních(školních) dnů do Vánoc!!!!!
180 pracovních(školních) dnů do konce školního roku 2008/2009!!!!!
To nám to letí, a to jsem neopravila ani tu první písemku z pátku a zítra budu psát další!!!! NIc, dobrou noc a krásné sny, obrázky budou někdy příště!!!!

15.9.2008
VELKÝ ÚKLID
Uklízím kolem pc - je to třeba!!!! Zapálila jsem svíčku, dnes by měl tatínkům táta 88 let, umřel před 9 lety. Dnes umřel i jeden milej člověk, kterého jsem znala. Proč? Život je takovej a ne všechno pochopíme a ne všemu rozumíme. A nikdo z nás neví, který den je náš poslední......

13.-14.9.2008
FAJN VÍKEND V BRNĚ - "BRÁCHOVÉ, VÍTE, ŽE MI CHYBÍTE?!!"
Když něco nepopíšu hned, tak se k tomu těžko vracím, ale když se k tomu vrátím, tak je to zas kvalitnější, než když to píšu ve spěchu hned...... Tak to mám "Dylena" (kdo neví, kdo to byl Dylen z Beverly Hills 902 10 - tak nepátrejte, prostě myslím "DILEMA"). Popsat - nepopsat??? Tak stručně, v pátek jsem bratra, sestru a tatínka vydrtila v tarokách :o) Musí ještě dopříště natrénovat :o). Pak jsem byla se setrou pro Velkého bratra na srazu, a pozvali nás s Milanem do Charles, Milan byl smutnej, neb byl nedávno rozejit a Pája byl veselý, ale oba v sobě měli pár tequil, tak to byl fajn večírek - prý jsem došla (dojela) domů o půl třetí, ale myslím, že se tatínek přehlídl, myslím, že bylo půl druhé. V sobotu jsem byla na výletě s Luckou a jejími 3 dětmi - snad mi pošle fotky a budu moct sem nějakou dát. Večer jsem byla s Bětkou a Májou v naší oblíbené Modré čajovně. Dali jsme si s Bětkou úplně super čaj a šíšu a bylo nám fajn :o) Ještě jsme vyměnili pár sms se Znojmem, snad Ondřejko a Kristy se za váma podíváme příští rok..... Ale tentokrát bylo Brno lepší volba. Neděli jsem se věnovala rodině, jedna babička, druhá...... je fajn slyšet ty příběhy, člověk si uvědomí, že teď je život o něčem jiném něž byl "tehdy" a přitom se lidé hádají...... proč nejsou na sebe hodní a nemají se rádi - setkání s "mými" kouzelnými babičkami mne dobylo energií :o)
Magnus byl o víkendu: béčka na Moravě nebo v Čechách ŽA + ŽB V sobotu a v neděli

12.9.2008
PRVNÍ PÍSEMKA
A mám co dělat - 32 písemek a hurá na víkend do Brna!!!

11.9.2008
MÁM HODNÉHO BRATRÁNKA
Je již půl roku věrným čitatelem mých stránek, stále čeká, kdy se o něm zmíním a nic, dnes se mi do telefonu svěřil se svým tajným přáním a já protože poslední dobou s ním konzultuji možnost hypotéky....... jsem mu slíbila, že dnes večer bude hrdina dne. Kdyby vás o něm něco zajímalo, dělá šéfa jedné banky v Dačicích (mém rodném městě) a bydlí v Kunžaku, má milou ženu a dvě krásné dcery. Nejdřív jsem chtěla vybrat fotku, kde je v šílené pláštěnce, ale pak jsem se rozhodla, že dám prostror i vašemu oku, první fotku jsem nazvala "náčelník apačů" (rok 1980)
a druhá fotka je Bohča "nahoře bez" dlouho jsem přemýšlela, jestli tak odvážnou svoji fotku mohu dát na web. Ale pak jsem se rozhodla, že ano, tak vy všichni, co jste o tom snili.....máte možnost se podívat!!!
To se ti asi, Kájo, líbit nebude, zase jsem udělala hvězdu ze sebe, dobře najdu ještě nějakou tvoji fotku!
Co tato, tato se ti doufám líbí, to jsi frajer největší!!!
A na nočníku ti to taky slušelo :o)
Tady to chvilku vypadalo, že by ses mohl živit i rukama......
A takového tě znám už jenom z fotek. Doufám, že jsi spokojen s galerií fotek! Je fajn mít velkou rodinu:o) Že seš rád, že jsi můj bratránek!

10.9.2008
ROZHODNUTÍ
Rozhodujete se podle toho, co si myslíte, že je správné a rozumné nebo podle toho, co chcete, co si přejete? Rozhodujete se víc podle sebe nebo podle toho jestli tím někomu neublížíte? To by mě zajímalo :o) Konečně mám rozvrh a tak vím kdy budu studovat, 5 pátků do ledna a 8 od února do června, už se těším, zas budu o něco chytřejší. Začínáme přesně za měsíc 10.10. v 8:00 Metodologii pro VP a Psychologií osobnosti, končíme v 15:45. Ještě budu muset najít, kde je v Olomouci ulice Purkrabská, ale to snad do měsíce zvládnu! A mimochodem zdravím všechny vysokoškoláky, zvláště ty, co si najdou čas mezi brigádama a hrajou si půl dne s logem a k ničemu, Májo, díky!!!!

9.9.2008
PRVNÍ POZNÁMKA
Slečna nemá sešit, nemá tužku, nemá papír a nemá žákovskou :o) prostě pohoda, zapomněla a do všech předmětů!!! A stejně tak prý v pondělí a v pátek......... Maximální ignorace, tak už mám práci jako výchovná poradkyně, budu si dopisovat se sociálkou!!!

8.9.2008
PRVNÍ PĚTKA
Tak jsem rozdala první 2 pětky! To su zlá! A docela mě to baví!

6.-7.9.2008
OBLASŤÁK NA BOUZOVĚ + SOUSTŘEDĚNÍ ŽACTVA
Bylo to super, nestíhám popisovat...... Zbytek Magnusu byl 6.9. štafety a sprint a 7.9.2008 štafety.

4.9.2008
JAK JSEM BYLA NEŠIKOVNÁ
Původně jsem tento příběh na stránky psát nechtěla, ale když jsem viděla o víkendu Javorovu reakci, rozmyslela jsem se, je to přece lidské - psáno až v neděli večer.
Velká náplast nad pravým kotníkem se barví do červena, Javor se ptá:
"Co se ti stalo?"
"To ti nemůžu říct, smál by ses mi!"
"Nesmál, slíbím, že nebudu!"
"Budeš, Věrce jsem to řekla a taky se smála!"
A Věrka: "Tak mu to řekni, však chlapi se taky někdy říznou!"
Takže postupně: měla jsem zase svůj žehlící večer, miluju tyto večery, su sama doma, pustím si stupidní seriál a žehlím. Tak jsem dožehlila a jdu se umyt a oholit nohy. A sedím ve vaně, nevím, snad jsem byla myšlenkama někde jinde.....prostě jsem se řízla. Ale není říznutí jako říznutí (rízla jsem se nad pravým kotníkem - tak 6cm), tekla mi krev jak na jatkách a během chvilky byla vana plná červené tekutiny - ani jsem si nestačila připadat jako Čachtická paní.... protože jsem zdědila po tatínkovi jednu zajímavou vlastnost a při pohledu na vlastní krev ráda omdlívám.....no, rychle jsem vylezla a na ránu dala papírový kapesník, byl během chvilky od krve..... Zalepila jsem to a vypadalo to ok. Pravda v pátek dopoledne mi z toho ve škole tekla krev při pohybu kotníku i přes tu speciální velkou náplast. Odpoledne jsem byla doma a tak to vypadalo v pohodě. Sobota, oblasťák: o tom, jak jsem si kvalitně zatejpovala kotník se zmíním v povídání z víkendu, kotník byl v pohodě, ale z říznutí zase začla téct krev, že náplast byla rázem červená. Po závodě jsem nohu umyla a dala novou náplast. Protože jsem měla na odpoledním tréninku krátké ponožky byla vidět a při pohybu se zase začala barvit do červena.... a pozorný Javor se ptá: "Co se ti stalo?"
"To ti nemůžu říct, smál by ses mi!"
"Nesmál, slíbím, že nebudu!"
"Budeš, Věrce jsem to řekla a taky se smála!"
A Věrka: "Tak mu to řekni, však chlapi se taky někdy říznou!"
"Dobře, ve čtvrtek jsem si holila nohy, řízla jsem se a ještě dnes mi z toho teče krev!"
A to jste měli vidět, během vteřiny se Javor za břicho popadal a smál a smál a smál....... A pak se svěřte kamarádům!!!!

3.9.2008
TROCHU MOC PRO ZAČÁTEK
Že jsme měli poradu v pátek v 11:00 budiž, že jsme ji měli v pondělí od 13:00 do 15:30 dejme tomu, že jsme ji měli včera od 13:00 do 15:15 asi, stane se, ale když jsem se dnes dozvěděla ve 12:00, že máme opět poradu ve 13:00 tak to je prostě fajn, zvlášť když máte být od 13:30 v trafice na nádraží......
Ale co jsou moje starosti proti starostem jiných, jako třeba člověk, kterého znáte a přijde vám, že nemá straosti, jeden den se usmívá a druhý den se dozvíte, že se pokusil o sebevraždu. Jako třeba kamarádka, o které si spoustu lidí myslí, že má snad úplně všechno, a ona řeší rozvod - protože se jí zbláznil manžel a chce si užívat. A když se nad tím zamyslím, řeknu si: "Bohčo, máš krásný život, buď vděčná za to, co máš!!!!" Nechci dávat rady, ale nebuďte smutní, když se vám zrovna nedaří to, co byste teď chtěli, podívejte se na to, co máte a budťe za to vděční!!!!

1.9.2008
HOLA, HOLA, ZAČÍNÁ ŠKOLA
Tak už je to tady!!! Hodně štěstí, hezké známky a plno vědomostí, hlavně žádný stres a příjemné učitele, ať se vám daří!!!

29.-31.8.2008
CENA VÝCHODNÍCH ČECH
Docela jsem byla naštvaná, že jsem se na CVČ přihlásila, protože jsme měli v pátek v 11:00 poradu, začínala v 11:15 a nikdo nevěřil, že do 13:00 skončíme, a poslední Magnus-auto vyjíždělo ve 13:00. Říkala jsem si, že mě to za to nestojí, že jsem mohla být v klidu doma a udělat si, co potřebuju..... Ale nakonec porada jako zázrakem skončila v 12:45 a vše jsem stihla. Snad možná ze štěstí, že jsem vše stihla, snad možná z radosti, že si vychutnám poslední letošní vícedenní....prostě běželo se mi jak v pohádce, hodnotila bych to jako nejlepší závod sezóny!!!! Nevěříte mi? Neříkám nejhezčí, nedá se to porovnávat s etapami na šestidenní ve Francii, tam si to člověk užíval a bloudil. Ale dnes jsem vzala mapu a běžela - ano, rozumíte dobře, řekla jsem si: "Bohčo, nemáš převýšení, zvládneš to!!!!" a najednou to šlo, krásně postavená trať - prostě to bylo jako poslouchat geniální skladbu, máte pocit, že nic lepšího už nejde slyšet, nejde to popsat, prostě běželo mi to samo, pohoda....... (opravdu hezčí závod jsem letos neběžela, možná vůbec). Moc jsem se těšila na druhou etapu a tak jsem vyrazila do lesa. Cestou na start se mi trochu zvrtla levá noha, trochu, měla jsem dost času rozhejbala jsem ji a bylo to v pohodě, těšila jsem se. "Píp, píp, píp, píp, píp" a vybíhám a kousek za startem na pohodové lesní cestě padám, zvrkl se mi levý kotník, ale pořádně!!! Ne takové to zaškobrtnutí, ale plácla jsem sebou o zem! Slzy mi v tu ránu vstříkly do očí!!!! Bolelo to, zvedla jsem se a nešlo to jít dál, nešlo to běžet!!! Vím, že se zastavovali lidé, co startovali po mně, vím, že tam byla Eva Horčičková, Alena Klimplová a Davča, chtěli mi pomáhat, omlouvám se jim, jestli jsem byla protivná a řekla, že je to dobrý - nechtěla jsem, aby se kvůli mě zpozdili, stačilo, že jsem si zkazila závod já. Nejdříve jsem brečela bolestí, pak mi přišlo strašně líto, že mám zkažený krásný závod. Zkoušela jsem to rozchodit, nešlo to..... došla jsem na cestu a zkoušela běhat tam a zpět, běhat to nešlo, chodit jo, tak jsem se asi po 20 minutách vydala na dvojku, pak na trojku. Ale usoudila jsem, že to nemá cenu, že to nedám. Nakonec jsem se rozhodla, že si dnes odpočnu a zítra poslední etapu si kotník zavážu a zaběhnu.....Nakonec mi to náčelník rozmluvil, ať ho nechám odpočnout (a protože dlouho stejně nevydržím sedět a nic nedělat, tak jsem v neděli šla první tři kontroly s Roumenovým kamarádem, který nikdy orienťák nedělal, trochu jsem mu to vysvětlila, u třetí kontroly se koukla do mapy kudy dojdu zpátky a říkám - teď se hochu snaž:o) a šlo mu to!!!!)
Ale vrátím se k sobotě, po poledni nás opustila "bednová" část Magnusu (jak říká Matěj A-team) a odjela si pro titul do Detschland. A myslim, že byste o hodně přišli, kdybych se s vámi nepodělila o sms, které mezi jednou a druhou částí Magnusu lítaly. To jsme seděli takhle s Matějem a začli tvořit MŘ (tzv. Mamrdí řád) a najednou nás, no spíš asi Matěje napadlo:
MY 30.8.2008 20:15
Tak fy uš v Šiši? Jak fam sestovalo? My uš f chospodě. Fofo fyhrál fšechno a ceny mi sežrali :o) 10% nechali pro nášelníka (šňůrka nicht gut!). Faš Mahnus :o)
ONI 30.8.2008 20:57
My sestovali f pochode a jetzt to mame f kempu i s koncertem. Chraje nam hier naka hardrock kapela. Sitra jdou kluci na fitestvi, tak drzte palce! Nasch Mahnus
MY 31.8.2008 13:32
Jak fy dopadli? Aši ne moš dobše, še fy nepišete. ONI 31.8.2008 13:49
My mistsi Sachsische. Uz fyjizdet my. Thoma byt tak pset ziben ur.
MY 31.8.2008 13:55
My fam gratulofat! My uš fyjeli.
A jak jsme dopadli "my" na CVČ Ruda 2., Radek 3., Renča 3. a Mara Minář 2. a zbytek tady.

26.8.2008
ROZCHODY JSOU TĚŽKÉ A VĚTŠINOU HODNĚ BOLÍ :o)
Naše oblíbená věta, když jsme s Ondřejkou, Jančou a Gandalfem dělali před 4 lety přechod přes Jeseníky. Ondřejka rozcházela boty a bolelo to a dnes jsem si na ní vzpomněla. V červenci jsem vám psala, že jsem si koupila nové botasky Niky, bílomodré za 599Kč, ale pak jsem z nich byla rozpačitá, protože mě tlačily. Pak jsem si z nich udělala puchýře jak "kráva" a to jsem šla jen do Kauflandu a zpátky, celou Francii jsem si lepila puchýře a bolely..... Pak jsem se na boty nechtěla ani podívat, až včera, když jsem viděla stejný model, akorát bílorůžové, v Globusu v Olomouci za 1799Kč a tak mi to udělalo radost :o) Dnes jsem boty vytáhla a šla s nima ke Švábovi a zpět - a dobrý, však ony si zvyknou!!!!!!!!!!!

25.8.2008
BOHČA - STUDENTKA
Tak už vám to dnes povím, Bohča bude studovat, dnes jsem byla na zápise v Olomouci. Budu studovat výchovné poradenství, škola za mi to zaplatí, ale slíbila jsem jí věrnost, že ji nikdy neopustím.....teda minimálně 2-3 roky :o). A ráno už jsem viděla nové žákovské knížky, kde je už předtištěné jméno paní ředitelky a moje. Takže, kdybyste potřebovali výchovně poradit - su tady :o)

23. - 24.8.2008
SAMA DOMA
Peru, uklízím, pletu, peču, dělám web - docela pěkný víkend, takový užitečný :o) Nic, musím ještě umýt podlahu, nádobí a sebe.

20. - 23.8.2008
VT ČEŘÍNEK
Bylo to fajn, počasí přálo a fotky jsou tady.
K bolavému prstu přibyla modřina na dlani levé ruky - docela jsem měla štěstí, že ten klacek, na který jsem si ruku nabodla, když mi po mokrém kameni sjely nohy, byl dost tupý, a tři trochu podebrabrané "bebínka" po třískách na dlani pravé, jak jsem spadla do trní! To mě na orienťáku baví, člověk má stále nějaké zranění:o). Dokonce jsem i zjistila, že mám nateklý levý kotník, jak jsem uklouzla na Silesii, ale nebolí, jen když s ním kroutím. Jen doufám, že je to tím sportem a ne stářím, jak u jiných lidí!!!
Fotka ze Superpíchače, AL dojel z meetingu a šel na to :o)

20.08.2008
VÝROČÍ
Krásné datum :o)
Před třemi roky, jsem řekla ANO, opustila definitivně Brno, krásný balkon v 10.patře na Voroněžské, malý byt a jméno Klangová. Od té doby jsem snad změnila všechno mimo e-mailové adresy (bohca zavináč seznam.cz) a harddisku počítače:o). Teta se mě ptala v červnu: "A nelituješ toho? Vzala bys si ho znovu?" A já se podívala na ty tři roky zpět a hádejte, co jsem jí řekla :o). A i když to třeba někdy není jako život v pohádce, horor to taky není. Je to prostě život, není nudný a není prázdný, je plný zážitků a to miluju :o).
A abych nezapomněla, neteř Anežka má dnes rok.

19.8.2008
PŘEDPOSLEDNÍ BRATR JE PLNOLETÝ
Když se to narodilo bylo to takové malé a milé a 18 let je pryč a je z něho chlap jak hora!!! Peťo, všechno nej!!!!
(zleva: Mája, Bohča, mimi Peťa, Jarča a Pája)
Ještě perlička z dnešního dne, předpolední den ve Frnacii jsem si vykloubila ukazováček pravé ruky, první dva dny jsem s ním nemohla hýbat, ale jak jsme jeli domů autem, hrála jsem si s ním a zaskočil zpátky, pak už jen bolel, ale hýbat s ním šlo. Jenže bolel stále a tak jsem dnes - po 10 dnech šla raději na kontrolu. Veselé naše zdravotnictví :o). U okýnka jsem zaplatila 30 korun a popsala paní, co mi je, poslala mě do ordinace č. 3, pan doktor se na to podíval a poslal mě na rentgen. Tam mi ruku vyfotili a poslali mě zpátky do ordinace č.3, teď jsem čekala docela dlouho, pak mě doktor vzal a myslela jsem, že ho budu muset spíš křísit já :o), zjistil, že sestřičky na RTG vyfotili jen půlku prstu! Rychle vstal a šel se mnou znova na RTG a zeptal se sestřiček, proč vyfotili jen půlku prstu a oni prý si myslely, že to stačí - že by se třeba zeptaly mě, kde mě to bolí nebo si přečetly papír - kde jim doktor psal, že chce rentgen prstu - takže asi myslí celého :o)!!! Oni mu vysvětlovali, jak vlastně šetří ty snímky, a že takhle musí použít větší snímek :o) (no, mohli vyfotit tu druhou půlku na stejně malý papír, ale ne, vyfotili skoro celou ruku na papír o kus větší) a tak se šetří!!! Za 30 korun docela dost zábavy!!! Pak mi doktor řekl, že jsem měla dojít před 10 dny, kdy se mi to stlo, že to chtělo sádru, ale když už jsem těch nejhorších 10 dní přežila bez toho, teď už mi ji dávat nebude. Ale mám mít ještě 14 dní ruku v klidu (to jako nemám nic dělat) a kdyby to přece jen bolelo, tak mám dojít - jo a dají mi sádru a budu 14 dní mrzáček! Jsem ráda, že tomu nic není, dělám s tím vše, však ona si ruka sama řekne, co nejde - co věci které prostě neudělám a když mám tím prstem něco chytnout, nebo třeba vymáčknout houbičku při mytí nádobí, bolí to jak čert, ale to mám ještě druhou ruku, takže je to pohoda. Trochu to bolí i při psaní na pc, tak už raději končím!

18.8.2008
DEN HRŮZY
Zavzonil budík a Bohča rychle pochopila, že musí do roboty! Prázdniny jí skončili a je z ní zase pančelka. Je to sice fajn být ve škole bez dětí, ale fakt je ten, že 10 měsíců je 10 měsíců...... Ale pravda je, že se i do školy těším, člověk si tam "odpočne" ano, slyšíte dobře - odpočne, jen to slabý odvar proti pořádání MS nebo dešti na Silesii.....!!! Ale doplnila jsem další povídání o Francii

17.8.2008
34 LET SPOLU
A to nepočítám, že spolu maminka s tatínkem ještě 7 let chodili! Je to obdivuhodné! A do dalších let hodně zdraví, síly, lásky.......

14. - 16.8.2008
OBDOBÍ DEŠŤŮ
Ve čtvrtek bylo pěkně, jen "malá" chyba na začátku asi 26 minut, to se stává, když vyběhnete z mapy - ale vážně mi tam špatně ukazovala buzola, až když jsem si seřídila mapu podle porostů, pak seděla a asi po 200 metrech mi začala fungovat i buzola - šla jsem o 90° mimo - ale vážně podle buzoly!!!! Ovšem nebyla jsem sama, kdo se "spletl" asi po 20 minutách jsem potkala Olivera s otázkou: "Jsme na mapě?"
A v noci začalo pršet a pršelo a pršelo až do soboty..... Zvlášť v pátek ödpolední etapu jsem totálně promohla, ale totálně, přes mokré brýle vidět, bez nich taky ne..... a tak jsem se tam trápila jak mraveneček když leze v Alpách.... a pak jsem si řekla, že když bude v sobotu ráno hnusně nikam nepůjdu, už už jsem se začala oblíkat, že půjdu, ale naštěstí bylo potřeba, aby někdo jel do Jeseníku do nemocnice a tak jsem jela - to jsem byla ráda, že mi to muž tak pěkně domluvil. A pak jsme hned jeli domů, tolik domů jsem se asi nikdy ze závodů netěšila - však stan suším ještě teď!!!! A výsledky najdete tady
. Ale doma mne potěšilo, že jsem v rankingu aspoň na chvilku na třetím místě v oddíle za Klárkou a kousek za Ditou, tak po Silesii mi tato radost končí, ale nevadí :o).

13.8.2008
PILNÁ JAKO VČELKA
Uklízím doma, Zhustův počítač (co jsem měla půjčený na MS), svůj počítač, uklízím na stolku, žehlím..... a přitom ještě aktualizuju web (doplnila jsem poslední serii fotek z MS a první část fotek z Francie), to je Bohča šikovná!!!!! :o)

12.8.2008
ŽIJU, ALE JSOU JINÉ PRIORITY......
Omlouvám se všem, že nejsem schopna aktualizovat stránky, ale jsem v první řadě manželka, hospodyňka, kuchařka, uklizečka, pradlena....... a pak až webmaster, možná to někdo nedokážete pochopit a máte priority někde jinde, ale já to vidím takto a mou prioritou je krásný a klidný domov a pak až moje koníčky.....¨ A zrovna dnes jsem se s bráchou Májou bavila o těchto prioritách a vidíme to oba stejně - na prvním místě rodina a pak až kamarádi a známí......

1.- 10.8.2008
ŠESTIDENNÍ VE FRANCII
Stránky s výsledky najdete tady a povídání + fotky budou zde.

31.7.-1.8.2008
PŘÍPRAVY NA FRANCII
Venku skoro 40°C a já doma peču, vařím, smažím a zavařuji, takže se tu peču až hrůza, a to vše proto, abychom se měli dobře ve Francii :o) Nic, aby tu nebyla taková zima půjdu ještě žehlit!!! A vy všichni, co jezdíte za Sluníčkem k moři zkuste někdy být nonstop zavřeni v kuchyni, máte námitky, že vás Sliuníčko opálí??? Až budete vidět ty moje popáleniny, které mám i na kotníku (ten teplý plech už vážně nebylo kam položit........).......... Nic, jdu dodělat rizoto na cestu, dozavařit podruhé jídlo a možná ještě osmahnu na dvd nějaké video, ať je cestou na co koukat! Tak krásné teplé dny!!!!!!!!!!!!

29.7.2008
KONEČNĚ DOMA
Konečně doma!!!!!!!!!!!!!!

27.-29.7.2008
NYMBURK + PODĚBRADY
Bude později taky snad popsáno :o)

25.-27.7.2008
AKCE NA HÁJENCE
Doplním brzo! Zatím jen fotky - najdete tady . Jsou to zatím jen fotky od Kristýny, ty jsem zvládla přebrat ještě ve vlaku, zbytek od Máji snad přeberu časem.

25.7.2008
VELKÁ AKTUALIZACE
Hodiny ukazují 2:15, aspoň část je zaktualizovaná, už mi padají oči, snad na zbytek bude čas ráno, zatím dobrou noc a dobré ráno!
Pokračování 19:00 sedím ve vlaku, směr HB a vzpomínám, jak ta krátká návštěva Brna rychle utekla. Do Brna jsem dojela včera kolem 17.hodiny, ve Vaňkovce jsem si koupila boty, modrobílé NIKE, teď jsem z nich trochu rozpačitá, protože jsem je včera nosila a bolí mě z nich noha, ale byly jiné boty, ze kterých jsem měla krvavé puchýře a pak se mi v nich chodilo, jak v bačkůrkách....... Pak jsem byla s maminkou v Globusu a Tesku, nikdy jsem nechodila s maminkou po nákupech, ale teď si to užívám. Večer, abych zase moc neodpočívala jsem měla sraz s Arnym a Keniou a pro změnu jsem jim pomáhala vyplňovat cesťák naštěstí v příjemném prostředí historické restaurace v centru (mimochodem v restauraci, kde jsem slavila s pedagogickým sborem v Brně poslední Den učitelů (začátek dubna 2005, druhý den mi zasádrovali pravý ukazováček). Ráno jsem byla navštívit kamarádku Lucku a pochovala si 9denní miminko Valentýnku - krásná holčička. Pak jsem měla sraz s kamarádkou Lenkou, sedli jsme si do Zelené kočky na čáru, byl tam děsnej číšník, že už tam asi nikdy víckrát nepůjdem!!! Pak jsem běžela za druhou babičkou na Lesnou, pak zase za Keniou pro dvd z televizních přenosů........a pak jsem se snad jen rozloučila s bráchama, rodičema a mojí babičkou a teď jedu tím vlakem. Zjišťuju, že člověk je stále v pohybu a nejmíň času tráví s těmi nejbližšími = s rodinou, snad si myslí, že ti nejbližší to pochopí!!! Díky, že to chápete, je mi to líto! Snad bude čas vám to nějak vynahradit!

24.7.2008
BRNO
Nestíhám aktualizovat! Ne, dnes v noci si sednu, nebo zítra ráno, bratři mají wifi, a dopíšu, co mi chybí - vždyť jsem nestihla otevřít ani notebook z MS natož něco napsat, prala jsem, žehlila, vařila - to mi zvlášť na MS chybělo :o)

23.7.2008
DOST BYLO PÉČE O POŘADATELE - CHCI PEČOVAT ZASE O DOMÁCNOST
Stále uklízím, musím si to užít, umývám okna a jsem ráda, že jsem doma, vařím dobrou večeři ..... a užívám si to - je to za námi!!!! A co přijde dál????

22.7.2008
UKLÍZÍM, PERU, VENEZUELA
Je potřeba vyprat prádlo, uklidit byt, protože před MS jsem měla úplně jiné starosti, než utírání prachu ..... A tak jsem začala doma dělat zase pěkně. Ale péče o pořadatele pro mne neskončila, bylo třeba ještě vyplnit tuny cesťáků a tak jsem se opravdu nenudila.

21.7.2008
DOMŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮ
Bylo to fajn, ale je fajn být zase doma!!!!

20.7.2008
WOC 2008 - PEČUJI O POŘADATELE - JEŠTĚ NEKONČÍME
Pomalu to končí, 10 dní starostí, 10 dní práce......ne, ani štafety jsem si přímo nevychutnala, nejprve jsem řešila zase milion jiných věcí a pak, jen co doběhly ženy jsem opět zasedla k autu a psala.... Thierryho bodl nějaký hnusný hmyz a tak pro něho přiletěl vrtúlník, tak naši muži skončili čtvrtí, naše ženy páté, ktrásné umístění! Jinak když to celkově shrnu, máme 1 medadaily zlatou, 1 stříbrnou a 1 bronzovou, což je krásné - myslím, že víc hodnotit nemusím, hodnotili jiní a hodnotili jiní a hodnotili včas a ne jako já se zpožděním. Celkově se mi akce líbila, byla jsem ráda, že jsem se mohla podílet na pořádání ..... a děkuji všem, se kterými se výborně spolupracovalo ..... A velké díky všem, co jste přiložili ruku k dílu.
Stránky WOC 2008.

19.7.2008
WOC 2008 - PEČUJI O POŘADATELE 8
Finále LONG a myslíte, že jsem si to nějak užila??? Ne, neužila, řešila jsem cesťáky, vydávala poslední peníze, ten chtěl to a ten chtěl ono..... a pak jsem sedla do stínu k autu a psala diplomy, které měly být večer předány......, pak jsem řešila dalších milion věcí a hlavně ty cesťáky....... Večer byla pěkná párty aréně, já tedy jako nonstop řidič jsem si dala dva hruškové džusy, bo kofola došla :o)! Ale bylo to myslím fajn! A Dana je zlatá!!!!

18.7.2008
WOC 2008 - PEČUJI O POŘADATELE 7
Rozloučení s krásnou chatou ORIENTKA a hurá do Skřípova, najít kasárna a začít ubytovávat lidi, ale všechno klaplo a pak honem na 13. hodinu na Neředín na Organizační výbor, asi budu muset být na muže hodnější, když se vrací z takovýchto zasedání - teď chápu, že je to náročné....... Pak jsem jela zpátky na Envelopu - vyklidit "naši prozatimní kancelář", spočítat trička, spočítat vesty...... a znovu na Neředín, mezitím jsem byla u Shellu a hádejte, co jsem natankovala na našeho mitsubishi??? Ano, správně naftu!!! Poprvé od oné smutné podzimní události jsem se odvážila natankovat a povedlo se - hurá!!! Pak zas na Envelopu a pak zas na Neředín s cesťákama a pak do Skřípova - pečovat o pořadatele. Místní pan hostinský trochu zklamal, v úterý vykládal, jak se připravuje a pak skutek utek:o)! Ale i to se stává.

17.7.2008
WOC 2008 - PEČUJI O POŘADATELE 6
Aneb šílená jízda s autem......Tak začněmě po pořádku, ráno jsem zjistila že mám píchlou pneumatiku - vždycky jsem si myslela že žena pneumatiku měnit nemusí, ale co s píchlým kolem....... naštěstí nedaleko byla pila plná šikovných chlapů..... Pak jsem jela pro snídani pro IT a v Penny Marketu se zasekla pokladna :o) čekala jsem tam asi 3/4 hodiny. Pak jsem řešila normální veči, pokud nepočítám to, jak se zascpala cesta, když projížděl autobus...... šok mě čekal až večer :o) To, co teď budu popisovat, o tom by se mi před třemi roky ani nezdálo ......... Byl už skoro konec, chvilka před vyhlášením, a Kade mě poprosil, abych dojela pro jednu novinářku a dovezla ji do arény.... Normálně by to nebylo nic divného, ovšem kdyby na té cestě nestála auta české televize, které se nadaly objet, takže jsem musela zajet k té blokádě, tak zaparkovat svoje auto, obejít blokádu a sednout do kadeho oktávky, protože silnice byla úzká musela jsem couvat šílený úsek, než jsem zvládla najet na trávu a auto otočit - nevím kdo, tvrdil, že oktávka je kráva a že tím nikdy jezdit nebudu....., pak jsem vyzvedla tu novinářku a proces se opakoval, dojela jsem k blokádě, přesedli jsme do mého auta - otočila jsem se v pohodě na silnici tak pro 1,5 auta a hurá do arény.... Tak to byly mé automobilové zážitky dneška, tak moc jsem se chtěla ao ně s někým podělit, škoda, že není s kým......
A jen tak "mimochodem" máme stříbrnou medaily z middlu v mužích a bronzovou v ženách (Michal Smola a Radka Brožková). Ale bylo ještě plno dalších pěkných zážitků, jako, že mám nové newline MS tričko a novou bundu - muž byl na mě moc hodný......, pak jsem měla jeden super telefonát s kamarádkou a včera se jedné z mých nejlepších kamarádek narodila dcera Valentýnka! A protože už kluci odpojili na Orientce wifi, tak to stejně zaktualizuju až zítra, vlastně dnes, protože dnes už je zítra!!!! Dobrou noc a hezké sny!!!

16.7.2008
WOC 2008 - PEČUJI O POŘADATELE 5
Dnes jsem dala fotky na web.

15.7.2008
WOC 2008 - PEČUJI O POŘADATELE 4
Tak jsem si najivně myslela, že se vyspím :o)!!! Kolem půl šesté jsem šla otevřít IT sklad, aby si mohli vzít věci, které si tam přes noc schovali, a pak už nemělo cenu jít spát, tak jsem se dobalila, většinu věcí jsem si vzala s sebou, protože dnes budu spát asi v terénu. Původně jsem tedy plánovala, že se stavím doma, ale uvidíme......... Takže pak jsem vyrazila koupit IT snídani a ještě cestou jsem měla asi 10 telefonů :o) ne jen 5, tak jsem to vzala přes papírnictví a přes lékárnu a hurá na shromaždiště! Ale tam jsem nepobyla dlouho, jen asi 2 hodiny - závodníci byli ještě v lese a já už musela vyrazit do Skřípova domlouvat jídlo na další dny. Bylo tam hezky, tak jsem se prošla, něco vyfotila... a protože mi zbýval čas a bála jsem se, že usnu za volantem, zastavila jsem u lesa a během chvilky spala - docela chápu Béďův zážitek ze včerejška, protože během asi půlhodinky, možná 45 minut jsem měla asi 4 telefony, za posledních 14 dní jsem provolala asi 8 hodin víceméně jen kvůli MS (a to jsou jen odchozí, příchozích bylo taky spousta), včera mi došla smska "přátelské upozornění" že jsem toto provolala MOC!!!! Tak jsem se vypadala směr Rýmařov a Stará Ves - měla jsem v 15:40 vyzvednout Martinka na nádraží, jak mi psal předevčírem. Ale pak mi došla smska, že přijede až zítra, nikam jsem nespěchala a cestu si užívala - však se můžete povídat tady. Vyfotila jsem si například ty kostely, po kterých jsem už dlouho toužila. Takže jsem si vlastně tak trochu "volného dne" užila dneska.

14.7.2008
"VOLNÝ DEN"
Dnes byl na programu volný den, ale to neznamená, že bychom nedělali vůbec nic, řekla bych právě naopak, pořád jsme něco vytvářeli, dodělávali vysačky pro včechny a řešili spoustu drobných problémků..... že se mi stejně nepodařilo jít spát před půlnocí. Ale nejeli jsme se sem přece vyspat, a kdo se chtěl vyspat - měl zůstat doma!!!

13.7.2008
SPRINT
Ráno jsme vyjeli za panem Váňou do TKplus s "cedulkama" na krk, potom jsme dovezli IT snídani a měli relativní volno :o) Vydala jsem se do parku ulovit nějakou fotku a myslím, že se povedlo. Kvalifikace se běžela v Prostějově, pak jsme se přesunuli zpět do Olomouce, kde se po oficiálním zahájení běželo finále, mezitím jsme stihli jednu schůzku na Neředíně, oběd a já dovezla "něco na jídlo" místo oběda IT. Pak jsem si dala sprchu, slušně se oblekla - jak mi už chyběla sukně!!! A vydala jsem se pěšky na Horní náměstí... Kde jsem se potkala s rodiči a bratry, kteří se přišli na tuto velkolepou akci také podívat. Bylo to pěkné, až jsme měla slzy v očích. Ale více dobarví atmosféru fotky! A další nezapomenutelný zážitek dne - psala jsem vítězům diplomy :o)!!!


12.7.2008
WOC 2008 - PEČUJI O POŘADATELE 3
Měla jsem budíka sice na 5:13, ale bohužel jsem ho slyšela zvonit až v 5:31, což bylo trochu pozdě, jelikož jsme měli v 5:30 vyjíždět s klukama (BenQym a Tommym) do Prostějova :o) Když jsem ale přišla v 5:37 do haly, čekal tam na mě jen Tommy a tak jsem začla budit BenQyho - on původně vstal o pěti a pak, že si na chvilku lehne.... No, vyjeli jsme v 6:47 a pakrovali v Prostějově podle domluvy v 6:00. Pak jsem jela do Teska, pohádala jsem se s vedoucím, protože mi nehctěl ukázat, kde mají pytle....., koupila jsem si JoJo - bonbony a šumpky dupky zpět, věnovat se pořadatelům. Večer jsem se ještě "pro zábavu" projela do Prostějova, bohužel, nešlo to tak rychle jako ráno - byla šílená bouřka, průtrž mračen - blýskalo se jak blázen. A pak ještě tisk kartiček Dnes jsme šla spát už ve o půl třetí :o)

11.7.2008
WOC 2008 - PEČUJI O POŘADATELE 2
Od 7 hodin opět na nohou, děkuji Přemovi, Seitymu, Matějovi, Martinovi a Davidovi, za to, že mi pomohli - bez vás bych tam seděla ještě teď a stříhala stravenky! Ale přijel kolem poledne Aleš Jirásek. který má úsek péče o pořadatele na starost. dovezl s sebou Dáju :o) a taky díky za pomoc. Mohl jsem si dovolit jít spát "už" o půl druhé, ve 3/4 na dvě mne probudilo, jak se IT nemohlo dobouchat do budovy.... a pak ve 3/4 na 3 volala paní z vrátnice, že přijela ruská výprava a neví, kde je má ubytovat - není to moje práce, já pečuji jen o pořadatele - ale co bych neudělala.... a tak jsem konečně mohla jít spát!"

10.7.2008
WOC 2008 - PEČUJI O POŘADATELE
Něco po deváté ranní jsem dorazila na ENVELOPU - na koleje v Olomouci a začala pečovat o pořadatele...... skončila jsem ve tři ráno - už je to standart!!! Fotky dám až do fotek, snad to bude brzo!



10.7.2008
WOC 2008
Je čtvrtek 1:24, dodělala jsem tabulky (kdo kde spí a kdo kde jí) - teda s výraznou Seityho pomocí, zalaminovala kartičky, pobalila pracovní materiály. Ještě musím umýt seba, nádobí a nabalit se! Snad to tak do tří stihnu. O půl osmé začínáme nakládat auto...... Nic konec psaní! Jen bych vám ráda přiblížila můj WOC-WORK table:


08.07.08
NONSTOP SECRETARY & WIFE OF DIRECTOR WOC 2008
Nestíhám psát, takové krásné datum a já jsem neudělala ani zápis, už je 9.7. 2:13, musím jít spát, ale vážně celý den asi od půl osmě sedím u kompu a pracuju a pracuju, teď jsem si vzpomněla, že jsem zapomněla i prádlo sundat, no nic, zítra tam dojdu a něco vyžehlím, aby mi už z toho nehrabalo :o) Tak doufám, že to vše klapne. Dobrou noc a dobré ráno!

7.7.2008
SECRETARY & WIFE OF DIRECTOR WOC 2008
A zase pracuji........., ale na webu jsou fotky z České Kanady, zatím jen z kempu, ale časem budou i z lesa.

6.7.2008
CESTA DOMŮ
Nebudu psát nic složitého, závod se mi nevydařil, zakufrovala jsem na první kontrole, ani nevím jak a nějaká myšlenka na vylepšení výsledku se rozplynula. I to se stává!!! Výsledky tady.

5.7.2008
NÁROČNÉ RÁNO, NÁROČNÝ ZÁVOD
Po bouřlivé noci způsobené bouřkou a druhé způsobenou Jupíkem, kdy jsem dohromady spala tak 5 hodin se mi nechtělo vstávat, ale řekla jsem si: "Bohčo, jsi na závodech, nechceš být jako Starouš, který nedá žádné vícedeňka, hybaj do lesa!!!" A šla jsem, podotýkám, že Starouš diskl hned první závod a tak už se dalších etap neúčastnil....ale on si zábavu našel!!!! Tentokrát se mi závod moc nepovedl, plácala jsem se tam od kontroly ke kontrole, ani nemůžu říct, jestli se mi trať líbila, ale líbilo se mi v lese - vybírala jsem si kameny, které si dojdu vyfotit :o) Proto jsem tam byla tak dlouho.
Odpoledne jsem se pustila do vaření - pračku a žehličku si člověk sebou vzíti nemůže, ale "plotnu jo" a tak jsem udělala tuňákový těstovinový salát, který všem moc chutnal - však jsou kluci na fotkách, jak ho konzumují. K večeru někteří jeli na kola, někteří se účastnili lahváče - to byl jediný závod, který Starouš absolvoval, někteří se na lahváče dívali. A já si vzala foťák a šla si fotit přírodu! Večer jsem šla brzo spát, protože jsem věděla, že až dojedu domů budu muset ve dne v noci pilně pracovat pro MS.

4.7.2008
ZASE JEDNOU POŘÁDNÝ VEČÍREK
Ráno mi Starouš půjčil Supa, abych mohla dojet na etapu a čekal v hospodě, držel stůl se zásuvkou. Bylo potřeba nabít mobil a počítač a kde jinde nabíjet než v hospodě, navíc bylo potřeba pracovat - Starouš dával do kupy oddílová konta....... A tak jsem hezky po závodě, vytáhla další žeton a šla se úmýt. A protože bylo asi půl třetí a já hladová, dala jsem si jídlo a začali jsme pracovat. Pak se to nějak zvrhlo a když jsem šla navštívit stůl ZBM dostala jsem Jupíka a nezůstalo u jednoho, že jsem hospůdku odpouštěla zase kolem třetí hodiny.... Prostě vydařený večírek - nejdřív se čekalo na meloun, co Zajíčkovi slíbila Anička až po půlnoci, pak se čekalo na Pepu, který hlasil v deset večer, že už je v Budapešti a že se rychle blíží. Dojel o půl druhé. No a pak bylo třeba slavit jeho příjezd.... Jen Starouš Jupíky napil a vypitou griotku vyměnil za zelenou. Vlastně ten večer se v hospodě vypily veškeré zásoby griotky a Tullamorky a to ještě Pepa 2 láhve přivezl.

3.7.2008
ČEKÁNÍ NA BOUŘKU, KROUPY A PŘÍVALOVÉ DEŠTĚ
Krásně jsem se vyspala. Pomalu si začínám užívat "single" života - není to tak špatné, bydlet sama ve stanu, člověk má hodně prostoru. Prostě dovolená, mám chuť udělám si čaj, nemusím se o nikoho starat, na nikoho myslet..... možná bych se to zas naučila být sama a zvykla si, nemám hlad nejím, mám - něco si vezmu....
1.etapa proběhla v pohodě, nějak mi sice neseděla mapa - několikrát jsem špatně odběhla nebo šla trochu jiným směrem, nevím. Bylo vedro, nedařilo se asi všem, nedospadla jsem zas až tak špatně a skončila myslím 18.. Starouš nás pak po etapě zase hezky dovezl do tábora - díky moc - je blbé, když člověk nemá auto. Kdybych měla někdy žít druhý život a být single orienťák, tak bych chtěla mít auto.....
Možná mám trochu pesimistickou náladu, ale prostě jinak nemůžu - ono člověk, teda Bohča, si moc nepokecá s klukama z oddílu (teda sorry Radku, Robo, Martinko, Přemo - je s váma legrace, ale přece jen máte jiné starosti, vlastně všichni mají jiné starosti, protože WIFE OF DIRECTOR je jen jedna!!!!).
Pak jsem se za 1 žeton za 10 Kč na 3 minuty došla osprchovat a lehla si do stanu.... Nemám baterku a tak si svítím mobilem. Bojím se, dnes asi do "šantánu" nepřijdu. Už asi 2 hodiny tu bouří a blýská - bojím se bouřky - zanechává to ve mě nepříjemný pocit, něco jako, že se "příroda zlobí" a já nevím proč - vždyť jsem ji nenaštvala... Je to jako když se někdo nezdůvodně zlobí a vzteká a vy situaci nemůžete ovlivnit, jen čekat aaž to přejde..... Bojím se a tak tu ležím a píšu a béjím se! Ale asi půjdu spát - jinak si vybiju mobil.
Doplnění: Kolem jedenácté to přišlo - šílená vichřice a bouřka, bála jsem se že mi to odnese stan - jako lidem vedle.... jako několika lidem..... šílené blesky osvětlovaly stan.....trvalo to asi hodinu, spustil se šílený déšť, ale do stanu mi nezateklo, jako některým......během noci se bouřka asi 2x vrátila a vždy mě vzbudila, bylo to nepříjemné být sama ve stanu a bát se, ale takový už život je!!!! Přežila jsem - ale byla to jedna z nejhorších nocí, co jsem kdy zažila!!!

2.7.2008
ZE SEVERU NA JIH
Asi jsem byla zbytečně naštvaná - práce doma stojí, žehličku ani pračku si sebou vzít nemůžu..... ale vím, že je třeba si před MS odpočnout. Možná jsem byla taky naštvaná, protože kluci chtěli jet už ve středu v 16:00, když 1.etapa začíná až ve čtvrtek ve 13:00, ale nemám na výběr - musím se přizpůsobit - můžu být ráda, že mě někdo vezme!!! Naštěstí cesta byla v pohodě a ze zahajovacího večírku jsem odešla ještě před půlnocí, jinak bych tam asi usnula (ani velké množství kofol nepomohlo)! Ale aspoň jsem se krásně vyspala.

30.6.2008
I´M BUSY
I´m sorry, I´m very busy because I´m secretary & wife of director WOC 2008. Ale čtěte: ŠUMPERSKÝ REJ.

29.6.2008
CESTA DOMŮ - Z JIHU NA SEVER
Pár silných vzpomínek ve mě zanechal už večer. Přespali jsme totiž v původním dědečkově domku, který dnes teta pronajímá. Pája, Marki a Anežka si k přespání vybrali obývák a na nás "zbyla" ložnice, kdybych mohla, vybrala bych si ji. A to mě dojalo - ta ložnice, ložnice byla snad v úplně stejném stavu, jako, když jsem tam byla než před 26 lety umřela babička - prostě mě to dojalo a pak ještě dlouho jsem utírala oči plné slz!
Po snídani jsme vyrazili "domů", první zastávka byla v Dolní Vilímči u babičky, kde jsem strávila dětství - teda aspoň všechny víkendy:
Pak jsme navštívili hřbitov v Nové Říši, kde mám dědečka, pradědečky a prabababičky.
Bohžel jen je na nápise chyba, protože prababička Neužilová se narodila 7.10.1902 (ne 9.10. jak se píše na hrobě) a umřela 8.5.1987 (ne 1982 - to snad jen jako připomínka pro budoucí generace, protože bráchové si ji nepamatují.....). Ještě jsme se podívali do kostela v Nové Říši, kde měla maminka s tatínkem svatku.
A pak jsme pokračovali dobrým obědem a zmrzlinou v Přibyslavi.
A konec zábavy a jelo se pracovat do Pardubic k Béďovi :o)
a večer jsem se radovala z vítězství Španělska na ME ve fotkbalu. A tady výsledná rodinná tabulku euro2008. Muž nakonec skončil druhý, hned za tatínkem.



28.6.2008
RODINNÁ OSLAVA
Tak jsme se sešli snad od dědečkova pohřbu v tak hojném počtu, ne, vlastně na Pájové svatbě jsme se taky sešli, ale to nás bylo ještě míň! Děkuji tetě, že to tak hezky svolala. Fotky najdete tady.

27.6.2008
NOMINAČKY A POHÁDKA
A už je to tady - pořádáme nominačky. Ráno jsme se sešli u Villy Doris, připravili, co bylo třeba a rozdělili se na hlídání kontrol - moc děkuji mým bývalým, součastným i budoucím žákům za pomoc a ochotu. Vybrala jsem si na hlídání 2 kontroly, abych neměla fotky stále z jednoho místa a bylo to fajn, jen ten plechovej plot tam být nemusel :o) Běžel i Vojta Král ze Šumperka (foto 1), ale vyhrál Olaf - Tomáš Dlabaja (foto2)
Odpoledne jsme se přesunuli pořádat Middle, měla jsem "těžký úkol" fotit a tak jsem si vybrala několi kontrol a snažila se zachytit, co nejlepší fotku, zatímco ráno kolem Minna Kauppi proběhla v takové rychlosti, že jsem si jí nevšimla, tentokrát jsem si na ni počkala. bohužel běžela tak rychle, že se mi rozmazala, tak ji asi mezi fotky ani nedám. Uvidím, proberu to až bude čas, teď momentalně není čas a ani nám nefunguje internet.....
No, vše se hezky uspořádalo a jelo se domů, tak a protože dětem a studentům dnes začínajá prázniny, něco vám povím:POHÁDKA je to pohádka, je to horor, napčte ouška a oči a poslouchejte!
POHÁDKA O KRÁLOVNĚ ZE ZLATÝCH HOR NA ZLATÉM KONI aneb JAK JSEM MOHLA ŽÍT ŠŤASTNĚ AŽ DO SMRTI!!! (nejprve bych chtěla říct, že všechny osoby jsou smyšlené a jakákoliv podobnost s realitou je čistě náhodná - to jen kdyby někdo zas moje literární dílo dal přečíst policii ČR - budu rána, když budete mé články šířit dál, ale připomínám, jde o literární dílo). Snad byl to jen se a za chvilku se probudím, ale ne, sedím u pc, mobil ukazuje 7 minut po půlnoci a já tu sedím, snad se ještě trochu třesu, snad se bojím, že kdybych to nenapsala dnes - třeba už nebude čas nikdy... Ale začnu od začátku: Krásný a udatný princ se stěhoval z internátu a měla pro něj přijet maminka na zlatém koni ze Zlatých Hor, ale oř měl cestou z Golden Mountains problém, udělalo se mu zle a přestal vidět, uznáte, že bez světel se večer jede špatně a vypadá to na nějaké problémy s elektrikou..... A tak jsem se vydala zlatou rodinku do Zlatých Hor odvézt. Přeskládali jsem věci a pak už je královna prohodila, že aspoň budu mít o čem psát na stránky.
Budiž, řekla jsem si, něco napíšu, ale co psát o nudné cestě do Zlatých.....a tak jsme vyrazili, nejprve nás zdržoval vlak na každém přejezdu cestou do Jindřichova, ale pak už to bylo dobré, teda dobré, připadalo mi, že si auto jede samo, s přibývající dobou na mě začala padat únava, snad k tomu přispěla klidná hudba, kdo ví, moc se omlouvám, za nehomogenní jízdu ......... Dovezla jsem královskou rodinu do Zlatých a za odměnu jsem dostala pro mého ohnivého oře zlatou vodu pod značkou NAFTA. Vydala jsem se na cestu domů. Oči mi padaly samy, netušila jsem, že jsem tolik unavená, možná kdybychom zítra nejeli na tu velkou rodinnou oslavu, možná bych někde zaparkovala, a na chvilku si zdřímla.......bylo už něco po desátý..... Nějak to vážně nešlo, pustila jsem nahlas cd - sountrack k doktoru Housovi a jela opatrně domů, ještě že jsem jela opravdu pomalu a opatrně mezi Jeseníkem a Ramzovou, ono se ani moc rychle jet nedá, když člověk píše smsku a tu vedle silně stojí Laň jak kráva, fuj, to jsem se lekla! A za okamžik zleva druhá, fuj, nybylo mi dobře, ale trochu mě to probralo a začla jsem si říkat, že konečně nějaká akčnost bude v mém blogu. Netrvalo dlouho a malý koloušek poskakoval u silnice, jedu dál. Oči padají, auto jede skoro samo, naštěstí jde vše ok až kousek před Jindřichovem.......
Vyjedu ze zatáčky a proti mě jedou s klidem na dvouproudové komunikaci dva tiráky vedle sebe, nevím, co všechno mi v tu chvíli proběhlo hlavou - bylo toho asi hodně, ještě teď ty velká světla vidím před sebou......
Už vás vidím, jak se usmíváte - "a pak se Bohča probudila!" Ne, pokračujeme dál, co byste dělali??? Nevím v tu chvíli mi něco říkalo, že teď ještě není ta správná doba..... a nemusím přemýšlet do kterýho z nich to napálím..... nebyla šance, že jeden z nich uhne, hrnuli se přímo na mě a místo kolem nich skoro žádné, strhávám volant vpravo - asi naprosto automaticky - ani mě nenapadla tuším Radkova nebo Staroušova věta, že za havárku může, které vyjelo z vozovky..... Ale nebojte se, nic se nestalo - byl to zázrak nebo náhoda? Ale bylo tam takové menší parkoviště, které jsem projela - ale být to o 100 metrů dřív nebo později - Mohla jsem žít krásně až do smrti!!!!
Nemůžu spát, potřebovala jsem o tom mluvit, tak jsem vám to napsala, snad chápete, že se celá ještě třesu i když už je to 2 hodiny, i když sedím doma u pc, vykoupaná a spokojená - dnešek mohlo být všechno naposled.......
Je to hrozné, běhá mi mráz po zádech, nic, mobil ukazuje 00:37, vrátím se za mužem do postele, snad se mi podaří v klidu usnout a spát! Musela jsem odejít ten příběh napsat, kdyby třeba zítra nebyl čas! Kdyby už třeba nikdy nebyl čas! Jsem, ráda, že vám můžu říct, že sice nežiju štastně až do smrti, ale že žiju! Víte, co by mě zajímalo - jestli tam to parkoviště skutečně je, jestli to byl zázrak..... To si začínáte uvědomovat, kolik řešíte maličkostí, drobností...... a třeba nemáte čas usmát se na lidi kolem!
Hezký víkend, hezké prázdniny a hezký každý okamžik........
Dobrou noc, teď už se mi oči zavírají fest, že už skoro nerozeznám písmenka! Hezké sny!!!!!

26.6.2008
DNES NAPOSLED
Dnes naposled a pak dovolená, rozloučila jsem se s dětma a naposledy zamávala škole a do 18.8.2008 mám nucenou dovolenou. Zítra totiž pořádáme nominačky.

25.6.2008
MÁM HO DOMA :O)
Možná si už nevzpomínáte, jak jsem psala o tom, jak 9.B zamořila učebnu chemie jahodovým sprejem a jak jsem si pak rozbila hrneček, ten krásný hrneček s ovcí, co jsem si dovezla z Rakouska. Chlapec, který třídu tehdy zamořil se mi pak byl omluvit a jako omluvu mi donesl nový hrneček, bohužel nic nenahradí hrneček s ovcí, až jednou, brouzdám zase takto na netu, jestli už má firma NICI nový tip peněženky (moje s ovcí už je dvakrát zašívaná) a co tam nevidím - mohu doporučit obchod CEDR - a co tam nevidím - hrnek s ovcema, ne s jednou, ale s moc ovce, v modré barvě, chodila jsem se na něho dívat, až jednou jsem to nevydržela a hrnek si koupila. Nechala jsem si ho ve škole, aby mi tam bylo veseleji, krásný hrnek, dobrý čaj a hned je den hezčí!!! Ale na prázdniny půjde hrnek se mnou domů, možná se smějete, ale vážně, prostě ten hrnek je kouzelný. A jsem moc ráda, že ho mám:

24.6.2008
VYPLATÍ SE CHTÍT NĚCO ZA KAŽDOU CENU???
Vyplatí se mít něco za každou cenu? Taky se vám to už stalo? Něco si přejete, chcete, jdete za svým cílem a nakonec to získáte, ale zjistíte, že přijdete o něco o co jste se vůbec přijít nechtěli, ani vás to nenapadlo, možná kdyby jste věděli, že o to přijdete, tak byste to ani nechtěli.....možná máte pocit, že je to moc velká daň za to co jste chtěli, ale už to nejde vzít zpět!!! Možná byste o to přišli stejně, možná ne, ale vrátit se to nedá!!! Tak dost smutnění! Nemůžu vám napsat detaily, ale prostě jsem chtěla mít svou 7.A z fyziky, dostala jsem ji a přišla o jinou třídu, které je mi líto a hlavně jsem s tím vůbec nepočítala. No co už, je třeba zamáčknout slzu a život jde dál - nemůžu nic dělat! Tak až se to děti dozvíte, neplačte a věřte, že paní učitelka je taky fajn! Tak takto jsem to vážně nechtěla. No, nic, je třeba umýt nádobí......

22.6.2008
MČR KT DEN DRUHÝ
Usoudila jsem, že vzhledem k tomu, že jsem od včerejšího oběda nejedla, bude dobré se nasnídat, nebylo, pochopila jsem, když jsem snídani odložila cestou na start v lese, mělo to i svou výhodu, v lese na trati už nebylo skoro co zvracet - řekla bych asi to byl úpal... kdoví, nebo kombinace ibalginu a voltarenové masti na kotník??? Pravda, kotník mne dnes již nebolel :o) Tak jsem se trápila v lese skoro 100 minut s jistotou, že pro dnešek budu v oddílovém přeboru nejhorší. Asi to byl zázrak, či ostatním taky trať nesedla, Ditu jsem dala o 2 minuty a další oddílová žena Lea, která přijela jen na dnešní závod - si ho přijela DISKnout, takže jak se říká jednooký mezi slepými králem - nejsem na svůj výsledek hrdá, ale vzhledem k tomu, jak mi bylo jsem na titul nejlepší oddílové ženy neděle i trochu pyšná :o) No, víckrát se mi to už asi nepovede!!!! A už jen cesta domů, klidná, s klidnou hudbou (Peco, měl jsi pravdu - opravdu s klidnou hudbou jedu slušněji :o)). Když to shrnu, ani jeden den jsem nebyla poslední, udělala jsem něco pro své tělo, vidělala se s fajn lidma ......jsem ráda, že jsem tu byla! Tak hezký týden, už pomalu začíná chystání té velké akce prázdnin, těším se na MS....... Výsledky z MČR KT tady, bohužel nikomu se nijak extra nedařilo a tak nebylo koho na bedně fotit, ale ne každý den je posvícení :o) Cestou domů jsem nafotila krásný dřevěný kostelík v Dobříkově - taky víc fotek najdete tady.


21.6.2008
MČR KT A SPRINT
Ráno jsme si zaběhli skoro oddílový přebor v Open5, smůla, že si člověk hned na startu splete cesty.... a ona se pak 11 minutová chyba špatně dohání....., ale budiž oddílovou soupeřku jsem dala, takže to nakonec tak smutné nebylo. Oddílovým chlapům se v této kategorii dařilo dobře například Starouš byl 4. a muž 7..
Pak jsme se odebrali na oběd a pak do Bohnic, kluci se v autě tvářili tak, že kdybych se náhodou někde ptala na cestu, pošlou nás tam lidi sami, dřív jak bych se na cestu zeptala. Na vlastní kůži jsme poznali, že pražáci jsou "jiní": první zkušenost, když jsme v tescu kupovali párky na večerní opékání, tak tam jedna paní nehorázně vynadala prodavači, že ji přeskočil, on se bránil, že nestojí ve směru prodeje a paní zase - jak si má všimnout šipek..... a šipky všude jak kráva!!! A druhá zkušenost při parkování - v Praze totiž "průjezd zakázán" znamená "zákaz vjezdu"! A teď už ke sprintu samotnému. Tak jsem se na něj těšila, vyběhla jsem v první minutě a kdo mě tam čekal - Vowo a Matěj s foťákem, a Matěj, že se mnou poběží celý závod a vypadalo to, že to vydrží, tak i když jsem naprosto přesně věděla, kde trojka je a šla bych přesně skočila jsem bezmyšlenkovitě do prvního houští...., no nic 5 minutová chyba ve sprintu je moc, a tak jsem byla smutná a naštvaná, člověk se těší na sprint a pak kvůli kravině to totálně pokazí, ¨ ale vážně mě to znervóznilo!!! Když jsem šla ze 4 na 5 a Matěj fotil znova, taky jsem mu pořádně vynadala!!! Postupně jsem zase chytla tempo a běžela, nevím čím to bylo, snad teplem, snad jídlo......doběhla jsem do cíle a udělalo se mi tak zle, že jsem 2x zvracela...... Fuj, tak zle mi po doběhu ještě nikdy nebylo - stále to ale nemělo na neděli...... No, nic sprint se nepodařil a oddílová konkurentka Dita mne porazila, nemohu se vymlouvat na chybu způsobenou fotografy, asi by mě dala i kdybych ji neudělala, ale kdo ví - budiž jedno vítězství přípsáno zase jí! Jinak na bednu šel jen Robo, výsledky jsou tady. Fotky jsou samozřejmě ve fotkách. Večer se chvilku opékalo, ale bohužel mi stále nebylo úplně dobře, tak jsem si šla brzo lehnout.

20.6.2008
CESTA NA MČR KT
Něco po 16. hodině jsme se vydali na MČR KT, ubytování jsem pro naši "víc než rodinu" zajistila v krásném domku na okraji Kostelce nad Černými Lesy. Ale to bych předbíhala, první zastávka nešeho "stmelovacího auta" (já, Martinko, Seity) byla v Ústí nad Orlicí, kde jsme nabrali Starouše a zastavili jsme se na večírku školy, aby si náš budoucí nový člen Kamil vyzkoušel Magnus bundu. A pak jsme pokračovali v cestě v ne moc známém terénu s dobrou navigací Staroušem (musím pochválit), pravda trochu jsem ho zklamala, že jsem nechtěla pustit místo své mp3 s Kabátama přes radio jeho mp3, na které měl Kamilovy fotky ze školního výletu. Pak jsme si zaběhli pěkný sprintík v Hradci kolem Slávie, který Starouš postavil a Mádloš roznesl. Sprintík se mi moc nezadařil, již doma jsem si o svou pantofli zvrkla kotník (nesmějte se i to se stává - i převlíkání peřin je nebezpečné! nemáme to my hospodyňky lehké!) a mezi 10 a 11 na sprintu znovu, nebylo to dobré a tak jsem se začala strachovat, že si víkend vůbec běžecky neužiju..... (ale voltarenová mast umí zázraky, ale o tom až zítra). Pak jsme ještě dovezli Starouše na skok domů a já jim znárodnila sprchu (ještě jednou díky!). Následoval výjezd z Hradce, Starouš naznal, že projíždět městem je zbytečné a že nás bude navigovat na dálnici, navigoval, bohužel byli jsme tam dřív než dálnice - jsou ti stavitelé dnes pomalí!!!! Dálnice tam jistě bude i ten most vypadal, že už mu moc nechybí..... no nic, příště musíme jezdit pomaleji :o). Tak jsme se chvilku kodrcali po místních komunikacích než jsme konečně na dálnici v samém začátku najeli, nikdo nás dlouho a dlouho nepředjížděl, protože asi skoro nikdo tímto nájezdem na dálnici nejezdí.... Starouš stále nabádal k vyšší rychlosti, že mu lahváče nevystačí, ale rychlostní možnosti auta jsou přece jen omezené (a i kdyby nebyly - musím si dávat pozor, co píšu......Sauron nikdy nespí!!!).Již při 110 se auto začalo podezřele třepat, že to vypadalo, že se každou chvíli rozpadne, tak jsme zpomalili na 90 a znovu zrychlili a překonáním jisté hranice, snad rychlosti zvuku, auto již divné zvuky nevydávalo a mohli jsme se plynule pohybovat k cíli. Ale to už je pomalu konec dnešního příběhu.

19.6.2008
ZNÁMKY JSOU UZAVŘENY
Dnes byla pedagogická rada a já jsem zase byla zlá!!! Představte si, dovolila jsem si dát chlapci 2 z chování (on sám ví, že si ji zaslouží a nemá nic proti), ale maminka mi dnes vyčetla, jak mu můžu dát dvojku z chování, snažila jsem si jí nejprve vysvětlit, že na to, co její synek ve škole dělá je "uspokojivvé" chování ještě pěkně řečeno.....pak následovala ještě dlouhá debata, kterou maminka zakončila hlubokou myšlenkou, jak může mít chlapec dvojku z chování, když doma je tak hodnej, tak jsem jí řekla, že ať ona mu dá za chování doma jedničku a já mu dám za chování ve škole dvojku.


16.6.2008
PONDĚLÍ ŠESTNÁCTÉHO - JAK JSEM BYLA "ZLÁ"
Tak ráno mne hned naštvala jedna šesťačka, která nemůže mít už 14 dní nový sešit, protože jí maminka říkala, že to nemá cenu ho kupovat!!! Maminka tomu asi víc rozumí, asi je i zbytečný kupovat ty rýsovací potřeby a tak holka v hodinách sedí a nic nedělá!!! Hlavně, že jim všem říkám, že klidně mohou v sešitě pokračovat příští rok, že je budu učit dál!!! Pak to pokračovalo v osmičce, tak to snad jen pro zasmání, jedna krasavice, které vycházela trojka dělala scény, že trojku nechce - a tak jsem se s ním domluvila, že ji ještě dnes vyzkouším na chemické názvosloví. Krasavice mi ukázala, že to umí na 4 a tak jsem jí řekla, že může být ráda, že má trojku! Tvářila se, že jí ubližuju!!!! A jak se chovala 9.A, škoda slov a nakonec svou předposlední hodinu dovršili tím, že nikdo nechtěl smazat tabuli a hned po zvonění utekli ze třídy (když jsem si odešla odložit věci do kabinetu) a to jsem je musím odvádět na oběd!!! Takže se vrátili a trávili se mnou přestávku a mazali tabuli - prostě jsou to taková zvířátka!!!! A pak to odnesla "má milovaná" 9.C, vždy si s nima tak hezky popovídám, ale asi už toho na mě bylo dnes moc, ještě jsem jim byla nakopírovat různé materiály, přijdu do třídy a oni otevřené okna (tak jak z bezpečnostních důvodů být nemají), asi malá kapka a oheň byl na střeše, zkoušení naprosto dutého žáka k pohodové hodině nepříspělo!!! Nechápu, jak když někdo má známky vyloženě mezi 2 a 3 - vůbec "netuší", že bude zkoušený!!!! No, nic, naštěstí to jsou taková zlatíčka a tak pak bylo dobře, budou mi chybět a když jsem se s nima loučila a říkala, že je to poslední hodina chemie a že jsem je měla z devítek nejradši, jen mě vadilo, že Martině nevoněl můj karamelový čaj a musela jsem si do jejich hodin dělat zelený.....měla jsem i slzu v oku (snad si toho nevšimli), vážně jsem hodiny s nima milovala, byly to mnohdy takové hovory na úrovni, nebo jak kluci vařili karamel..... Možná si říkáte, proč to sem píšu, snad proto, že mě mrzí, že jsem těm děckám nedala možná dostatečně najevo, že je mám ráda a že už nebudu mít příležitost jim to říct......
Když se moc často říká, že někdo má někoho rád, je to takové americké a časem to ztrácí hodnotu, ale když to člověk říká málo nebo vůbec, taky to není dobře.... Asi to chce tu nejlepší střední cestu...., ale dost úvah, hezké úterý!!!! Už jen 9x do školy (teda, my co chystáme v pátek nominačky už jen 8x)!!!

15.6.2008
NEDĚLE PATNÁCTÉHO
Pár fotek z malého výletu najdete na stránkách, výsledky z víkendových závodů tady.

13.6.2008
PÁTEK TŘINÁCTÉHO
Konec roku se blíží a pátek třináctého je krásný termín na poslední písemku z matiky :o). Ale dozvěděla jsem se ve fyzice zajímavou informaci - jméno nového francouzkého fyzika - jmenuje se André Marie Vampér :o)!

12.6.2008
NEJSEM SUPERMAN
Jen prostě nestíhám, rehabilitace, trénink, konec školního roku a milion jiných věcí - prostě nejsem superman! Je toho nějak moc.......Ale milá zpráva, mám opět doma svůj monitor a funkční. Musím firmu ACER pochválit!!! V pondělí mi napsali sms i e-mail, že přijímají monitor do opravy a ve středu mi došel mail, že monitor je opraven a že mi ho posílají zpátky a ve čtvrtek mi ho PPLka dovezla do školy. Vyměnili mi vadnou zdrojovou desku, tak doufám,že teď bude fungovat!


10.6.2008
TAKOVÉ CYKLISTY JSEM CHTĚLA "STŘÍLET"
vyjela jsem si zas jednou na kolečkové brusle, mimochodem, neporadíte někdo, jak vyměnit kolečka, když je máte ojeté? A i když mně jeden kamarád od toho silně odrazoval, vzala jsem si k tomu "empétrojku" a jelo se v pohodě, kamarád s tím má asi špatné zkušenosti, on je v Praze přece jenom větší provoz :o). Taky jsem zjistila, že na Pink Floydy, The Who ani na Support Lesbiens se teda jezdit nedá, ale BOnnie Tyler bylo to pravé, že jsem ani nechtěla sundat sluchátka, když jsem pak sedla na kolo a jela domů. Vždycky jsem si říkala, jak nezopovědní hazardéři jsou cyklisti se sluchátkama, fakt je ten, že jsem si dala hudbu opravdu potichu a jela pomalu a mimo velké komunikace....... Kdybych jela na delší cestu na kole sluchátka si rozhodně brát nebudu! Ale bylo to stejně fajn odpoledne.
A v tipování vede tatínek, nějak se mi přestlo dařit, uvidíme, jak zítra porazíme Portugalce:o) tabulka euro2008.

9.6.2008
POČÍTAČOVÝ MÁG
Tak jsem si omylem smazala skoro půlku hudebního harddisku :o(. Ale nevěřili byste, jak se to dá obnovit - člověk najde i 9 let staré 4 roky smazané soubory :o) Prostě Mája je počítačový mág, ještě jsem snad neměla dotaz, na který by neznal nebo nenašel odpověď!!! Je radost mít takového bratra!!! A taky nachystal i naši tipovací tabulku přístupnou pro veřejnost: tabulka euro2008

8.6.2008
VZORNÁ HOSPODYŇKA
Umyla jsem auto (teda uvnitř a okna), byt, nádobí i Bohču, uvařila oběd a ještě stačila vyhodit na web fotky od Radka a od muže. Z A-teamu Přema zaběhl pěkný výsledek, byl čtvrtý, ostatní výsledky najdete zase tady. A ve fotbalu jsem zístala dalších 10 bodů za přesný tip Chorvatsko s Rakouskem 1:0, vážně asi začnu sázet!

7.6.2008
POSLEDNÍ OBLASŤÁK JARA
Neumřela jsem, přežila jsem!!! Vyjeli jsme včas ze Šumperka (já, Jetam a Kuba), v Libině jsme nabrali Radka a hurá směr Vizovice, nějak jsem se nemohla domluvit s paní v navigaci, která nás chtěla hnát snad až přes Vsetín, ale v pohodě, vše jsme našli, jen malá chybička se vloudila, když jsme vyjížděli z Vizovic, obloha se zatáhla a spustil se déšť, co déšť - liják, prostě "chcalo jak sviňa" (jak komentovala moje mužská posádka). No nic, šla jsem prezentovat a když jsme viděli, jak prší a jaké jsou možnosti na shromaždišti, zalezli jsme svorně zase do auta (Matěj teda ani nevylezl) a pouštěli jsme si hudbu a doufali, že to přejde, vždy už to vypadalo, že jo a najednou znova déšt a blesky, Matěj startoval 24, tak vyběhl - těšili jsme se, jak si po závodě ukážeme, jak jsme běželi (D21 a H21K měli stejnou trať). Postupně odstartoval i Radek (58) a Kuba (83), pak už jsme se vydali do lesa my - já a Seity. Až během čekání v autě, chvilku po Matějově startu déšť zpomalil, když jsme vycházeli chtěl nám ukázat svoji sílu. Kdybych do lesa vycházela s bílou hůlkou, vyšlo by to nastejno!!! Přes silný déšť, zamlžené a zmoklé brýle jsem opravdu neviděla nic nebo jak to komentoval Radek v autě, když jsme našemu A-teamu na Áčka psali smsku "že h..no uvidí a to ještě v patnáctce!!!". No neviděla jsem skoro nic, kupodivu to nijak nemělo vliv na trať a šlo mi to. Teda původně jsem to chtěla zabalit, už včera, když jsem viděla, že máme 6,5 km a převýšení 290, jsem věděla, že to nebude dobré a že příchozí by byla lepší volba. No, nic, vyběhla jsem, chtěla jsem si to zkrátit a z trojky běžet hned na 9, ale pak jsem potkala Hanku Pavlíkovou a ta mi dodala sil :o) a šlo to, pomalu, ale bez chyb kupodivu až na 10, kde jsem "doběhla" spíš došla Dianu ze Zlatých, hledala 10 asi 10 minut, našla jsem ji hned a tak jsme šli spolu, teda já většinou o kousek vpředu, já neměla sil jí utíct a ona chuť :o) a já to říkám, jak nejdu sama, dělám chyby a tak jsem trochu znejistěla na 14, a co jsem dělala cestou na sběrku ani popisovat nebudu, každopádně se tam motalo asi dalších 5 lidí, kteří taky nemohli sběrku najít. Hurá cíl, mokrá všude, ale vážně všude! Kluci už na mě netrpělivě čekali. Bohužel s Matějem jsme si nemohli probrať trať, někde na postupu z 5 na 6 totiž ztratil čip!
Vyjeli jsme zpět, nechali jsme paní z navigace trochu mluvit a poté, co jsem asi třikrát blbě odbočila a musela se otáčet, jsem řekla, že navigovat musí jen jeden a že to dnes zkusím s tou paní a tak kluci usnuli. A najednou mi to s paní šlo :o)
Tak jsme to přežili, ale bylo to náročné!!! Radek skončil druhý, Kuba snad 10. a Seity prý první, ale kdo ví - výsledky na webu zatím nejsou, časem je najdete zde. Ale ještě se s váma musím podělit o zážitky z lesa, i když pršelo, v lese bylo dobře, už tam skoro nikdo nebyl, byl tam jen klid, ticho a déšť a tak jsem cestou na osmičku málem zašlápla hnědou žábu, ale co mě úplně dostalo byl cestou na devítku mlok, viděla jsem krásného mloka - jak z učebnice, ještě hezčí - škoda, že jsem neměla foťák, protože byl vážně krásný!!!!!
A teď koukám, že Portugalci dali druhý gól, tak hurá, mám 10 bodů do tabulky :o).
Jinak A-teamu se na Áčkách zas tak moc nedařilo, jen Vowo a Klárka byli 10., ale víc najdete tady a držím, vám palce, ať se vám zítra daří!!!



6.6.2008
NÁVRAT K MODRÉ
Už jsem nemohla dál, ta zelená na stránkách byl dost velký problém, prostě zelenou nemám ráda (teda jako barvu, ne alkohol :o)) a tak zpět k modré :o) A to se mě maminka snažila držet od modré strannou "modrá je pro kluky" říkala, když mě s Pájou oblíkala a on měl modré tričko a já červené, on modré a já hnědé, on modré a já žluté..... miluju modrou!!!!! I když bez ostatních barev by byl svět nudný :o). A miluju medvědy!!!
Jinak dnes jsem odeslala monitor na opravu, neomdlela při odběru krve, i když teda sestřička mi nevěřila, že jsem schopna odejít ...... a asi 4x se mi ptala, jestli je mi dobře a jestli jsem to nepřehnala s tím hladem (při odběru se nesmí 10 hodin před tím nic jíst a pít jen voda), ne vysvětlila jsem jí, že je to v pohodě. No nebylo to úplně v pohodě, ale měla jsem sebou vodu, tak jsem se pořádně napila a když jsem ještě asi 2x zopakovala sestřičce, že zvládnu odejít, odešla jsem po svých. Fuj, když to teď píšu, je mi nějak zle.....tak už dost! Hodně štěstí zítra na Áčkách a pěkný víkend!



CO BYLO PŘED 6.6.2008
Najdete tady.