MŮJ DENÍČEK

28.6.2010
BEZZUBÁ

Tak mi upadla půlka zubu, to naštve! V květnu jsem měla jít k paní zubařce, protože jsem měla malou díru vlevo (našla ji paní doktorka, jak jsem měla v březnu ten zánět dásní). Ale protože jsem ležela v nemocnici, tak jsem pak tu blombu zrušila, protože dírka byla opravdu malá. Ale teď tam budud muset! Ulomila se půlka zubu a s tím se nebude moct jíst, to je tak na zlomení zbytku, takže zítra mne čeká nejen kontrola v nemocnici, ale asi ještě paní zubařka.

26.6.2010
JAK SE TATÍNKOVI NESPLNIL SEN

Můj tatínek měl dnes narozeniny (59) a přál si, aby se mu k narozeninám narodila vnoučata, ptal se, co má pro to udělat - ale já říkám záleží na dětech...... Jako přála bych mu to, ale zas na druhou stranu, myslím, že je lepší mít narozeniny o prázdninách než před vysvědčením. Uvidíme, jak se děti rozhodnou, ale dnešek se jim vyloženě nelíbil :o)
A z jiného soudku, v tipovací tabulce už na tom nejsme tak špatně, dnes se mi podařily dva skoro dokonalé tipy, vsadila jsem 2:1 na Uruguay - krásný 10 bodů jsem nám připsala na konto a večer jsem vsadila 2:1 na penalty na Ghanu - sice to skončilo jen v prodloužení (ale cenní se i tip, že jsem vsadila na to, že to neskončí v normální hrací době), takže zase krásných 10 bodů. Tím jsme se posunuly na krásné 4. místo (a to včera jsme ještě byli sedmí).
Tabulku najdete tady.

24.6.2010
UKLÍZENÍ - 1.ČÁST

Muž slíbil, že úklid zajistí, tak zajistil! O půl paté mě víceméně vyhodil z bytu a pustili se s maminkou a se super vysavačem do práce. Vlastně dobře, že jsem tam nebyla, docela mi to vadilo, že mi někdo uklízí DOMA, ale pak jsem se s tím nějak vnitřně vyrovnala - uvědomila jsem si, že to vlastně není až tak moje DOMA, jen tam prostě bydlím u muže DOMA, a pak, stejně se mi s břichem do oken blbě leze, natož pod stůl.....
On využil i situace a přestěhoval obývák, neříkám, že je to lepší, je to jiný, aspoň nějaká změna. A protože to všechno nestihli, že v sobotu budou pokračovat.

22.6.2010
KONTROLA A POSLEDNÍ TRÉNINK

Vsechno v pořádku, byla jsem se předběžně domluvit s primářem na termín a jestli by mne odrodil, říkal, že by se tam napsal i kdybych mu o tom neřekla. Nabízel mi termíny 5. nebo 6.července, poprosila jsem ho o 7.7., on že od 7.července má dovolenou, ale že by to šlo možná hned po půlnoci, jsem mu říkala, ž to by mi nevadilo. Pak říkal, že uvidíme, třeba teda 7.7. brzo ráno. Každopádně záleží na tom, jestli se dětem nebude chtít ven dřív.....nebo co na to moje zašitá děloha. Každopádně teď už se asi nikdo moc nebojí, na kontrolu jdu až za týden.
Odpoledne jsem utecala muže, aby mne vzal na trénink, bylo to fajn, Jarda udělal krásný trénink v Rájci, hasiči tam točili kofolu, Radek přijel na koni a vozil na něm zájemce a nakonec Žouželovi s 18 denní Adélkou vytáhli špekáčky a opékalo se.....

19.6.2010
NEJSEM SAMA DOMA

ale nevvím, jestli bych raději sama doma nebyla :o(. Někdy si říkám, že když jsem byla v nemocnici a muž za mnou chodil, měla jsem každý den těch deset, patnáct minut pro sebe, bylo to fajn, když přišel a povídali jsme. Nebo když je pryč a já sama doma, ttak zavolá, napíše a je to krásné a já su šťastná! Ale když jsem doma a on je taky doma, stačí, že jsem doma, sedí u počítače a pracuje....., užívá si ty chvilky doma a je rád, že je doma, protože je teď doma málo a klidné chvilky doma asi hned tak nebudou..... ale možná budou hodné chobotničky. Jinak milá zpráva, dnes začínáme 35.týden, tak snad to nejhorší mají za sebou, teď už je jen čeká krásný život s námi doma.

18.6.2010
SLEDUJETE MS VE FOTBALE?

Máme zase rodinnou tipovací soutěž a vůbec, ale vůbec se mi nedaří, člověk vsadí na Portugalsko a nic, remíza, o Itálii ani nemluvě. Španělsko by mohlo vyjít, všichni o něm mluví jako o budoucím mistru a nechá se porazit Švýcarama....., dobře Francie asi nemá fazónu, ale že Němci nechají porazit Srbskem!!!! A ta Anglie večer mne taky dostala! Asi začnu fandit té Argentině, mají hezký dresy...... Takže bych to viděla na finále Brazílie - Argentina, no nechme se překvapit a tipujme dál! Kdybyste se přece jen chtěi podívat, jak mi to tipování nejde, tak tady.

16.6.2010
JAK JSEM CHTĚLA AKTUALIZOVAT NAVIGACI

Už delší dobu jsem snila o tom, že si zaktualizuju navigaci, co by tomu mohlo bránit??? Nemám sice na velkém pc čtečku karet, tu mám na notebooku, ale tam zase kartu nedám, protože je tam pochybný školní antivirus, či spíš není!!! Ale i to jsem vyřešila - zjistila jsem, že jde připojit přes USB kabelem od foťáku..... Ale malá chybička nasttala, že na stránkách Panasonicu o akttualizaci ani slovo.....pak jsem s pomocí Máji, teda spíš Mája našel nějakou diskuzi o ttom, jak je to sice dobrá navigace, ale bez aktualizace...... až tam pak nějakej borec posílal odkaz na aktualiztaci s mapama 2010, ale bohužel za 69 éček, tak škoda! Myslím, že s chobotničkama, přežiju, že nemám v navigaci obchvat Olomouce nebo dálnici do Ostravy. A nikam dál nás stejně táta asi nepustí :o).

15.6.2010
NENÍ KAMARÁDKA JAKO KAMARÁDKA

Doufám, že teď nikoho neurazím, protože to nechci. Jen chci poděkovat všem ttěm, co čas od času napíší, zavolají.....jak jsem teď doma, nemám tolik času třeba hned odpovědět, za to se omlouvám. Ale o to víc potěší, že i když su zavřená doma, mám kolem sebe spoustu kamarádek. Nejvíc mne dostala kamarádka Jiřka, nabídla mi, že mi umeje okna - to mne dostalo (nemohu, její nabídku sice přijmout, protože muž řekl, že tto zařídí a že se o to postará on!), ale potěšilo mne to, známe se 4 ani ne 5 let a najednou vím, že je to kamarádka, na kterou se mohu spolehnout. Bohužel, jsou i jiné kamarádky, které sice nemají rodinu, bydlí blízko, znáte je skoro 20 let, ale na jediné, na co se zmůžou je, když si s ní povídátte z nemocnice po ICQ, tak se zeptá, do kdy tam budu a když jsem jí tehdy, někdy v dubnu, řekla, že asi doporodu, tak jediné, co řekla je - hm, to se dlouho neuvidíme a od té doby nic, žádný telefon..... Trochu to zamrzí, ale co, naštěstí jsou tu jiné kamarádky, opravdové!!!
Jinak dnes jsem byla podelší době zase na treninku, bylo to fajn.

13.6.2010
UŽ NEBUDU PSÁT, ŽE JSEM SAMA DOMA

Nejprve se chci omluvit, ale tato malá bílá potvora (myslím ttím notebook), píše víc něž je třeba písmeno T, lépe řečeno píše ho se všema písmenama okolo, většinou s R, Ř, Ž, Ý, Z, tak mi tyto chyby promiňte, snažím se to opravovat, ale ne všechno se povede. Ostatní chyby jsou čístě moje chyba, je mi tto líto, ale češttina nikdy nebyla moje silná stránka a asi kdyby do ní nepatřil sloh..... měla jsem hodně hodně špatnou znánku......
Ale vrátím se k nadpisu, už vám nebudu psát, že jsem sama doma, vzniká z toho mylný dojem, tže já já jsem tta chudinka, kterou muž pořád nechává doma a to není pravda! Sice nechává, ale mně to až tak nevadí. Třeba minulý týden byl sice doma jen čtvrtek, pátek, ale já si aspoň stihnu trochu uklidit, vyprat, mohu jíst jídla, která nemá rád - dokonce rajčata a ryby..... Jediné, co mi trochu chybí je, když jsem opravdu sama doma, mít si s kým popovídat, ale i na to on myslí, minulý týden mi celý nechal ttady ubytovaného Seityho, takže aspoň člověk nechodil sám po bytě a nemluvil si pro sebe. Měla jsem teď poslední dobou pár škaredých snů a potěší, když se bojíte (a to se mi dřív teda nesttávalo....), že víte,že v bytě nejste sami, že o kus dál, za dvojími dveřmi spí kamarád. A i o víkendu na mne muž pamatuje, na sobotu večer mi naplánoval večeři u jeho rodičů a tam jsem právě včera večer, po celodenním žehlení byla, bylo to fajn, posezení na terase, příjemný vzduch, jen nás pototm zahnal domů déšť. Mohu si tedy stěžovat? Samozřejmě můžu, ale bylo by to neoprávněné.
Neděli jsem strávila víceméně vařením, dožehlila jsem poslední kousky - bylo toho opravdu hodně, ale mám to všechno!!!

12.6.2010
SAMA DOMA? NE, PŘECE TU JSOU JEŠTĚ CHOBOTNIČKY!!!

Chtěla jsem začít popisovat, ale nic nebude, venku to bouří, televize už je bez signálu, tak vypínám i pc, zítra popíšu i dnešek!

11.6.2010
KONTROLA A DEN PLNÝ PORODŮ

Šla jsem na kontrolu na 9:30, hodinu jsem čekala než mne vzali na ozvy, pak jim trvali asi čtvrt hodiny než děti našli, nenechají si poradit, kde jsou..... pak mne asi 20 minut snímali, pak jsem další asi hodinu, hodinu apůl čekala na paní doktorku.....odcházela jsem asi o půl jedné, ale co, hlavně, že tam neležím! A v mezičase jsem aspoň pokecala s Evou, která tam stále leží.
Ještě jedna perlička, dozvěděla jsem se, že jsem byla v nemocnici hospitalizována kvůli krvácení, docela komedie, protože za celé těhotenství jsem krvácela akorát tak z nosu a ze zubů a tím jsem se svému gynekologovi nesvěřovala - ale tím ten pán u mne skončil, po porodu si tam dojdu jen pro svoji složku a půjdu jinam! Chápete to, doktor lže, aby vás dostal do nemocnice???? Ale vidím, že doktor si může dělat, co chce!!!
A teď trochu veselejší zdrávy, v 22:08 mi došla první sms, psala mi paní Jitka, se kterou jsem byla týden na pokoji (jestli vzpomínáte jak nás stěhovali z porodního na gynekologii v noci), tak se jí narodil v 36tt chlapeček Filípek měl 2970g a 44cm a jen co jsem jí stihla odepsat byla tu další sms, tentokrát od Evy, že se jí narodil Oldík 2990g 49cm. Jsou spolu na pokoji, tak se těším, až se za nima v úterý zastavím!

10.6.2010
ODPOČINEK NUTNÝ

Fuj, venku je zase hnusně teplo (ti lidi jsou nespokojení, když prší stěžují si, když je hezky tak taky)! Je 12:08 ještě odpočívám v posteli, doplňuju web, chatuju a chalupuju s tatínkem a s bratry, prostě odpočinek je občas nutný! A co, mám ještě pár dní své dovolené, tak si ji musím užít né? Než začne ta mateřská! To už si asi do 12 nepoležím, i když chobotničky se tváří, že taky odpočívají! Třeba budou milovat postel jako já :o)

9.6.2010
ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY Z VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

Už od 4 jsem nemohla spát, asi jsem byla hodně nervozní, ani jsem si to nemyslela, že mne to tak dostane, i chototničky to cítily a běhaly v bříšku vesele už taky od těch 4. V šest jsem sedla do auta a vyjela směr Bartoňov pro kolegyni Marušku, domluvily jsme se jet spolu, aychom si otázky ještě zopakovaly cestou, v autě chobotničky trochu pospávaly, ale jen co jsme došly na fakultu, hned se chobotničky zase probudily, nechtěly zaspat zkoušku, asi si říkali, že než na nějakou půjdou samy, 20let to potrvá, tak si to chtěly užít. Ale musím se pochválit, tak krásné místo na parkování jsme našly, že jsme to měly na fakultu jen kousíček. Bylo nás kolem 35, rozdělili nás do 3 komisí, potěšilo nás, že jsme měly s Martuškou stejnou komisi. Mne vzali hned jako první, když mne viděli. Na začátku zlehčovali situaci, že se domlouvali, kdo z komise mne odrodí, kdyby to na mne přišlo, ujistila jsem je, že chobotničkám se u mě líbí a že hned tak ven nepolezou! A tak jsme začali se zkouškou. Nejdříve jsem obhajovala závěrečnou práci, možná jsem vám to už psala, závěrečnou práci jsem měla na téma Závislost žáků na počítači. Pak následovalo pár otázek o kyberšikaně a tak, nebyl problém o tom mluvit, tak jsme si pěkně popovídali, nakonec jsem dostala 2 teoretické otázky z těch, co jsme měli zadané, první byla o problémových žácích a druhá o pracovním vyhoření.... No,mohla bych mluvit ještě hodinu.....pak mi poblahopřáli k úspěšnému ukončení studia a já si oddechla. Teď už se můžu těšit jen na chobotničky! Původně jsem jim chtěla hned jít do města něco koupit, že to se mnou zvládly, ale nakonec jsem si to rozmyslela, mají už všechno připraveno a zbytečně utrácet nemá cenu.....
Za chvilku vyšla i Maruška, taky nadšena, že jim ani nepovykládala všechno, co by chtěla..... tak jsme šly na oslavu na zmrzku do McDonalds, kdo ví, kdy se tam zase podívám!
Pak jsme chvilku na lavičce počkaly na bratry - jel za mnou Mája a Meťa a už hurá domů. Na dálnici jsme se jen usmívala nad otázkou zástupkyně primáře, když mne před 14 dny propouštěla domů na propustku a bavila se se mnou i o tom, že slyšela, že ještě dělám státnice.....a nakonec položila otázku: "A čím vás tam povezou?" Tehdy jsem jí vysvětlila, že máme dobré auto, že to mitsubishi carisma je jako octávka a že je pohodlné..... už tehdy jsem věděla, že se povezu sama, ale co jí to budu vykládat! A tak jsem si v té 13O km/h předjížděla ty kamiony a vychutnávala si tu pohodu a radost! Marušku jsem zavezla domů a pak už jsme se s bráchama těšili, jak si doma zahrajeme deskovky. Dovezli novou karetní hru, Mamma mia, říkala jsem si, co je to za stupiditu - prý od stejného autora jako jejich oblíbené Fazolky. (Fazolky jsou hra - kde i když prohraješ můžeš hrát až do konce na rozdíl od nějakých jiných her, které mne nutili hrát na rodinném víkendu). Ale Mamma mia předčila všechna očekávání, prostě je to super hra, jen nesmíte hrát s Metem, protože ten má paměť jako computer a nad ním nezvítězíte. Nebudu vás zdržovat o čem hra je, jen stručně naznačím, máte různé přílohy a děláte pizzu. Pak mne stihli ještě porazit v Trans Amerika a nakonec jsme dali Meťovo oblíbené Scrable, což mu až tak nešlo (ale stejně byl lepší jak já)! Před šestou odešli na vlak a já se pustila do chystání náročné večeře, ale co byste neudělali pro tátu chobotniček, kterého jste 3 dny neviděli!!! V osm jsem zalezla do postele, unavená, ale šťastná, že děti v mámě i po tak náročném dnu zůstali, Sluníčka malá, těším se na ně, ale ještě musí dorazit postýlky! Tak dobrou noc!

8.6.2010
KONTROLA

Vše ok, srdíčko nám ťuká, poslouchali ho na přísttroji oboum asi 20 minut, až mne mrtvěly obě ruce, jak jsem si ty sondy musela držet, pak jsem víc jak půlhodiny čekala na pana doktora, ale pořád lepší než tu ležet. V pauze jsem se stavila za paní Evou, která tu stále leží, pozdravila jsem ji a ona mi dala bačkurky pro obě naše chobotničky (modré a růžové). Evidentně byla moc ráda, že mě potkala a nejen dnes, ale vůbec.... Pak přišel pan doktor a že se na naše chobotničky podívá....tak je změřil a každej už mají kolem 1800g, říkal ještě 14 dní a budou mít přes 2kg (Starouši, představ si, to budu mít v bříšku 8 fernetů:o))! Taky pan doktor říkal, že jsou chobotničky nějak moc živí, a tak jsem mu řekla, že klidní nemají být po kom, tak se jen smál.

5.-6.6.2010
ZASE SAMA DOMA

Sobotu jsem pojala dnem vhodným na učení, na 12 jsem jela za kolegyní, co se mnou studuje výchovné poradenství, sedly jsme si na její krásnou zahrádku a probraly jednu otázku za druhou, bylo to moc fajn, sluníčko svítilo, já po dlouhé době jen tak venku, na lavičce.....prostě bylo to fajn. Kolem páté už jsem byla doma. Něco poklidila, něco vyprala.... A v neděli mne Sluníčko zase vytáhlo ven, a kam? Hádejte! Na místo, asi 10 km odtud, na místo, které miluju a nějak jsem si přála ho "ukázat" chobotničkám. Jeli jsme do Žártové, sedli si na lavičku před kostel a vychutnávali, Sluníčko, krásu, klid.....
Pak jsem se vratila domů a začala chystat večeři.....


4.6.2010
DOMŮ

Tak mne propustili! Vše ok, porod zatím nehrozí a místa v nemocnici je málo :o) A i kdyby porod hrozil, jsou už děti dost velké..... Tak jsem za svůj pobyt s plnoupenzí zaplatila 1620 Kč (teda dostala jsem fakturu), paní to počítala na 2x než se dobrala stejného výsledku jako já :o), ještě závěrečné vyšetření a už jsem startovala auto.... Doma je prostě doma!

A dívejte jaké krásné překvapení mne čekalo doma:

3.6.2010
PÁTEK NADOHLED

už třetí den za sebou jsme měli na snídani jahodového kravíka, mňam, toho miluju! Pak po vizitě přesunuli Evu nahoru na porodní, aby jim ttu neporodila! A Peťu zas pustili domů. Tak tu jsme dvě. Ale pohoda. Včera se mi povedlo zas rozchodit noťas v normálním režimu, tak su spokojená, navíc se učím.

2.6.2010
KOMEDIE A VELKÝ MEJDAN

Tak nejdřív, jak to bylo včera odpoledne. Když asi kolem druhé dovedli další paní, co se chystala na operaci, tak jsem se zeptala, jestli by nebylo možné mne přesunout na pokoj č.9 k ostatním těhulkám, kupodivu to šlo. Tak jsem zase na pokoji s ukecanou paní Evou a paní Pavlou, co jsem s nima byla před 14 dny nahore na pokoji č.4, ještě tu je paní Peťa, taky čeká dvojčátka, je ve 24.týdnu.
Odpoledne se tu stavil táta a donesl nám zákusek, tak jsme se měli dobře.
v noci se krásně spalo, protože se větralo.....
A co bylo dnes? Původně jsem se chtěla domluvit s primářem na ambulantní péči, ale primář neměl čas spěchal operovat, ale já mu říkala, že si potřebuju skočit do práce! On ať si tam klidněě skočím, ale ať se ještě vrátím, že se domluvíme v pátek. A tak jsem se oblekla, sedla do auta a jela. Sttejně je to komedie, že mě takto pustili..... Fuj to bylo hnusně! Jenom pršelo a pršelo! Nejdřív jsem si skočila domů, abych počkala do přestávky, pak jela do školy, vybrala si zbytek dovolené, pozdravila děti a kolegy a zase na chvilku domů, podívat se, jak to táta doma přestěhoval.... Pak jsem si zajela do Billy, koupit pár dobrých věcí jako jogurty a holkám jsem koupila jahody, protože včera o nich některá mluvila..... Vrátila jsem se, snědla oběd, kterejmi schvali a pak jsme začali mejdan! Nejprve si všichni pochutnávali na jahodách a pak znova na jahodách, protože Pavle taky rodiče donesli jahody a nakonec to dovršila Eva, která donesla pro Pavlu křenovou omáčku.....
Zachvilku nás asi rozsadí, všude na pokojích leží takové polomrtvoly po operacích a my vykládáme a smějeme se, že je to slyšet po celé chodbě, ještě štěstí, že ty ostatní pacientky jsou takové utlumené léky, tže si nestětžují, že je rušíme.....

1.6.2010
DEN DĚTÍ

Hned ráno jsem popřála chobotničkám k svátku, říkala jsem tátovi, že by jim mohl ke dni dětí koupit zmrzlinu nebo čokoládu (snažil se tvrdit, že až příští rok a že to není pro děti zdravé.....), tak uvidíme, co nám donese. Každopádně děti mají dobrou náladu, kopou, lehtají, převalují se a to zaráz asi na 10 místtech, jsou už snad v tom břichu úplně všude! No, měli by měřit už pomalu ke 40cm a vážit přes 1,5 kg - tak asi jsoou všude! Ale mají u mne velké +, nechtěla jsem, aby se narodili v květnu, to už mi splnili, teď mají další termín - vydržet do 10.června, protože 9.6. dělám státnice z výchovného poradenství! No a taky by mohli vydržet, až budeme mít doma postýlky a ty jsem včera objednávala a mají 14denní dodací lhůtu.

A jestě dám k lepšímu jednu perličku, co jsem tu před chvilkou zažila. Přišly dvě sanitářky, že jdou stěhovat tu mladou kočku vedle mne, že je tu jedinná těhotná a tže ji dají k těhotným maminám, tže tady chtějí mítt volno pro operantky.... tak jsem se koukla na své velké břicho, asi je z čokolády....a nekomentovala jsem to!