27.3.2010
PRVNÍ OBLASŤÁK JARA

Na první oblasťák jsme vyrazili na Bouzov. Běžela jsem, teda šla jsem příchozí a světe div se, i přes to, že jsem opravdu šla, jsem nebyla poslední. Asi to bylo správnou volbou postupů. závod byl totiž scorelauf a kdo si špatně přečetl vrstevnice, běhal jak trubka nahoru a dolů. A protože jsem opravdu nechtěla jít ani o kousek víc, volila jsem opravdu ty nejlepší postupy.

22.3.2010
SNÍH STÁLE LEŽÍ!

Už je sice dost dlouho nad nulou, ale sníh se drží zuby nehty :o), říkala jsem si, že ty hnusné zbytky sněhu nebudu fotit, ale nakonec mi to nedalo. Mimochodem, když jsme jeli v pátek na Boříkovice, na polích ležela ještě souvislá vrstva sněhu a v sobotu se na Sucháči ještě běžkovalo. Tady přikládám jen pohled na zbytky sněhu.



19.-20.3.2010
POŘÁDÁNÍ ČP ŠTAFET

Dopoledne škola v Olomouci a potom hurá směr Chlumec nad Cidlinou a pořádat nejprve Memoriál Jiřího Paclíka, potom v sobotu ČP štafet. Domlouvala jsem tělocvičnu a docela dobře jsem se tam i po dlouhé době vyspala na měkké matračce pod horolezeckou stěnou. To jsem vám totiž neříkala, všechno na tom těhotenství je v pohodě, dokonce jsem si všimla vlasy se vám nemastí, pleť máte pěknou, ale jednu vadu to má, nemůžete spát na břiše, teď už teda ne! Ještě začátkem února to šlo, ale teď to už opravdu nejde a když jste zvyklí takto spat 34let (i loni po té operaci s jizvou na břiše jsem už už třetí den zatla zuby, našla vhodnou polohu a spala na břichu!!! Ale teď zatnout zuby nestačí. Navíc to má ještě jednu nevýhodu, jak nejsem zvyklá spát na zádech, tak šíleně chrápu! Ale tady v v té vysoké měkké žíněnce se spalo, jak v peřince :o) Ale muž mi ji domu pořídit nechce!
BOHCA PRI PORADANI

17.3.2010
BALENÍ MAP

A je to zase tady, předzávodní nálada a balení map....... nebylo nás moc, ale map taky ne, takže nám to šlo dobře od ruky, i s kontrolou.

16.3.2010
VELKÝ ULTRAZVUK BRNO

Ani jsme jet nemuseli, protože všechna vyšetření vycházela ok, ale já jsem si říkala, proč se nejet na děti podívat na kvalitní utrazvuk a dobre jsem udělala, protože jsou z ttoho moc hezký fotky.....(a přiznám se - protože web dopisuju se zpožděním, tak mi ty fotky kamarádky v nemocnici potom záviděli a když mi děti fotili v Šumperku v nemocnici tak to v porovnání s těmato fotkama, byli jen čmouhy). Ale vrátím se k vyšetření. Tentokrát jsem sebou tatínka vzala, doufala jsem, že bude taky nadšenej, že vidí a slyší děti, ale nebyl, dost ho to zklamalo a nic tam neviděl..... Přitom to bylo super, já jsem je, naše broučky, viděla krásně! Je mi líto, že on to nevidí, ale co můžu dělat!!!
Třeba něco uvidíte vy:



13.-14.3.2010
VT ČELECHOVICE

Tentokrát bylo jarní soustředění žactva v Čelechovicích a bylo to spojeno se Zimní ligou, dva pěkné závody. Magnus se zúčasttnil v hojném počku, protože dorazil i Kamil se svojí bandou :o)
5.3.2010
SNÍH NEROZTÁL, ALE NAPADL DALŠÍ!!!

Je zbytečné to komentovat, najednou se setmělo a...... snad poslední záchvat zimy :o)

4.3.2010
HOKEJ UŽ SE DOHRÁL, SNÍH JEŠTĚ NEROZTÁL!!!

Co vám mám říkat, všude ještě leží hromady hnusného špinavého sněhu, nejprve jsem si říkala, že něco vyfotím, abyste věděli, jak to tu vypadá, ale je to tak hnusný, že se mi to ani fotit nechce!!! Jinak jsem chtěla říct, že chápu důchodce, že si stěžují, že nic nestíhají doma udělat a to jsou celý den doma :o)


26.-28.2.2010
MAGNUS JUNIOR WEEKEND

To jsme se takhle domluvili s Kamilem, že bychom seznámili ty naše malé orienťáky, Kamil vzal pár svých a já těch mých a hurá, vyrazili jsme na Vysočinu. původně jsme chtěli jet na běžky, ale protože sníh tál a tál, rozhodli jsme se místo lyžování zajít do bazénu. Zápisek o akci je na oddílových stránkách a fotky mám ve fotkách, tak se mrkněte.
24.2.2010
SNÍH TAJE A HOKEJ SE HRAJE............

2 dny jsem měla vsazeno na Švýcary, ale pak se mi to rozleželo a hodinu před začátkem zápasu jsem to změnila, vždyť nic celou dobu nehráli.....a to byla chyba, naštěstí stále vedu, jen už ne s takovým náskokem....., tak uvidíme dnes v noci, vsadila jsem na Kanadu, ale bude to tvrdý boj s Ruskem......, rodinná typovací tabulka tady.

17.-21.2.2010
ZBYTEK DNŮ V BRNĚ

Pak utž jsem si užívala hlavně deskovek s bratry, navštívila jsem hřbitov, kam jsem dala kytičku dědečkovi, pak jsem navštívila babičku v nemocnici, pak jsem zase hrála s bratry deskovky, pak jsem byla se sestrou ve městě, zase jsem něco koupila dětem, zase jsem hrála deskovky,
zase jsem se stavila za babičkou v nemocnici a zase hrála deskovky a v neděli už už hurá domů, uklidit, a hlavně uvařit tátovi svíčkovou, na ktrou se z Portugalska tolik těší!!!

16.2.2010
AKČNÍ DEN

S ondřejkou jsme naplánovaly další návštěvu kamarádky, tentokrát Simči v Bavorech (ta má chlapečka od července, narodil se, když jsme byli loni v Amsterdamu). Kristýna nakonec, že pojede s Nanynkou s námi. Řeknu vám, že tak slušně jsem v životě ještě nejela, pravda asi to bylo tím, že pětitýdenní mimi jsem taky ještě v autě nevezla, no shrnu to tak, že spotřeba mi za tu cestu klesla o dvě desettiny!!!
U Simči to bylo taky fajn a vracely jsme se za tmy......
a to mě ještě čekal "večírek" aneb koloaudace Keniova a Janinčina bytu a musím pochválit. Poprvé, kdy jsem tz akce z Brňákama odcházela naprosto střízlivá :o) a né rozhodně brzo, naštěstí se přesunul směrem blíž k Žabinám, tak jsem to k rodičům měla kousek :o).
Ale abych nezapomněla, dnešní den byl vyjimečný i z jiného důvodu, táta nám v Portugalsku oslavil 35 let.

15.2.2010
MODRÁ ČAJOVNA

Dopoledne jsem strávila putováním s bratry mezi doktory (Met potřeboval vyřídit logopedii a oční a ve zbytku času jsem zase utrácela za oblečení na děti. Odpoledne jsem poseděla chvilku s Májou (bývalou žačkou) a s haničkou Suši v modré čajovně u svého oblíbeného čaje.....kdoví, kdy se tam zase podívám!
Ještě jednu věc tu k dnešku napíšu - poprvé jsem cítila, že se mi něco hejbe v bříšku, nebyla jsem si jistá, ale asi to blo ono - to čertík Aninka o sobě dávala vědět :o). Hned jsme to napsali tatovi!

13.2.2010
U KRISTÝNY

Vydali jsme se s Ondřejkou okouknout Kristýnu a malou Nanynku, moc příjemné posezení, moc hezké miminko.......

Odpoledne jsme si chtěli jít někam sednout ještě s Bětkou, asi 4 kavárny, restaurace či hospody byli zavřený, tak jsme nakonec skončili na Baštách u nádratží - ale velice pěkná hospůdka. Bětka s sebou vztala i své chlupaté dítě-pejska. Za Kristýnou jet nechtěla, ty lidské deti moc nemusí..... ty moje dvě v bříšku našttěstí přežila :o)


12.2.2010
OLOMOUC - ŠKOLA

Tak začal můj krásný výlet do Brna - poslední moje jarní prázdniny, jen moje!!! Dopoledne jsem byla ve škole v Olomouci a odpoledne už hurá do Brna, jak jsem se těšila na týden plný her a návštěv!!!

8.2.2010
SNĚŽÍ A SNĚŽÍ

Sněží, pak taje a zase mrzne, tak takovou zimu dlouho nepamatuju:
Minulé úterý mi muž vyhrabal "ztracené auto", bohužel přes noc napadlo dalších asi 50 cm sněhu, že jsem jen těžko tipovala, která hromada je moje Carisma :o). Po výrazném oteplení v pátek a v sobotu je auto aspoň vidět, i když včera sníh zase zamrzl, tak kdo ví, kdy se do auta dostanu....a to ho v pátek potřebuju.....




29.-31.1.2010
RODINNÝ VÍKEND

Nevím kdy ten nápad vznikl, ale prostě domluvili jsme se a vyrazili na prodloužený víkend do Horní Smrčné. V Brně jsme nabrali Peťu a jeli do toho zapadákova, Pája, Marki, holky a Mája s Meťou tak byli už od včera, mezi tím si Marki stačila nalomit ruku, tak dostala sádru. Víkend jsme pojali sportovně hráčsky, chlapi v sobotu zrána hned vyrazili na sjezdovky, my baby na výlet. My jsme byli sestava - chromá, těhotná a dvě malé :o) Kluci na sjezdovkách asi nevypadali líp, tak asi jo, no.... David během chvilky naučil Meta na sjezdovkách - tak to mi udělali hoši radost, Peťa se prý na sjezdovky jen poastavil a spadl, když to Mája viděl, tak prohlásil, že je lepší, když dál bude říkat "Nikdy jsem na tom nestál!" než "Jednou jsem na tom stál a nešlo mi to!"
Odpoledne jsem se těšila na běžky, vyrazili jsme ve třech - já, David a Mája na starých Davidových lyžích. Teď se moc nesmějte, ale asi po 50m se mu utrhla podrážka od boty (teda na jeho obhajobu, už byla zalepovaná). Tak si s Davidem přezuli boty a David se vrátil na chalupu. S Májou jsme objeli dvě nebo tři kolečka a docela mu to šlo. Tak jsem z něj měla radost. Večer jsme zase hráli spoustu her. V neděli jsme se rozdělili na 3 skupinky, Pája s rodinou jeli hledatt kostel, což se jim nepovedlo....ale tto je dlouhá historie, Davča s Metem jeli projet zbytek jízd na sjezdovku, já s Májou jsme šli na běžky a vidíte, ještě bych zapomněla na Socíka, Peťa zůstal doma. My jsme s Májou vyjeli, nechala jsem ho jet před sebou ve stopě a dala mu dost velký náskok, vše vypadalo ok, ale byl tam takový mírný kopeček a on, jak ho sjížděl, tak spadl, já jela za ním, tak jsem se mu chtěla vyhnout a jak jsem jela kolem, nějak zvedl hůlku a já si ji zarazila do kolena, naštěstí ne moc, jen jsem měla díru v elasťákách, v moirových kalhotech a na koleni trochu strup :o). Pak se Mája zvedl, jel dál, myslím zase spadl a ulomil hůlku (no možná jsem mu ji nalomila, jak jsem ji zapíchla do kolena, kdo ví), každopádně štěstí, že to byly Davidovy staré hůlky. Nevím, nevím, ale jestli Máju ještě někdy vezmeme na lyže :o)!!! Každopádně to byl fajn víkend a doufám, že ho zopakujeme!!!

28.1.2010
ROZDÁVÁNÍ VYSVĚDČENÍ

Tak jsem rozdala vysvědčení, pak pro mne dojel muž s Navrou a odvezli poslední zbytky mých příprav, hrnečků...... a taky dárky, co jsem dnes dostala, kytky, bonboniery, a věcičky na miminka, co jsem od dětí na rozloučenou dostala.
A začíná mi půlroku prázdnin :o)!!!

23.1.2010
PLES HORNÍ STUDÉNKY

Tak prý už je mé velké břicho, teda spíš zvětšující se bříško, cítit, aspoň to tvrdil muž, když se mnou tancoval minulý týden a dnes. Vidět to ale ještě není!

21.1.2010
DÁREK K NAROZENINÁM

Tak jsem si byla vybrat s Davidovou maminkou dárek k narozeninám, hádáte co? Těhu-oblečení! Jsou to opravdu giga věci, snad se ještě dlouho vejdu do svých normálních riflí :o)

20.1.2010
GENETIKA BRNO - VELKÝ ULTRAZVUK

Když mi asi před 3 týdny dal pan doktor papír a telefon na genetiku do Olomouce (což jsem byla v nějaké 9. nebo 10.týdnu), netušila jsem, že už je pozdě! Když jsem totiž do Olomouce zavolala, řekli mi, že jsem si termín měla domluvit tak v 6.týdnu, že utž volné místo nemají, že teda mohu zkusit ještě nějakého soukromého doktora, který mi vyšetření udělá za 1500 Kč a nebo prý ve Zlíně to ttaky dělají zadarmo. To mne pobavilo a obrátila jsem se na Markétku s Pájou a ti mne velice dobře poradili pana doktora Vlašína v Brně (nejen, že to bylo zadarmo, ale je tto i jednička ve svém oboru v republice). A bylo to tam moc fajn. Uvítal mne sice větou: "Kde máte tatínka?" Ale vysvětlila jsem mu, že mne ani ve snu nenapadlo "tatínka" brát sebou.
Tak pan dokttor spustil utrazvuk, obě miminka si vyfotil, dal na obrazovku vedle sebe a povídá:
"Vidíte, co to je?"
"Nos?"
"Ano, mají velký nos!"
Říkám si v duchu, tak mají velký nos, já ho taky zrovna nemám nejmenší, tak co má být! Ale pan doktor začal hned vysvětlovat:
"A to je dobře, že mají velký nos, protože děti, které trpí Downovým syndromem mají malý nos!!!"
A pak mi na těch našich miminkách okomentoval úplně všechno, počítal prstíky, ukazoval bránici, ukazoval moč v močovém měchýři.... a to těm malým je necelých 13 týdnů (období, kdy se ještě normálně dělá potrat - a ti malí tvorečkové už mají úplně všechno!). Nakonec se mě zeptal, jestli chci vědět pohlaví, řekla jsem mu, že si tteda myslím, že jsou to dva kluci, ale ať mi to řekne. A tak mi řekl, že se teda pletu, že to dolní je holčička. Že je to páreček a dodal, že je to sice dražší mít páreček, ale určitě hezčí! překvapilo mne to, zprvu jsem se tomu bála uvěřit......
Nakonec se se mnou pan doktor rozloučil slovy, že vzhledem k mému věku, je to všechno, atž moc dobré :o) Tak jsem nevěděla, jestli se nemám urazit.... ale nakonec jsem byla ráda, že je všechno ok. Na další vyšetření sem už nemusím, ale jestli budu chtít, můžu zase přijít.
Byla jsem šťastná, nečekala jsem, že až tak dobré zprávy! Vyša jsem ven, vzala telefon a volám tátovi:
"Všechno dobré, ale Mikuláš bude Anička!!! Ale má to výhodu, aspoň si děti poznáš!!!

16.1.2010
LÉČBA ŠOKEM - ŘÍDÍM AUTOBUS

Už víc jak rok má muž peugeot 807 a já se zařekla, že takový autobus řídit nebudu, ani ne snad proto, že bych se bála velikosti auta, stejně velké auta už jsem řídila, ale prostě toto jsem řídit nechtěla.....a on to moc dobře věděl a tak mi nachystal šok, ráno mi oznámil, že domů řídím, že on po plese přece řídit nebude a riskovat nějaký zbytkový alkohol..... tak, co jsem mohla dělat??? Sedla jsem a jela. Jisté výhody toto vozidlo má, např. mu funguje cd přehrávač:o)!
Odpoledne jsme jeli na paprsek na běžky, paráda!!! Když jsme si pak chtěli cestu zkrátit jednou v zině neudržovanou cestou, tak jsme trochu zapadli, ale nakonec jsme v pořádku dojeli na Magnus valnou hromadu.
Druhý den ráno, jsem autobus řídila taky, protože muž došel k závěru, že budu asi jako jedinná bez zbytkového alkoholu - ono se z horké hrušky a bonaqy moc neopijete :o)

15.1.2010
OLOMOUC - ŠKOLA

Tak to dnes zase jednou stálo za to! Ne, nebudu vykládat detaily, a nebo jo. Nikdo nedošel, naštěstí jsem zrovna byla něco vyřizovat na fakultě (výuku jsme měli na Purtkrabské) a volala mi Maruška, že nikdo nedošel, ať se stavím za managerem našeho studia. Ten samozřejmě nic netušil, tak obvolal pár lidí a zjisttil, že paní, co nám měla přednášet nastoupila na mateřskou a oni nesehnali náhradu.... a tak sháněli, nakonec to dopadlo tak, že si máme dát 2 hodiny přestávku a pak, že někdo přijde. No, dobře. Ovšem "někdo" byl pan docent Konečný (původně nás měl mít odpolední blok) .......škoda slov, nejprve nám povykládal, jak mu do vlaku volali, že má dojet hned sem a jak on musel zrušit studenty, kteří za ním šli na pohovor kvůli diplomce, pak že vlastně není připravený, protože nás měl mít až odpoledne a chtěl si to teprve připravit, ale vlastně není problém mluvit o čemkoliv a tak ať se ho teda ptáme nebo on nám něco bude vykládat...... ubohost sama, nechápu, jak takoví lidi mohou učit na vysoké škole..... tto bych si nedovolila říci ani v šesté třídě!!!!! A tak jsem v poledne vypadla, trochu na nákup a pak s mužem na oběd a k Ježovi a večer na ples do Kralic.

13.1.2010
KRÁSNÁ FOTKA DĚTÍ

Konečně vidím krásně děti, vypadá to, že teda budou oba a mám radost, zatím stále strašili, že do 12.týdne může jedno zmizet, že se to stává normálně. Ale jsou tam, kluci malí, oba :o) Podívejte, každej má svou bublinku.

10.1.2010
OSLAVA

Krásnou kytku jsem dostala, teda ne od muže, ale nevadí, je krásná :o).

8.1.2010
NAROZKY

Zase su o rok starší :o), ale není nad to udělat si pěknou oslavu, i když su sama doma - tv, pc, dvd a pizza.

7.1.2010
MALÁ JANIČKA

Celý včerejšek jsme všichni očekávali sms o nerození malého Kolouša, sms došla až ráno, ale překvapila víc, než jsme čekali, stálo tam: " Ahoj teta, tak my jsme na svete. Včera ve 23:25, měříme 51 cm a vážíme 3540g a k překvapení všech se jmenuju Jana Jelínková." Opravdu jsme všichni čekali kluka, no sttane se i v dnešní době! Hlavně ať jsou zdraví, Kristýno a Mirku - Jelene gratulujeme!!!

4.1.2010
OPĚT DO ŠKOLY

I když jak to vypadá, bude to na delší dobu poslední měsíc, tak si tto užijeme, né?

1.1.2010
ZAČÍNÁ NOVÝ ROK 2010

Ať se nám všem v novém roce 2010 dobře a pohodově žije, ať jsme na sebe hodní, ať se máme rádi, ať jsme zdraví a ať máme peníze :o)