neAKTUALITY :o)


5.6.2008
ČTVRTEK
Přežila jsem třídní schůzky, zajedla je zmrzlinou a je fajn!!! Ale postupně, včera jsem volala kvůli reklamaci monitoru, fajn služba, dojedou pro monitor domů - ale nebyli schopni pochopit, že od 8 do 14 učím, pak mám od 14 do 15 volno, pak jdu na rehabilitaci od 15:30 do 16:15 a od 16:30 do 18:00 mám třídní schůzky, takže je sice fajn, že si pro monitor dojedou domů, ale já tam budu jen mezi 14 a 15:00. Nějak to pána nezajímalo, číslo na chlapa, co si pro to přijede mi dát nemohl a v pátek si pro to dojet nemohou, protože to bych musela zavolat ve čtvrtek a ne ve středu a volat tam dnes znova, tak to by mě vážně zničilo!!!!) Tak jsem řekla, ať mi chlap zavolá, až si pro to pojede. Tak zavolal, asi o čtvrt na 4, kdy už jsem byla na cestě na rehabilitaci, nikdo mu neřekl, že budu mezi 14 a 15 doma, kdyby to věděl, tak by to stihl, tak jsme se domluvili, že se staví zítra odpoledne. A najednou to jde!!!!
Třídní schůzky jsem přežila, však nedám víc jak 3 nebo 4 pětky a nějakou tu dvojku z chování :o) Doma jsem si dala zmrzku, Ordinaci v Tv, napsala článek na Magnus web o víkendu, umyju sebe a nádobí a půjdu spát (dřív než bude zítra), bo zítra jdu krev dát :o). Ne, nebojte se, nebudu krev dávat, to mám zakázané - když jsem ji byla asi před 6 roky o Vánocích dávat, bo jsem chtěla udělat dobrý skutek - pak mě celý den křísili a ještě 2 dny mi bylo zle!!!! Ale potřebuju udělat preventivní prohlídku a taky kvůli zaměstnání (po 3 letech se to musí obnovovat) a tak. Jen doufám, že tam neomdlím!!! Nebo že neomdlím cestou do školy, zas možná ale dobře, že musím půlhodiny pěšky, bo kdybych měla auto....... No, nic, snad to přežiju, však nejsu z cukru a to že se mi dělá z krve špatně, co nadělám. To jsou ty chvilky, kdy mi chybí bráškové a Brno, být tam, už vidím, jak by mě Mája hodil autem :o) Vidíte, Mája má skvělý web: http://maja.klangovi.cz , teda má ho na Pájových stránkách http://klangovi.cz.

2.6.2008
UMŘEL MI MONITOR
Ani jsem vám neprozradila, co za krásný dárek k narozeninám jsem dostala 23.4.2008 (někdo se to samozřejmě dozvěděl ústně) - byl to krásný nový monitor, který už jsem si přála minimálně 4 roky, ale včera zablikal a umřel. Dnes jsem ho zkoušela rozchodit, povedlo se na chvilku a pak začal syčet a už nenaběhl. Doufám, že reklamace bude rychlá. Ještě, že má člověk známé a já teď historickou náhradu na stole - člověk si snadno a rychle na velký monitor zvykne a teď si připadám, že jsem jak u trpaslíků v minulém století :o) Ale díky, za to, že mám aspoň nějaký monitor!!! Jinak kdo věděl jaké rozhodnutí řeším a kdo nevěděl, tak aspoň ví teď - zůstávám učit na škole, kde jsem, a jsem ráda, těším se na milé a zlobivé děti, těším se na hodiny chemie a matiky, protože ty vážně miluju a ty bych v té druhé nabídce neučila, jsem ráda, že zůstávám ve "své" učebně fyziky a chemie - protože tam mám svůj ráj rostlin........(ibišky, citrusy..... však mrkněte .

31.5.-1.6.2008
BÉČKA V BESKYDECH
Bylo tu docela hezky, proto jsem si to taky užívala a když se podíváte na výsledky, pochopíte, že jsem si to v lese opravdu užívala, a proto tam ybla tak dlouho. Výsledky ze soboty tady a z neděle zdea fotky tady. Magnus Orienteering na bedně už není vyjímkou:


30.5.2008
DOVOLENÁ
Nemůžu psát všechno, kde jsem ráno byla a o čem se teď o víkendu mám rozhodovat, ale rozhodně jsem dnes dovolenou netrávila lenošením. Ale přeju všem pěkný víkend, už jen 20 pracovních dnů do prázdnin, už jen 41 dní do MS!

29.5.2008
NÁROČNÝ DEN
Zatím jenom odkaz na fotky z víkendu . Školní výlet snad doplním zítra + spoustu nových zážitků dneška.
Zamořený den. Kdo si myslíte, že učení je sranda, tak jsem se z té legrace dnes málem pozvracela!!! Inteligenti z 9.B tak silně zamořili učebnu fyziky a chemie, že se tam nedalo 3 hodiny učit a mě z toho bylo zle ještě odpoledne. Jo, byl tam smrad, ale říkala jsem si, měli tělocvik, smrdí se vším možným, nebudu to komentovat.... Ale smrad sílil, nějaký pitomý jahodový sprej - hrůza!!!! Ti "troubové" z toho měli legraci, ale smrad byl vážně silný a bylo tam na padnutí ještě odpoledne, myslím, že kdyby byl ve třídě nějaký astmatik nebo alergik taková sranda by to nebyla. Nejvíc mne na dnešním dni, ale štve, že jsem si rozbila hrnek!!! A zrovna můj školní nejoblíbenější!!!

28.5.2008
ROZHODOVÁNÍ
Mám Dylena (mladší generace asi neví, kdo to Dylen byl - Beverly Hills 902 10 - snad jsem ty čísla nepopletla). Takže, řešila jsem dilema, zda jet s kamarády na víkend nebo s oddílem na krátkou trať, ale osud tomu tak chtěl - a dilema mi pomohl vyřešit Somrák, jedu na krátkou. Všem, kdo se už těšili na bečku, zvláště čerstvým maturantům, musím s lítostí oznámit - ten víkend, co jsem mohla, má Somrák plno!!! Sejdeme se snad o prázdninách a nebo něco vymyslím na podzim!

27.5.2008
RADOST Z DĚTÍ
Moc blahopřeji všem mým bývalým žákům, kteří končili 2004 na Kotlářské k maturitě a k přijetí na školy a že to jsou krásné školy, Ivuška jde na právničku, Mája v mých šlépějích na "pančelku", Klárka na filmovou školu do Zlína.... A všem jako Lucka, kteří ještě přijímačky dělat budou držím palce!!! A Stibíkovi vše nej k 30!!! A mamince k taky pěknému věku :o)

26.5.2008
ŠKOLNÍ VÝLET - DEN DRUHÝ: ÚKOL SPLNĚN, DĚTI ZNIČENY!
Už se trochu uklidnila atmosféra a děti už nebrečely, ptáte se proč brečely? Řekla jsem jim, že na škole končím, brečely, ať zůstanu....... No nic, to se prostě stává. Po dobrém obědě, opět v restauraci " U Janíků", jsme se vydali na prohlídku Valašského městečka:

Pravda, některé fotky nejsou nejlepší, ale co byste mobilem chtěli!!! Pak jsme daly dětem rozchod a konečně si sedli na zahrádku jednoho baru - ujistily jsme se, že zas někdy někam musíme vyrazit a nejlépe bez dětí :o) Ale v zápětí jsme se také ujistily, že do podzimu se nám to nepovede :o) A pak už šup do vlaku a hurá domů. Zase myslím jeden pěkný školní výlet! A nějaké vzpomínky!

25.5.2008
ŠKOLNÍ VÝLET - DEN PRVNÍ: POKUS O ZNIČENÍ DĚTÍ
"Chtěli jste výlet, máte ho mít!!!!" Tak to byla asi moje nejčastější věta, kdy žáčci kňučeli, že už dál nemohou, že je bolí nohy.........Ale začnu postupně:
V 6:49 jsme vyjeli osobákem směr Zábřeh na Moravě, pak jsme jeli 2 hodiny rychlíkem do Val.Mezu. Pár zážitků z vlaku stojí za zmínku:
Děcka hrozně křičely, copak já, já su na to zvyklá, ale holky zdravotnice, těm šla hlava kolem a pak jsem učinila jedno zajímavé poznání, jen co jsem zavřela dveře do našeho kupéčka najednou se děti ztišily :o)
A potom v Přerově vyměnili průvodčího, přišel do kupéčka, orazítkoval lístky a zeptal se, kdfyž slyšel ten hluk na chodbě: "S náma už v tomto vagonu asi nikdo nejede, že?"
"Ale jede, jedna slečna vedle v kupé, ale má hodně hlasitě puštěného diskmena!!!"
Pokračování bude........
A pokračování je - a možná dobře, že jsem počkala, mohu použít i fotku Radegastu, kterou fotil žák Martin V., zbytek fotek je z mého mobilu.
A tak budu pokračovat, z Rožnova jsme vyjeli na Pustevny a odtud šupky dupky kolem Radegasta ke kostelíku na Radhošti.


Děti netušily kolik km půjdou, né že bych jim to úplně úmyslně zatajila, jen jsem je nechtěla zpočátku šokovat :o) Myslela jsem si, že děti z Brna jsou líné a zvyklé na počítač, ale děti ze Šumperka, jsou snad ještě víc, děti z Brna přece jen sem tam rodiče vyvezou do hor, ale děti z hor většinou sedí u pc - proč by někam chodily, když v horách bydlí :o) Děti to vyloženě zmohlo, kňučely, jak nemůžou, ať dáme pauzu..... A já "Chtěli jste výlet - máte ho mít!" A pak jsme spěchali, měli jsme domluvené jídlo v restauraci "U Janíků" (mohu doporučit - je to v Rožnově skoro naproti nádraží, u křižovatky, jak se odbočuje do centra a na Vidču). A jak si tak všichni stěžovali jak už to nevydrží, jak je trápím a jak tu umřou...., Kuba mlčel, šel vpředu a mlčel, jen když jsem prošla kolem něho poznamenal: "Paní učitelko, kdyžtak chci spálit!!!" a zase šel dál:o)
Pak byla ta večeře a vyrazili jsme na Vidču.....

Magnusáci dnes opět bojovali na štafetách a naši borci byli stříbrní!!!! Výsledky zde.


24.5.2008
VOLEJTE 1188!!!!!!!
Pokračování - zážitky večera, dojela jsem do Zábřeha na Moravě a potkala se a Ondřejkou a Kristýnou a Jančou, která pro ně přišla na zastávku. Šli jsme jsme do restaurace, která je nejblíž k vlakové zastávce, protože se holkám nechtělo tahat daleko těžké batohy. Janča sice stále chtěla jít do kulturáku, ale vzdálenost vyhrála. Bohužel v této restauraci u hřiště nevařili. To není problém - v dnešní době mobilních telefonů - přece není problém nic, vzpomněla jsem si na reklamu a vytočila 1188 - opravdu milý pán začal hledat na mé přání rozvážkovou pizzu v okolí Zábřeha na Moravě, našel - nějaká pizzerie Fontána, Janča sice tvrdila, že nic takového nikde v okolí není, ale pán tvrdil, že sice není v Zábřehu, ale do Zábřeha vozí zdarma - ok!!! Poděkovala jsem. Volám do pizzerky, vybraly jsme si pizzy, že se podělíme a necháme kolovat (tak mi neprošli mořské plody :o)), nadiktovala jsem ulici hospůdky a už jsme se začali těšit až nám pizzu přivezou!!! Asi za pět minut volal pán z pizzerky a ptal se znova na ulici, že Třešňová není v mapě a kde tedy jsme, tak jsem mu tedy zopakovala, že jsme na Třešňové ulici - Zábřeh na MOravě a pán jen poznamenal - aha, my jsme v Ostravě, tak máte špatné číslo!!!! Všude jsem říkala Zábřeh na Moravě, jak pánovi do 1188, tak slečně do pizzerky - ale jestli tam pracují takový "tuponi", co někdy učím, tak asi chápu, že mají trochu problémy se zeměpisem!!!!!!!!! No, nic, vypravila jsem se do asi 5 minut vzdáleného kulturáku, že sice máme dobu mobilních telefonu, ale vlastní nohy jsou jistota. Za dvacet minut už jsem v náručí nesla krabice s pizzou - a byla výborná!!!!!!

Janča po operaci zubů žvejkala pomalu a tak jsem jí to skoro snědly :o)

A všechny jsme pily něco zlatého, Janča pivo, holky fernet s toníkem a já kofolu se zlatou šťávičkou :o)

Magnusáci dnes bojovali ve Slatiňanech a dařilo se Klárce a Radkovi ve sprintu, výsledky tady.

24.5.2008
DEN PRANÍ, BATIKOVÁNÍ, ÚKLIDU A PŘÍPRAV NA VÝLET
Po delší době jsem se zas pustila do batikování a tak máme krásné "nové" ručníky, ale musím to jít rychle uklidit, bo za chvilku máme zasedání ohledně plánu na školní výlet :o). Tak jinak - dojede Ondřejka s Kristýnou a jedem pařit za Jančou do Zábřeha a kdybych už se neozvala tak zítra brzo ráno jedem na školní výlet.
Držím palce Magnusákům - ať se ve štafetách daří a večer dobře paří a pozdravujte paní Staroušovou a pana Starouše a hezké zasedání rady!!!! Ať se vám daří i zítra, Magnus, Magnus, víc než Žabiny!!!!!!!!

23.5.2008
A ZASE JEDNOU ZE ŠKOLY
Na otázku: "Napiš, co víš o methanolu" jedna žákyně napsala: "Methanol nesmí požívat řidiči před jízdou!" Tak jsem to jen okomentovala, že bych to nedoporučila ani spolujezdcům :o)!!!!! Nato zareagoval jeden žák vzadu: "Ale, paní učitelko, slepci můžou pít methanol ne? Těm už nehrozí, že by oslepli!!!!!" A to mi zase "stouplo" sebevědomí - má cenu ty děti učit??? Zůstane jim něco v hlavě???? Těžký den u plotny uzavřel Magnus večer U ŠVÁBA a kofola mi vyloženě chutnala. Tak hezký víkend!

22.5.2008
SNAD UŽ KONČÍ OBDOBÍ DEŠŤŮ A STORY S ČESKÝM ZDRAVOTNICTVÍM POKRAČUJE...
Nechci psát, že je venku pěkně, ale už je líp, vypadá to sice skoro celý den, že pršet bude, ale zatím neprší, tak třeba už období dešťů končí... Včera večer taky nepršelo a tak jsem šla na lup :o), chtěla jsem si udělat radost a to byste nevěřili jaký je to problém najít v Šumperku bílý šeřík - ale večerní výprava byla úspěšná a už zdobí naši kuchyň - "Květen - i v kuchyni kvetem :o)!" A taky mi ve škole přes noc rozkvetl zase ibišek, takový malý a kvete jako divý - vyhrál tím soutěž, která z mých květin se mnou půjde do nového zaměstnání (a vidíte, to jsem ještě nechtěla prozdradit - tak jsem nic neřekla a vy jste nic neslyšeli :o)) Ale story s českým zdravotnictvím pokračuje, byla jsem dnes poprvé na rehabilitaci, teda bylo to jen vyšetření, rehabilitace začne v úterý, ale paní terapeutka naznala, že vlastně je to divné, nic mi není, nic mě nebolí, ale když už prý to mám napsané, tak si to tam odchodím - legrace, když vás nic nebolí, tak vás budou léčit na něco co se čekáním na rehabilitaci uzdravilo samo!!!!!! Komické!!!!!!!!! Ale co se dá dělat, prostě to tak funguje!!!!


21.5.2008
UŽ SE TO BLÍŽÍ!!!!
50 dnů do MS, 27 pracovních dnů do konce školního roku a 1 den do začátku mé rehabilitace. Všechno se to blíží a všechno jednou skončí a budeme se těšit na něco nového, co možná přijde potom..... třeba na pořádání MČR na klasice nebo na něco jiného :o) Hezký čtvrtek!!!

19.5.2008
UDÁLOSTI DNEŠKA
4000 přístupů na stránky, chytla jsem teda až večer:

A konečná verze hokejové tabulky:


18.5.2008
JAK JSEM TOTÁLNĚ PROJELA TAROKY A KANADA MISTROVSTVÍ SVĚTA - doplnění
Začnu nejprve odkazem na stránky sobotního oblasťáku, kde Kuba zaběhl docela dobře (sice 11, ale 3 z oblasti). Takže stránky s výsledky zde. Na oblasťáku byl jen Radek, Seity a Kuba, silnější část oddílu: Klárka, Vowo, Přema, Mara Strečko a muž bojovali na Vysočině, v sobotu se jim moc nedařilo, ale neděle byla výrazně lepší, však se podívejte zde.
Mimo toho, že jsem totálně projela rodinné taroky - a jak řekl Mája, že nejlépe jsem na tom byla, když jsem byla 80 halířů v mínusu :o) a že prý se mám naučit hrát taroky než příště dojedu :o), neřekla bych, že to bylo o umění hrát, prostě mi nechodili karty a s tím se nedá nic dělat :o)!!!! Ale koukněte na Kanaďany, nesledovala jsem to, protože jsem zase jednou cestovala s ČD, ale tatínek mi telefonicky hlásil, že Kanada vede 4:2, říkala jsem si, je to fajn, jsou domácí, mají podporu publika........, ale chybička se vloudila, když jsem se v Zábřehu dívala na wap, hlásilo to 4:3, trochu jsem se zarazila a jen mne napadlo - tak jestli se Rusům povede vyrovnat, v prodloužení Kanadu dají, protože ta se zhroutí, že to Rusové vyrovnali! Nevím, asi bych se mohla živit předpovídáním budoucnosti, vystupuju z vlaku a lidi na nástupišti hlásí, že Rusko vyhrálo v prodloužení!!!!! Škoda, bylo to divné mistrovství světa, doufám, že se našim povede aspoň fotbal a pak to MS v OB :o).
A ještě jeden zážitek, mám malého bratra Meta (Metoděj, není už tak malý, ale pořád je o 20 let mladší než já a tak pro mě bude malý bráška asi i v padesáti :o), teď je mu 12), minulý týden poprvé v životě házel dopis do schránky, požádal ho o to jeden známý pán, poprosil ho, jestli by mohl hodit dopis do schránky, hned pochopil, že schránka asi bude ta oranžová skříňka u hotelu Kozák :o), dodnes neznal jak se používá, tak vzal dopis, přišel ke schránce, přečetl si, že to tak je a dopis vhodil :o)! Docela katastrofa moderní doby!!!!!! Dítě, které se narodilo do rodiny, kde je snad víc počítačů než osob, dítě, které ve 4 letech hrálo na PC anglické bojovky, dítě které v pěti sledovalo na PC anglické filmy s českými titulky (neuměl číst, ani anglicky, ale co měl doma dělat, když nechodil do školky - prý chápal děj :o)). Dítě, které denně používá e-mail a ICQ :o) a nezná poštovní schránku, ne, nikdy v životě nepsal dopis - docela mne to šokovalo, ale je to tak!!!!
Na fotce bráchové Mája a Met:

A snad poslední zážitek z víkendu, nějak si nemůžu zvyknout, že nejstarší bratr Pája říká "našemu taťkovi" dědeček a mamince babička, zní to tak nějak nepřirozeně..... ale třeba si na to jednou zvyknu :o). Musíte uznat, že mě, jako tetě, to ale sluší :o) a nezní to tak blbě :o) jen jsem nemohla bvybrat, která fotka je nejlepší.......


18.5.2008
JAK JSEM TOTÁLNĚ PROJELA TAROKY A KANADA MISTROVSTVÍ SVĚTA
Bo jsem včera šla spát dneska asi o půl čtvrté a dneska zase půjdu spát zítra, musím jít aspoň co nejdřív :o) Vše popíšu zítra .....

17.5.2008
DEN STÁLE NOVÝCH SETKÁNÍ
Byl to takový setkávací den :o). Začalo to, že jsme si daly se setrou snídani v 9:30 v Glóbusu, pak to následovalo: jedna schůzka v 11:00, další v 15:00 další v 17:30 a poslední ve 20:00 no a večer jsme uzavřeli od půlnoci do tří tarokama a vínem s tatínkem a bratry :o) Ale postupně, nebudu popisovat detaily, kdy s kým jsem se potkala a co kdo řekl, ale s pár věcma se vám svěřím. Měla jsem sraz ze svou třídou, kterou jsem učila v šestce na Kotlářské než jsem odešla do Šumperka, děcka to byla milá, donesli mi i dárky, dali jsme pár kofol a moc jsme povídali, najednu stranu mě potěšilo, jak na mě hezky vzpomínají, na druhou stranu mi bylo smutno z toho, jakého s prominutím "troubu" dostali za třídního - je mi moc líto, že si s ním celé tři roky nerozumněli a nenašli k sobě cestu.......
Další zpráva, která mne pobavila nebo spíš šokovala - jeden spolužák z vysoké čeká osmého potomka (nejstarší dcera bude mít v září 11 let).
No nic, nechám tečh zpráv jako z bulváru, hodím vám sem pár fotek plyšáků z Vaňkovky (bohužel mobilem fotky nejsou nejlepší, navíc plyšáci se krásně pohybovali.....tatínek mi slíbil, že je dojde nafotit líp).


16.5.2008
ZASE JEDNOU V BRNĚ.......
Když nepočítám návštěvu divadla na operu, tak jsem vážně nebyla 3 měsíce (na den) v Brně. A stejně to tu miluju..... A tak si to tu užívám, obchody, bratry........ Mimochodem ve Vaňkovce mají krásnou vystavu plyšáků, něco jsem vyfotila na mobil, až to doma stáhnu, tak vám to ukážu. A teď, někdy mezi půlnocí a jednou - takže vlastně už 17.5. sedím s bratrama u tv a sledujem, jak se trápí Kanaďani se Švédy, tak uvidíme, kdo vyhraje, např. já vsadila na Kanadu, jsou doma, mají podporu publika......, ale třeba Mája vsadil na Švédy. A než jsem toto napsala stihli dát Kanaďani 2 góly a vedou po druhé třetině 5:3. Nic, jdu to hodit na web, přidám tabulku z rána a dobrou noc a zítra na vás budu myslet - bo Magnus - víc než Žabiny!!!!!!!!!! Psáno v Žabinách 17.5. v 00:43.


15.5.2008
DO ROKA A DO DNE
Je to přesně rok, co mám počítadlo přístupů na stránce, bohužel 4000 jsem nedala, ukazovalo nějakých 3954, ale stejně: Díky všem, co sem chodíte, že se mnou prožíváte mé starosti a radosti....... a dost nostalgie. Zas tak úspěšný den dnešek nebyl, po odpoledni stráveném v tabáku se při uzávěrce sekl počítač a já místo v sedm jsem došla domů v devět, ale nemůže být každý den krásný, protože pak bychom si těch krásných nevážili :o)

14.5.2008
VELKÝ BOJ SE ŠVÉDY
Moc jsem přemýšlela na koho tipnout, naši nic nehrajou, ale zas jednou by vyhrát mohli, navíc by je mohli Švédové podcenit.......... Dlouho jsem přemýšlela, ale nakonec jsem si tipna 3:2 na Švédy, vím, nedělá se to sázet proti našim, ale řekla jsem si, buď budu mít radost z vítězství našich a dám zbytku rodiny šanci mě bodově dohnat a nebo mi útěchou budou body. Když jsem viděla začátek druhé třetiny, nebo spíš jak jsme přišli s mužem ke Švábovi a chvilku sledovali zápas, začala jsem litovat, že jsem měla našim věřit víc. Jenže když Švédi vyrovnali na 2:2 všem zatrnulo......... a noční můra se stala skutečností - JEDEME DOMŮ, bohužel. Jen jsem si vzpomněla jak mi ráno ve škole děcka vysvětlovali, jak musíme vyhrát, jak hrajeme krásně a dobře, jak si umí naši nahrávat - bohužel či bohudík, hokej se nehraje na krásu, ale na góly. A ještě bych chtěla oponovat všem, co si myslí, že za to může Hnilda - hokej je, narozdíl od třeba OB, sport týmový - takže jen ubožák svaluje vinu na jednotlivce!!!! Prostě nebyl Hnilda ve formě, ano, byla to jedna z příčin, jedna nikoliv jedinná!!! Tak jen doufejme, že se nám aspoň vydaří ME ve fotbale.

13.5.2008
CO DODAT, STÁLE VEDU


12.5.2008
VÍM, JE TO SRABSKÉ TIPOVAT PROTI NAŠIM.....
ale když nic nehrajou, co mi zbývá...... a tak stále držím vedení! Že naši s tím Švédskem prohráli mne vážně mrzí, oželela bych body - kdyby vyhráli - ráda.


11.5.2008
DOSTÁVÁM SE DO VEDENÍ RODINNÉ TIPOVACÍ TABULKY MS
Vím můžete si říct - že když se "štěstí unaví, sedne i na vola!" Ale stejně mám radost, že jsem se dostala do vedení:


11.5.2008
KONEČNĚ JEDNOU NA BEDNĚ :o)
Vyrazili jsme na BÉČKA, v kategorii D21C jsme byly nahlášeny 3, nakonec jsme běžely 2, chyba vznikla asi špatným nastavením přihláškového systému, ale není mým cílem soudit pořadatele, prostě jsme běžely jen 2, doběhla jsem druhá, chyby jsem dělala, ne velké, ale na dohledávce, jinak to bylo ok (bohužel výsledky ještě na webu nemají). Tak jsem konečně dosáhla na bednu v moji kategorii, neberu si to osobně, ale prostě nás nevyhlašovali a tak zase nic - budu si muset zase chvilku počkat :o). Ale jednou to určitě přijde!!!!!!!!! Ale zapomněla bych na další Magnus úspěchy - Přema je naše hvězda :o), dnes bodoval i Radek, Kubovi utekla bedna jen o vlásek (oba dny) a Matěj a AL, jediní závodníci H21C, taky vyhlašováni nebyli. Tak hezký týden!!!! A zapomněla jsem napsat, že ve čtvrtek, vlastně už to asi bylo v pátek ráno, jsem měla své první letošní točené pivo - dá se to pít :o)

7.-9.5.2008
MAGNUS PÁRTY A POŘÁDÁNÍ OBLASŤÁKU
Ve středu večer to začalo - sešli jsme se u Radka a chystali oblasťák, balili mapy, chystali ceny a tak. Oblasťák se vydařil - sice nám chvilku na startu vypadly hodiny - ale vše jsem nahradila svým silným učitelským hlasem, dokonce jsem si procvičila i čísla v angličtině, protože tam byla skupina Číňanů - no čísla jsem hlásila anglicky i když hodiny šly, protože je ti ťamani asi neznají :o) Dobrý fórek byl, když Ježa, který vezl kluky na sbírání kontrol našel jednoho Číňana, který se ztratil - jak jsme zjistili, byl to jejich trenér - to je tým, když se jim ztrácí trenér :o). A pak už se jen slavilo, likvidovalo se prase atd...... A že nám likvidace prasete šla je vidět na fotkách - i Starouš na chvilku vyměnil zlatý bok za prasečí bok :o). A jak jsme oslavu rozjeli (třeba na malém traktoru nebo v houpacím křesle) taky uvidíte tady. A výsledky zde. A že jsem šla spát až ve čtyři a porazila Pecu ve tři v ping-ponku jsem snad ani psát neměla - prostě vydařená párty, MAGNUS párty!!!!



5.5.2008
A ŽIVOT JDE DÁL
Doznívají krásné vzpomínky na soustředění, zvlášť když probírám fotky a dávám je na web, ale blíží se další akce - pořádání oblasťáku na Bradle - není krásný ten květen. Všechno venku kvete, natrhala jsem na stůl pár rozkvetlých větviček, když jsem byla na bruslích, aby bylo i jaro doma :o) A co se děje jinak - hokej, jedno překvapení za druhým, dnes Švýcaři porazili Bělorusko - sledovala jsem to online na netu a nestačila jsem se divit a právě začíná prodloužení, protože Finsko remizovalo s Norskem 2:2, je to možné??? No, nic jdu uklidit to, co jsem vyžehlila a nachystat se, protože zítra ráno jedu na školení do Olomouce. Tak už dost, za pět minut bude zítra!!! Finsko právě vstřelilo branku!!! Hurá!!!! A fotky se soustředění najdete tady.

3.-4.5.2008
SOUSTŘEDĚNÍ POKRAČUJE
V sobotu byl dopoledne paměťák a odpoledne první úseky štafet a sprint. Sprint jsem si zaběhla, ale raději ani nebudu popisovat jak jsem dopadla, protože se stydím, tolik chyb už jsem zas dlouho neudělala!!! Až dám do kupy zítra fotky uvidíte třeba trénik a vyčítání na sjezdovce a tak..... V neděli nás čekal jen jeden trénink a to middle bez cest, hned po odstartování jsem se vydala s foťákem do lesa a ulovila pár hezkých fotek, jako například "Magnus souboj z kopce" a více až opravdu zítra. Mějte se fajn a hezký krátký týden!!!!


2.5.2008
SOUSTŘEDĚNÍ - DEN DRUHÝ
Bylo nám fajn, krásné počasí, krásné terény, pravda sice před obědem trochu sprchlo, ale jinak bylo pěkně. Odpoledne byla Švýcarská hra, odstartovala jsem všechny a taky si zaběhla, koukala jsem, jak to bylo v pohodě, i když jsem běžela pomalu, šla jsem dobře a přesně - zjistila jsem, že se asi při závodě zbytečně dívám do mapy. Když jsme odjížděli z tréninku začalo pršet. Byl to pěkný den! Škoda, že jsem neměla foťák a nemohla jsem fotit - škoda, tak jen malé foto mobilem:

Přidávám fotku, kterou jsem fotila na Lenky foťák :o)


1.5.2008
HROZNÝ ZAČÁTEK KRÁSNÉHO SOUSTŘEDĚNÍ
Tak začněme postupně, o půl desáté jsme vyrazili (naše ASU sestava: Klárka, Vowo, Mara, Přema a já) směr Jablonec nad Nisou, jelo se v pohodě a dojeli jsme na čas. Vše klapalo podle plánu, ubytovali jsme se a vyrazili na odpolední trénink. Zaparkovali jsme na parkovišti a přešli na louku, kde jsem chtěla začít se startováním, neuběhlo ani 5 minut, co jsme se přesunuli přes silnici z parkoviště a po silnici si to skoro letěl náklaďák, troubil, proč? Kdo ví? Každopádně jsem stačila poznamenat jenom: "Ten to do něčeho napálí!!!" V tom rána a bylo jasné, že bych mohla předpovídat budoucnost!!! Bohužel!!! Napral to rovnou do stromu pár metrů od parkoviště, kde parkovala naše auta. Pár se nás tam rozběhlo, Lenka, Renata a naši mladí z ASU, volala jsem hned záchranku, z auta tekl benzin, totálně zablokovalo silnici, vypadlo přední sklo a chlápci z auta vyletěli ven, jeden hned vyběhl a utekl, další dva neleželi pod autem na trávě, nebyla vidět nějaká vážná zranění, oba dva dýchali a komunikovali, moc mne překvapilo, jak naši mladí bez váhání pomáhali, udržovali komunikaci se zraněnými, ten, který byl blíž viditelně přestával komunikovat, nevěděl jak se jmenuje, nic .....myslím, že zranění byla horší než to vypadalo, ale to se asi nikdy nedozvíme jak dopadli. Doufám, že dobře, záchranka dojela do 10 minut. Bylo to hrozné! Všichni z toho byli tak trochu mimo, ale co se dalo dělat - život jde dál a tak chvilku po příjezdu záchranky jsem začala starovat.


30.4.2008
PRÁZDNINY SE BLÍŽÍ
Už jen 71 dní do MS, už jen 36 pracovních dní do konce školního roku (to už jsem odečetla ty dva dny nucené dovolené 2. a 9.5.) a když odečtu 1 den školení, 1 den výlet a vezmeme v úvahu, že poslední týden to bude vcelku pohoda tak mám 30 dní do ukončených 10 školních roků ve školství :o)! Těšíte se taky na prázdniny? Tak já letos o prázdninách nebudu mít vyjímečně dovolenou, ale budu zas po dlouhé době nezaměstnaná, tak uvidíme, jestli ty prázdniny budou jiné! Dost nostalgie, jdu se zbalit zítra jedeme do Jablonce na soustředění - prý má být zas hnusně, tak doufejme, že nebude!!! Užijte si květen - krásně rozkvetlé stromy.... A moc zdravím svou 9.A z Brna z Kotlářské, která končila v červnu 2004 - hezký svaťák (vím, že už některým začíná dnes) a držím palce u maturity - "Je to hrozné, jak to rychle utíká, jak jste staří :o)!!!" Myslím na vás!!!!!

29.4.2008
FOTKY PROSTORU
Fotky z neděle jsou na webu závodu.

27.4.2008
CHYSTÁNÍ OBLASŤÁKU NA BRADLE
Kluci roznášeli štítky a já dělala fotky prostoru, které se brzo objeví buď na našich soukromých nebo oddílových stránkách nebo tam i tam. Ale jednu resp. dvě fotky vám ukážu už dnes: staré auto - nová značka :o). Prostě jsem si to dnes s foťákem užila:




26.4.2008
DALŠÍ OBLASŤÁK
Vím, bylo to zbabělé, ale když jsem včera viděla, že máme trať 8,4 km, zalekla jsem se tolik, že jsem se rychle přehlásila do P. Možná bych se měla stydět, ale ne, hezky jsem se proběhla a nebyla total death jako třeba Matěj po té jejich třináctce :o). Ale skoro půlka našeho přítomného oddílu byla na bedně, Mara Strečko 1. v H18, Radek 2. v H35, Matěj 2. v H20 a asi největší událost dneška Kuba byl 1. v H12 a to o krásných 8 minut. Ostatní výsledky najdete tady a fotky jsou zde.

A teď z jiného soudku, jestli si pamatujete, jak jsem na nový rok prohlašovala, že si budu uklízet poštu každý měsíc, tak dnes poprvé jsem vyčistila mail. Ale i to je zlepšení oproti loňsku, člověk si vždycky musí najít důvod za co se pochválit. A jak říká tatínek: "Pochval se sám, protože nikdo to za tebe neudělá :o)!"
A blahopřeji bratr Mája má dnes 23, doufám, že se nebude zlobit, když vytahuju tuhle 20 let starou fotku, ale vypadá na ní roztomile, né? Tak to je Mája, teď je asi o metr vyšší, ale úsměv má stále krásný :o).
Přeji všem hezkou neděli!


24.4.2008
NAD ČESKÝM ZDRAVOTNICTVÍM ZAČNĚTE PLAKAT :o)
Připadala jsem si jak v Kocourkově, když jsem si šla domluvit rehabilitaci :o). Ale postupně! Že mě záda nebudou bolet - tak to byla mylná informace, záda bolí, jinak a na více místech. Takový divný pocit, jako když otvíráte nenamazané dveře, tak nějak ty kosti "dřou". Ale co už. Tak jsem si šla domluvit rehabilitaci. Na jednom místě mi řekli že berou až po 18.5. - zeptala jsem se, jestli mám jinou možnost. Paní mi řekla, že to můžu jít zkusit jinam a tak jsem šla, tam mi nabídli termín 22.5., tak jsem ho vzala, už jsem neměla sílu zas se vracet...... Připadá vám to taky směsné, až budete mít angínu budou vás léčit 14 dní po ní!!!¨ A tak "Co tě nezabije, to tě posílí!!!" Vytáhla jsem in-liny a šla se projet!!! A nebolí to víc, bolí to stejně, ale už jen 28 dnů do rehabilitace!!!!!!! To aby se člověk začal bát, že až mu půjde o život, začnou ho léčit když umře!!!! Jdu se dívat na Ordinaci, to mě to nebolí, když sedím, bolí to jen když něco dělám nebo jdu a tak....... Možná pomůže ibalgin, uvidíme - ale 28 dní na ibalginu - to už hraničí se závislostí, tak nevím, Starouš by určitě poradil alkohol :o).

23.4.2008
JE KRÁSNÉ DOSTAT KRÁSNÝ DÁREK K NAROZENINÁM :o)
Mám radost, dostala jsem krásný dárek k narozeninám. Ale nevím, jestli vám řeknu jaký, hned asi ne. Záviděli byste mi :o). Přála jsem si ho víc jak 3 roky a dnes je ta chvíle tady!!! Až budu mít čas a po ruce foťák možná vám ho vyfotím, ale zatím si ho budu užívat sama... A jestli někdo přemýšlíte, kdy jsem ty narozeniny měla, že jste mi zapomněli popřát, tak klid - narozeniny mám v lednu :o), ale to nic nemění na tom, že dnes nemůžu dostat dárek :o).

22.4.2008
ČESKÉ ZDRAVOTNICTVÍ
Tak už dost, už víc jak týden mne bolí záda, asi to nebude jen stáří :o) a tak jsem včera byla u paní doktorky, zaplatila 30 Kč a dostala doporučení na ortopedii, že prý se mám objednat. Kolega mě strašil - že mě objednají tak za 14 dní. Řekla jsem si "Líná huba - holé neštěstí!", našla jsem si číslo přímo do ordinace pana doktora a hned jsem tam zavolala, sestřička mi řekla, že když mi nevadí si počkat, tak můžu přijít hned. Čekala jsem jen asi 25 minut, ani jsem nestihla přečíst vše, co jsem si sebou vzala, dočetla jsem e-mail od LEKLI (který jsem rozečetla včera v čekárně - to jako reakce, abys věděla - že tvé maily pilně čtu :o)) a pak od kolegy nějaké testy z fyziky a už jsem byla na řadě. Zaplatila jsem opět 30 Kč a pan doktor mě málem rozmačkal, křupalo mi snad i za ušima :o) záda bolí víc, ale zítra prý už nebudou - uvidíme. Ještě mi dal doporučení na masáže a dnes prý mám být v teple - dát si teplou koupel a tak :o). Tak jsem doběhla domů a šla se trochu proběhnout na trénink :o). Pak podle doporučení tu horkou vanu, bolí to stále jako čert, ale jinak než včera, předevčírem..... Asi má maminka pravdu, že už to lepší nebude a s léty jen horší a možná je pravdivé i to přísloví, že když se člověk po třicítce probudí a nic ho nebolí je mrtvej - myslela jsem, že to platí až od čtyřicítky, ale asi ne :o(. No nic, dost skuhrání, zítra mám zase směnu v tabáku - už jsem tam dlouho nebyla, jen asi 3 poslední pátky, tak jdu spát. Teda hned, co umeju nádobí a zuby :o). Krásný zítřek!!!

20.4.2008
DEN SPLNĚNÝCH PŘÁNÍ A ÚKOLŮ
Prostě jsem zvládla třeba vyprat, vyžehlit, opravit písemky, opravit okresní kolo MO, trochu si uklidit na stolku a tak, nic vyjímečného, ale po dlouhé době obyčejný den plný domácích prací :o) a dostala jsem novou gigovou flešku :o)

19.4.2008
DT - JEDOVNICE
Aneb konečně podařený závod:o) Konečně nejsem poslední :o) bylo to fajn, zas jednou jsem nedělala chyby, běžela a tak, dokonce tak rychle, že jsem na zádech roztrhla tričko :o) Pravda nebylo to jak minulý týden kdy mi dveře od TOITOIky podávala Heli Jukola, ale bylo to fajn proběhnutí a dokonalý závěr: zavřeli jsme dveře od auta a spustil se liják, bouřka......
Výsledky jsou tady a fotky zde.

17.4.2008
A JE TO TADY
Musím, říct, že žiju! Aktualizuji web. Omlouvám se, že jsem se tak dlouho neozvala!

16.4.2008
NESTÍHÁM AKTUALIZOVAT
Do konce školního roku 50 pracovních dnů, doma prádlo na praní i na žehlení, z víkendu mě bolí kolena, ramena..... celé tělo a maminka říká, že s věkem už to bude jen horší, to jsou vyhlídky. Neopravená Olympiáda, neorpavené písemky.... Ale musím udělat něco s webem, a tak slavně dolňuji Portugalsko, hážu na web fotky z Finska, jde to pomalu, chybí toho ještě tolik doplnit. Zadá mě bolí tak moc, a naštěstí ani počasí neodpovídá tomu, že bych mohla na brusle, tak jsem doma :o)

15.4.2008
ZASE JSEM NEMĚLA SVŮJ DEN :O)
Jak jsem sháněla opraváře nebo detaily z porady....no comment :o) Jsou prostě věci, které se sem nehodí!!!

13.4.2008
DOMA, VANA, POSTEL ........
Fotky z víkendu jsou na našich stránkách foto.aljosa.org. Jinak stránky snad zvládnu doplnit zítra, na dnešek jsem spala 0 hodin 0 minut, pravda odpoledne jsem na chvilka usnula, ale teď už je zase skoro zítra a zítra musím učit a to mi připomnělo, že jsem nezvládla opravit okresní kolo MO a písemky, tak to je mi líto, nevím, jestli tedy zvládnu zítra něco aktualizovat. Ale bez práce by byl život nudný :o) Hezký nový týden - a jak mi přál jeden kamarád minulý týden v sms: "jaro za okny a jaro v duši :o)"

13.4.2008
DEN, KTERÝ SNAD ANI NEMĚL BÝT......
Aneb není vždy dobré starat se o kamarády :o) Člověk jim chce udělat radost, ráno vstává, čaj vaří, s Ježovou babičkou chystá snídani........ A já trouba, oddílová chůva, jim ten čaj donesla do postele - a to se právě nemělo stát!!!!!!!!! Matěj špatně stoupl na madračku a horký ovocný čaj s láskou připravovaný byl příčinnou neštěstí. Ostatní ještě neviděli situaci tak černě, když se divili, jak rychle běžím s Matějem do sprchy, ještě teď slyším Ley otázku: "Proč jdete spolu do sprchy???" a znova a znova mi zní v učích Staroušova otázka, kdy jsem šplíchala Pantenol na popálenou nohu, "Ta šlehačka patří do kafe, ne na nohu!!!" Ale nic z toho nepomohlo, znovu jsem nohu chladila, znovu šplíchala pantenolem a pak už jsem musela odjíždět. Díky skvělému navigátoru - mohu doporučit, řekla bych srovnatelně tak dobrý jako Davidova paní, tak kvalitní byla navigace zraněného Matěje..... Ale na přesun z auta na shromaždiště si už musel obut ponožku a botu, během chvilky mu naskákaly puchýře... Paní ze sanitky hodnotila popáleninu na druhý stupeň (pan doktor pak v nemocnici na 1.-2.). Bylo jasné, že nepoběží štafetu a tak jsem se věnovala zajišťování vody na chlazení nohy, mezitím shánění chlapa - do štafety :o) Ale vše se zvládlo, jen jak jsme s Jetamem v týdnu konstatovali - "Ten den raději neměl být!"
Ale zas když vidím úspěchy české repre - tak by bylo škoda, kdyby nebyl, každý den má někdo dobrý a někdo špatný. Přeji vám i sobě, aby bylo víc těch dobrých.... Tak hezký týden!
Výsledky z obou dnů tady.

A Matějova noha se šlehačkou :o)


12.4.2008
MM - MISTROVSTVÍ MORAVY
Pěkně postavená trať, pěkné zázemí - tak to už je asi u závodů JPV normální. Že neumím běhat - to vím dlouho, ale že dělám chyby i v mapě, to mě zaskočilo, hned jak jsem přeběhla kontrolu číslo 1, pravda - trochu mě to překvapilo, ale naštěstí jsem dál pokračovala bez větších chyb, jinak řečeno skoro přesně - jen čas tomu neodpovídá :o) Ale krásný dlouhý postup jsem si vychutnala, miluju, když je možnost si vybrat "kudy" a dřív jsem se takových postupů bála - jo, změna je život! A v cíli mě čekal Starouš s "DAREM od ALa" viz obrázek. Prostě pěkný závod až do konce!


08.04.08
VÝSLEDKY TRÉNINKU
Najdete časem na Magnus stránkách :o)

6.4.2008
CYKLOVÝLET
Cyklovýlet spojený s chystáním tréninku se vydařil, pršet začalo až když jsem vjížděla do Šumperka :o)


5.4.2008
NE KAŽDÝ DEN SE DAŘÍ, ALE KDYŽ SE NEDAŘÍ, BUĎME RÁDI, ŽE MÁME PRSTY....
2.závod HŽJ na krátké trati a Mistrovství Ho ve sprintu. Začalo to tak, že jsme závodili s navigací, která nám ukazovala, že tam bude za 1h 33min a prezentace končila za 1h 24min. Ok, zvládli jsme. Pak jsem si aktivně ve čtvrtek četla Propozice (bohužel nebyly pokyny) a na start to mělo být 800m, a tak jsem se asi 25min před startem začala oblíkat a Jana mi jen tak mimochodem řekla: "Ty, už se oblíkáš, no jo, ono je to vlastně na start 1300m a píšou tam, že si máme nechat minimálně 20min na rychlou chůzi!" Aha, oni to změnili.... Ale s mou rychlostí je ta pětiminutová ztráta času na začátku zanedbatelná :o) No, do čtvrté kontroly jsem se vydýchávala z toho, jak jsem spěchala na start a pak to začlo, nuda, někomu se tam líbilo, ale já to nebyla, nikomu to neberu, ale prostě nuda, žádná volba, kupka, kontrola, přeběhnout kamenný srázek, kupka, kontrola, přeběhnout srázky dva, kupka, kotrola, srázek, srázek, kupka, kontrola.......tak jsem se hezky prošla :o) a přemýšlela o spoustě věcí, viděla jsem i Rudu, naštěstí on mě ne - to by se zas ztratil :o) viděla jsem i Radka, ten se ztratil, když potkal Rudu :o) Prostě jsem si obešla kopec a těšila se na odpolední sprint. Bylo hodně času a tak jsem jela s Rudou a Radkem projet Outlandera - super auto :o) A přišli jsme akorát o tu smutnou událost - nechci popisovat detaily (abych nebyla jak "jedna paní povídala....", i když myslím, že mám přesné infomace, ale kdyžtak vám je povím ústně). Jeden kluk (H14 z Třince) si hrál s vlastnoručně vyrobenou výbušninou a přišel o několik prstů. Záchranka, policie a tak.... divná atmosféra, všichni byli otřeseni.....
Dost o tragédii. V 15:00 startoval sprint a netěšila jsem se zbytečně, bylo to super, aspoň mě se to líbilo, pravda mohla jsem být rychlejší, ale to bych musela mít taky něco natrénováno a za druhé bych nemohla potkávat brečící děti, které se obracely na kolemběžící, kde že jsou.... A neporaďte jim - minuta, dvě, jestli budu poslední nebo přeposlední..... Takže zase poslední, jak to ti lidi dělají, že tak rychle běhají..... Ale líbilo se mi to, proběhla jsem se - takže super. A další super bylo, když naši začali chodit na stupně vítězů - jsme sice nový malý oddíl, ale na bedně jsme asi byli nejčastěji :o)
Máme mistra HO ve sprintu v H18 (+2.místo celkem)

Máme mistrini HO ve sprintu v D20 (+1.místo celkem)

Máme vícemistra HO ve sprintu v H35 (+3.místo celkem)

A to ještě Kuba byl v H12 první z naší oblasti na krátké trati :o)
No a na závěr fotka kamaráda Roumena z Branek:o)

Výsledky ze závodů jistě budou časem tady.
A to jsem chtěla jít brzo spát :o) no nic, u psaní jsem aspoň domluvila dalšího člena oddílu na příští rok a zvládla udělat jarní výzdobu webu. Uvidíme, jak zítra zvládnu vše, co bych chtěla..... Dobrou noc a dobrý den.....a hezkou neděli!

4.4.2008
97 DNŮ DO MS
Už se to blíží :o) Ale jsou i lidi, kteří nežijí MS, ale ti budou mít obyčejné prázdniny, dovolenou......nezažijou ten adrenalin, co my :o) Už se těším.

2.4.2008
60 PRACOVNÍCH DNŮ DO KONCE ŠKOLNÍHO ROKU
Už jen 60x do školy a chtěla jsem říct "máme prázdniny", někdo má prázdniny a někdo dovolenou a někdo třeba půjde na pracák :o) ale každopádně za 60 pracovních dnů bude změna :o)

1.4.2008
PERIODICKÁ TABULKA PRVKŮ
Byla jsem na školení v Olomouci a byla jsem unešena, jak to bylo super, tolik nových a zajímavých informací se člověk dozví: Třeba, víte kolik je známo prvků? 117, ale zanjí 118.prvek, ale teď pracují na objevení 117. v ruském Dubně. V periodické tabulce, jich však může být zatím jenom 111, protože 111 prvků má zatím jenom jméno, prvek 112, který byl objeven v roce 1996 zatím ještě jméno nemá a tak nemůže být v tabulce. A možná brzo bude vypadat chemická tabulka úplně jinak - jestli seženu ten obrázek, ukážu vám ho...... V květnu jede ještě na jedno, poslední, uvidíme, jestli budu taky tak nadšená, ale dnešk prostě neměl chybu. Měla jsem chuť se vrátit do školy a znova studovat :o)

CO BYLO PŘED 1.4.2008
Najdete tady