1.6.2009
ŠKOLNÍ VÝLET - DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM
Bylo to fajn, jen ta cesta vlakem, křičeli, skákali, hlasitě si pouštěli šílenou hudbu z mobilu...... no, ve vlaku jsem se k nim nehlásila a v ZOO, mezi zvířátky byli jako doma, nejvíc je teda nadchly stánky s hranolky a zmrzlinou, ale aspoň jsem si udělala hezké fotky, podívejte se do fotek.

30.-31.5.2009
BÉČKA
Stránky závodu jsou tady sobota a neděle. A fotky jsou ve fotkách, a bylo to docela fajn, v sobotu jsem byla v lese, bohužel P3 byla úpně easy traŤ, takže jsem se spíš jen prošla po cestách, ale kousíček po cestě jsem zkusila i běžet a co cíle jsem od sběrky taky půlcesty běžele - super, jde to!

29.5.2009
PRÁZDNINY SE BLÍŽÍ...
Už jen 20 pracovních dnů do konce školního roku, máme totiž 29. a 30.6. ředitelské volno!

28.5.2009
PÍSEMKA Z CHEMIE
Možná vám to tak vtipný nepřijde, ale mne to pobavilo:
1) jedna děvčica na otázku Napiš funkční skupinu karboxylových kyselin? Místo COOH napsala AL, docela podobné, né?
2) jeden chlapec na otázku, Napiš jednu vyšší mastnou kyselinu? Napsal místo kyselina linolová, kyselina LINOLEOVÁ :o)
3) nejlepší perlička, jeden chlapec (připomínám, byli to deváťáci), napsal na otázku, kde se vyskytuje kyselina mravenčí? napsal v mravencích a v čelách:o)
Ovšem kamarád, co učí v Prostějově, mi doslal lepší hlášky, včera se ho zeptala ve fyzice jedna deváťačka: Pane učiteli a ten "velký třesk", jak vznikl vesmír, to bylo v roce 2007?" a jeho kolegyně chemikářka našla v písemce místo kyselina fosforečná "kyselina píčová", takže díky za ty moje deváťáky!

26.5.2009
USNULA JSEM NA MAGNETU
Jak chodím na rehabilitaci, tak mám vždy půl hodiny na magnetu, je to taková roura do které strčíte nohu, já teda obě, protože slečna na rehabilitaci říkala, že to té druhé neuškodí...... a půl hodinky si tam v klidu ležím, je to fajn, přečtu si maily, zprávy.... a jak jsem tak hezky v klidu, po těch náročných dnech, tak mne najednou vzbudí houkání, že už magnet končí :o)

25.5.2009
TŘÍDĚNÝ ODPAD
Vím, že si to dotyčný o kom budu psát bude číst, doufám, že se za to na mne nebude zlobit, to bych nerada, ale v tuto chvíli mi přišla jeho myšlenka naprosto divná a musím na to poukázat, tak promiň! Třídím odpad, přijde mi to naprosto přirozené a když někde mám vyhodit papír nebo plast do smíšeného odpadu "trhá mi to srdce", prostě mi to vadí....... Snažím se o to i v kabinetě, Pet-lahve hážu na chodbu do plastů, ve třídě máme krabici na papír a sbíráme plastové Pet-vršky. A tak jsem zavedla i v kabinetu krabici na papír, jenže jsem teď byla doma s kolenem a vrátím se a všechen papír, který v krabici nasbíraný byl byl pryč.....všimla jsem si hned, ale běhám na rehabilitace, snažím se dohnat známky.....a tak jsem na to nereagovala. Nemyslím si, že jsem nějaký ekologický aktivista, ale toto mi přijde normální. A dnes ráno kolega povídá: "To je dobře, že sis nevšimla, že jsem ti ten papír vyhodil, doufám, že ti to nevadí!"
"Vadí, ale co můžu dělat!"
"No, jestli ti to vadí, já ti ty 2 kila paíru donesu z domu, abys to mohla dát do sběru!!!"
Tak to mne dostalo, mne přeci nejde o 2 kila papíru, kašlu na nějaký sběr a soutěžení, kdo donese víc kil papíru, mě jde o to, že prostě papír se vyhazuje zvlášť!!! Omlouvám se, ale mne ta jeho věta tak překvapila, úplně jiné myšlení, nechápu to...... Prostě jsem z toho byla ještě asi 3 dny špatná........a jsem moc ráda, že můj muž hezky odpad třídí a přijde mu to asi stejně přirozené jako mě! To jsou ty maličkosti, které dělají život krásnějším.
A toto mám od odpoledne v kuchyni, že je krásná:

22.-24.5.2009
POŘÁDÁNÍ
Už asi 3 noci skoro nespím, kofola je můj kamarád ........ chystání čísel, cen, příprava všeho možného a teď ještě přežít ty krásné 2 dny pořádání...... a pak si zas snad odpočneme....., co dodat, bylo to fajn, miluju to, řekla bych, že nejpohodovější pořádání......no, ještě se mi asi nestalo, abych v sobotu večer sedla ke stolu a zahrála si taroky. Díky hoši, že jste mne vytáhli.......strínky jsou tady.
A toto je fotka ze soboty, když jsem jela ze sprintu na štafety, jeli před náma TOI TOIky, tak co se dalo dělat, fotila jsem krajinu....

22.5.2009
ZASE STUDENTKOU.....
Některé hodiny přímo miluju, zvláště Sociálně patologické jevy, dokonce jsem si vybrala z tohoto tématu i závěrečnou práci. Paní přednášející je taková normální ženská, má plno příhod ze života a opravdu se to poschouchá samo. A vtip té paní taky nechybí, hodinu uzavřela větou: "A příští rok budeme úpokračovat v sexuálním zneužívání:o)!" Jeden kolega na to hned zareagoval: "Už se těšíme!"
Ještě jedna pěkná věc, když jsem ráno šla na nádraží, protože jsem chvátala uběhla jsem asi 3 metry. Ono to běhání zase půjde a teď při rehabilitaci vidím pokrok každý den!

19.5.2009
REHABILITACE
Tak jsem byla pochválena, jak mám koleno hezky rozhýbané........

16.-17.5.2009
BÉČKA
Tak nám se teda dařilo, první den Kuba 2. (poprvé se umístil v Béčkách), Ruda 2., Filip 2. V neděli byl na bedně jen Filip, ale zato byl první. Ostatní byli čtvrtí Radek, Kuba i Seity. Já jsem šla, ale opravdu šla P3, bylo to 2,9km, šla jsem pomalu 78 minut a dokonce jsem nebyla poslední, ale na výsledky se nedívejte, Konice má zavirované stránky. Šla jsem pomalinku, dívala se, kam mi noha došlapuje, někdy bylo utrpení vidět kontrolu a nesmět se k ní rozběhnout..... ale bylo to pořád lepší než sedět na shromaždišti, kdyby mne pan doktor viděl...... Druhá část Magnusu byla na áčkách , ale nebyla tak úspěšná!

14.5.2009
SU DIVNÁ...
"Paní, to jste jediná v republice, která jde dobrovolně do práce, když může být ještě měsíc doma......"

13.5.2009
CYKLOBOHČA
Když jsem nedám ty fotky dnes, nedám je sem asi vůbec............ ale pochopila jsem, že je pro koleno lepší jezdit po rovině.

11.5.2009
JAKO DR. HOUSE....
1) projela jsem rodinné tipování:tabulka MS2009 a to jsem ji nedávno vedla......
2) nesla jsem do školy další část neschopenky, zrovna jsem si říkala jak hezky jdu, že už to ani není poznat, že kulhám, a jak tak su zasněná, potkám bývalou kolegyni: "Ahoj, Bohunko, co se ti stalo, že tak kulháš?" A v tu ránu jsem byla zpátky na zemi - vidíš Bohčo, kulháš pořád jako Dr. House......
3) podívejte se, vlevo je další odkaz "B-výlety" a na tom už druhý den pracuji, pravda, jde to pomalu, ale o tom jsem už dlouho snila a až teď si našla chvilju, no chvíli, no 2 dny a hraju si s tím.......ale chtěla jsem jet odpoledne na kolo, jenže se přihnala bouřka jak z hororu.......

10.5.2009
DŘEVĚNÉ KOSTELY
Miluju hrady, zříceniny, některé zámky mám taky ráda a dřevěné kostely, jak tak jsem teď "nemocná", tak najednou je čas na spoustu věcí, například dnes ráno jsem dočetla šestý díl Káji Maříka, ve středu jsem prostudovala knihu Hrady a zámky, kterou jsem dostala na Vánoce, udělala jsem seznam, které hrady chci vidět...... a dnes jsem se pustila do seznamu dřevěných kostelíků, hledám na webu, kam se podívat, až jsem narazila na úplně super stránky. A sedím tu 2 hodiny, možná 3 a surfuju a surfuju....... Doufám, že mi život vystačí, abych to všechno stihla vidět na vlastní oči.......
.

9.5.2009
OSLAVA - BABIČKA 90 LET
Davčova babička měla 90 let, takže bylo co slavit....

7.5.2009
ZÁŽITEK Z LÉKÁRNY
Musím se s vámi podělit o tento příběh, protože mne opravdu dostal......, když mne paní doktorka předepisovala lék na ten krk, nformovala mne, že je lék, který je výborný, ale že se na něj doplácí přes 100 Kč, jestli ho teda chci, já řekla, že se chci uzdravit a samozřejmě raději dám stovku a uzdravím se než abych jedla levný léky a nemoc mne otravovala dál.... Aspoň mi to takhle přijde logické, ale opravdu jsem se dnes bavila, když jsem stála v lékárně a přede mnou babka, zdržovala a dožadovala se vysvětlení, přestože dostala lísteček, na kterém to bylo všechno vytištěno. Chtěla vysvětlit, co na který lék dává pojišťovna a co ona, a jakto, že minule stál ten a ten lék 65 Kč a teď 72 Kč, a jakto...... a že teda si ten lék příště asi nevezme....... a prostě zdržovala a vztekala se, až jsem jí chtěla říct: "Paní, jestli ty léky nepotřebujete, tak si je neberte, ale jestli chcete být zdravá a léky potřebujete - tak si nestěžujte...... a buďte ráda, že vám něco pomáhá!!!! Nebo taky můžete bez nich zadarmo umřít a ušetříte!!!" Myslím, co by za to jiní dali, kdyby je pětistovka za léky uzdravila.... Prostě ten přístup nechápu, nehledě na to, co ta paní v lékárně asi zmůže - ona ty příspěky pojišŤovny neovlivní i kdyby se s ní babka hádala půl dne......

6.5.2009
BOHČA A BAZÉN
Já a bazén? Chrchlu a to mám jet na kole? To své nachlazení ještě pohnojím..... Bazén bude lepší..... Ještě, že máme oddílového kamaráda Radka, který má bazén, do bazénu s lidma bych asi nevlezla...... Ale takto, to bylo fajn. A co mne ještě překvapilo, jak se tam to koleno výborně rozhýbalo...... opravdu mi to pomohlo, zítra půjdu znova.

5.5.2009
U PANA DOKTORA
Tak mi pan doktor vysvětlil, jak je to s tím mým vazem, měla jsem 2/3 předního koleního vazu přetrhlé, to mi odstranili - dělalo to neplechu :o), pak zbrousili chrupavky, které mám na svůj věk v dost katastrofickém stavu...... Teď musím hodně koleno rozhýbat a posilovat svaly, aby to ta 1/3 vazu udržela a časem mne bude čekat plastika předního vazu..
Taky mi pak doktor doporučil bazén a kolo. Pak jsem byla ještě u paní doktorky obvodní, ta jen koukla do krku a objevila zánět nosohltanu......a tak jsem dostala další léky, připadám si jako nějaký důchodce, protože snídám a večeřím léčivé pilulky".

3.5.2009
PROBUZENÍ JAK Z KRIMINÁLKY......
To se takto o šesti hodinách ráno vzbudíte, s dobrým pocitem, že přes silnou rýmu jste se dobře vyspali (ono, když do půlnoci žehlíte ty kapesníky...to pak spíte, jak nemluvně.....), no tak se vzbudíte, otevřete oči a leknete se ruce celé od zaschlé krve - ne muž nebyl doma - krev byla moje, byla na rukách, byla na prostěradle (tam naštěstí jen kapka), byla na kapesníku (tam dost......), když konečně jednou spíte tak si v noci nevšimnete, že vám teče z nosu krev, ale přiznám se, že tolik mi v životě asi netekla....., budu muset dnes víc odpočívat, nebo aspoň zítra.......
A tak jsem si řekla: "Bohčo, potřebuješ vitamíny!"

2.5.2009
VYPADALO TO JAKO MILÁ NÁVŠTĚVA.......
.......ale přijeli mne oškubat :o) ne, byla jsem ráda, že přijeli - rodiče a bratři, zahráli jsme si Osadníky, naučili to tatínka, ošubali mne jak malého sysla........ale taky mi sundali prádlo, protože jsem ráno vyprala kapesníky - nebylo už do čeho smrkat, to nachlazení.......kdy už to skončí:o).
Další milá zpráva, nohu už dám do tureckého sedu:o).

1.5.2009
VŠICHNI ZÁVODÍ A JÁ LEŽÍM....
Ráno jsem vypravila výpravu do Mezilesí a držím jim palce, je 11:11 za půl hodiny bude startovat poslední Kuba :o) druhou část Magnusu čeká večer dlouhá noc. Venku svítí Sluníčko, z okna vidím a slyším oslavy 1.máje v Šumperku. Sedím u pc, píšu stránky, asi mi ani nevadí, že jsem doma, aspoň se dokopu dodělat nějaké věci. Noha je výrazně lepší jak včera, pravda "Žofrej d´Pejrak" proti mě vůbec nekulhal......., ale to se podá, už koleno ohnu pod 90°. Škoda jen, že z nosu pořád smrkám krev, ale to je asi těma práškama na ředění krve. Teď večer nohu skrčím tak na 75° bude to dobré, časem ji dám zase za krk :o)

30.4.2009
DOMA
Jsem doma, skáču, ale pohybuju se, čekala jsem, že to bude horší, vůbec jsem se zbytečně bála, bylo to dobré, a není důvod si na něco stěžovat, milí doktoři, sestry i bratři, ale doma je doma.......
A opět letos tipujeme na MS, a vedu, mám 138 bodů a muž je druhý, má 134, tabulka je tady.

29.4.2009
OPERACE
Asi v 6:35 jsem přišla na ortopedické oddělení, převlekla se, věci mi tam uložili a poslali mne na pokoj č.4. Na pokoji jsem byla ještě s jednou paní, asi kolem 60 jí bylo. Měla jsem postel u okna s krásným výhledem na přírodu. I pokoj byl pěkný, namalovaný na zeleno, asi ho zrovna předělávaly na nadstandart, protože tam byli nové poličky a ještě nepřipojená televize. Donesli mi nějaký prášek a ten jsem měla spolknout bez zapití, připomínám, že jsem měla být od půlnoci bez jídla a bez pití. Paní vedle donesli snídani, mě nic, střídavě jsem si četla, luštila sudoku a spala, pak donesli pani oběd a mě zase nic, jídlo mi nevadilo, ale loknout vody......... asi o čtvrt na 2 pro mne došli, že pojedeme na sál, ať si skočím na záchod. Pak mne chytli s postelí a vezli přes chodbu do vedlejší budovy, přišlo mi to divné, nechat se vést, když vám nic není....... Pak mne dovezli před sál, zeslekla jsem se a přelezla jsem si na jiné lůžko, viděla jsem jak odvážejí ze sálu jiného pacienta a uklízí tam, byly tam všude hnusné zelené kachličky.... Pan mne sesřička píchla nějakou výživu a zdravotní bratr vtipkoval, že slyšel, že trápím děti a co jako jim dělám a já že je týrám a on, že teď bude týrat mne........, pak mi do té výživy píchli ještě cosi, bylo kolem půl druhé, řekli mi, že se mi bude točit hlava a jestli se točí, točila a tak jsem jim to odkývala, pak se tam ukázal ještě můj pan doktor, ke kterému jsem chodila na ortopedii, něco říkal, ale to už si nepamatuju......
vzbudila jsem se až ve tři, už na pokoji, byla mi hrozná zima, chtěli abych se oblekla, oblekla jsem si tričko, poprosila, aby přes mne dala sestřička ještě župan, zavřela i okno a zase jsem usnula, ale už spokojeně, protože jsem věděla, že jsem to zvládla, napsala jsem pár smsek, že jsem v pohodě a zase usnula. Když jsem se probudila o pěti hodinách bylo už mi teplo, dokonce mi donesli i večeři, ale najíst jsem se mohla až v šest, tak jsem slintala na konvici s čajem a počítala minuty do šesté. Zjistila jsem, že se i posadím a dokonce jsem se posunula k oknu a zase ho otevřela - z toho šílela ta paní, co se mnou byla na pokoji - abych nespadla......
Do šesti jsem vydržela a během chvilky litr a půl čaje byl ve mě.........
Pak jsem zase tak různě četla, luštila.......
O čtvrt na devět jsme s paní začali poslouchat hokej, měla radost, že ho může poslouchat se mnou, ovšem ani jedna jsme radost neměli z toho jak to naši začali kazit, že jsme obě, když to bylo 3:3, usnuly a vzbudily se až po hokeji. Konečný výsledek 4:3 pro Finy jsem zjistila až ráno na netu.
Ač mi nabízeli prášky proti bolesti, zas tak to nebolelo a tak jsem se docela i vyspala, ráno mne potěšilo, že jsem ani teplotu neměla, což byl vzhledem k měmu nachlazení zázrak, bolest v krku trochu ustoupila, zato se přihlásil kašel a tak jsem kašlala, jak nějaký tuberák.......
V noci jsem o berlích doskákala na záchod, ráno mi, ale pan doktor řekl, ať na berle zapomenu, že mi je domů nedá.... musím to rozhejbat..... Taky mi osobně došel říci špatnou zprávu, že mám přetrhlej přední kolení vaz a ten, že opravit nemohli, že to chce plastiku a to je dlaha na tři až šest měsíců a že je potřeba tu operaci pořádně dopředu naplánovat...... no, že bych si teď uměla představit, že půjdu znova a........ne uvidíme, co mi poví v úterý na kontrole.
Každopádně mi z kolene sundali takovou tu nádobu, kam mi tekla krev, převázali koleno a pustili mne domů a muž si mne odvezl.....

28.4.2009
POPSALI MI NOHU SAMI
Tak mne přijali do nemocnice, zítra ráno jdu na operaci a pan doktor, co mne přijímal byl evidentně šikovný a zkušený muž, protože mi sám špatné koleno popsal - tak už se tolik nebojím :o) Snad to bude fajn, no a kdybych dlouho nepsala - nepřežila jsem :o)
Ale nebojte, takovou radost těm "xichtíkům" ve škole neudělám.......

25.4.2009
OBLASŤÁK VE SNĚHU
Tentokrát jsem běžela jen 1x HDR, bylo to pěkné, konec dubna a běháme ve sněhu. Škoda, že jsem víc sněhu nevyfotila.....Magnusu se dařilo, Radek, Seity a Kuba byli na 2.místě, Renča a Ruda dokonce na 1. místě, ostatní výsledky najdete tady. Druhá část Magnusu vyrazila do Čech a tolik se jim zas nedařilo - podívejte zde.

22.4.2009
NEJHNUSNĚJŠÍ VYSVĚDČENÍ
Sice vysvědčení se teď tiskne počítačově, ale , když žáci přestupují ze školy na školu, počítačový program dělá problémy.... nebudu to vysvětlovat, prostě jsem ráda, že si jednou za čas mohu napsat vysvědčení rukou - i když takovéto psát je spíš za trest..... A tak se neradujte, když vám dítě přijde domů s vysvědčením, že má jen jednu dvojku - neradujte se předčasně......

20.4.2009
LEGRACE ZA 30 KČ
Zaplatila jsem 30 Kč a šla do zábavního parku, jinak už se asi nemocnici říkat nedá, šla jsem na předoperační vyšetření, a tak jsem se dlouho nepobavila.... Podepsala jsem jim nějaké papíry a sestřička, že mi vezme krev, tak ji říkám, že mi u toho bývá zle, že to bude dobrý, ale nesmím se na to dívat. Tak mě posadila a nejdřív nemohla najít odkud mi tu krev vezme, říkala jsem jí, že mám žíly blbý, že se to špatně hledá a tak po chvilce hledání našla - na palci pravé ruky, nesmějte se, ještě teď mě palec bolí :o). Hlavu jsem otočila a sestřička začala
"Vy jste asi málo ráno pila!"
"Málo, měla jsem jít na lačno, tak jsem pila jen trochu vody!"
"To vody můžete pít hodně, teď je ta krev taková tuhá, víte, sotva teče, no spíš kape, ale my to nějak nakapeme, ještě druhou zkumavku, no málo to kape, dśnad to nabereme, vážně tu krev máte hustou...."
Možná kdybych se dívala a ona byla zticha, bylo by mi líp, najednou mi začalo být špatně od žaludku, viděla jsem černo....ona, že už to má a že mi dá nohy nahoru, nevím jak dlouho mi ty nohy nahoře držela, bylo mi ale stále víc zle....a tak jsem ji poprosila, jestli mi nemůže to křeslo položit, položila, dala jsem hned nohy nahoru a pomalinku mi bylo líp, ještě jsem jí poprosila, jestli by mi nemohla dát vodu, tak mi dala vodu a až jsem se byla schopna posadit poslala mne ven do čekárny, že mne ještě zavolá paní doktorka. Po chvilce mne zavolala, že mi změří tlak a pak prohlídne, začala měřit tlak a tu se ulekla, že mám strašně nízký tlak (nepamatuju si to číslo jestli 50 nebo 60 na sto) a že je to divné. tak jsem jí řekla, jestli to třeba nebude tím, že jsem vedle před chvilkou málem omdlela, tak se podivila a řekla, že asi jo:o) Copak jsem první pacient šumperské nemocnice, kterému bylo zle při odběru krve??? Co kdyby je napadlo nejdřív změřit tlak a pak vzít krev - ale to je asi náročné :o)
Asi, až půjtu do narkózy, tak si napíšu na zdravé koleno toto ne a na to nemocné toto ano, protože se vážně bojím.......
Já když řeknu dětem jeden den blbě vzoreček, udělám ze sebe krávu, ale mohu se druhý den opravit, ale oni když mi uřežou zdravou nohu..... raději nepomyslet :o)

18.-19.4.2009
MAGNUSÁCKÉ ŠTAFETY
V sobotu jsme měli hojnou účast Bohčat, že jsme je málem do aut nenaskládali, běžela jsem HDR a musím pochválit stavitele tratí, že HDR bylo pěkné - opravdu čekala jsem nějakou hrůzu a mile mne to překvapilo a ještě větší radost jsem měla z toho, jak to naší drobotině šlo.
A to jsem ještě netušila, jakou radost mi udělají v neděli. Omylem jsme se Staroušem přihlásili naši drobotinu do H14, kdyby jsme věděli - že DH12 mohou běžet i jen hoši, jistě by to vyhráli, ale snad příště. A tak hochy čekal nelehký úkol 3,2 km a 15 kontrol, po pravdě bála jsem se, jak to zvládnou, zvláště Ondra, který běžel teprve potřetí sám závod, poprvé běžel sprint ve Šternberku, podruhé teď v sobotu H12C a teď čtrnáctkové štafety. Ale hoši bojovali statečně a ani nebyli poslední.
Ostatním štafetám se moc nedařilo, ze sedmi přihlášených chlapů jich dojelo 5 a tak jsme skádali, jak se dalo, a nezbylo nám než vsadit na štěstí ďábelského čísla 66 a povedlo se! Hoši se stali misty hanácké oblasti:
Výsledky najdete tady. Zbytek Magnusu statečně bojoval na severu, než jsme šli spát, asi do půl druhé (pak vypadl server) jsme sledovali online výsledky Tiomilly a hochům se dařilo, a jen co jsem vstala, otavřela oči, spustila net na mobilu a zase zjišťovala, jak na tom jsou...... bylo to napínavé. Doběhli chvilu potom, co nám vybíhal na trať Starouš na druhý úsek...... Výsledky ze Švédska jsou tady. A fotky snad doveze muž každouchvilku, tak je doplním, jak jen to půjde rychle. Pěkný nový týden!!!

17.4.2009
ZASE STUDENTKA
Zase jsem byla studovat v Olomouci, získala jsem další zápočet a byla nadšená z výuky, bylo to sice náročných 6 hodin v kuse psychologie, ale jsem z toho nadšena. Jsem moc ráda, že jsem se do toho studia pustila a že mi bylo umožněno. A večer jsme byli se Staroušem pracovat v Moravanu a přijeli další dva Magnusáci (Navra a Gandalf) a začal kouzelný Magnus víkend, který dopadl líp, než jsme čekali :o)

15.4.2009
KRÁSNĚ I DOMA
Koukněte, jak nám i doma kvete kaktus, je o to cennější, že ho měla doma tetička (snacha prababičky) a tento je od ní :o)

14.4.2009
KRÁSNÝ NÁVRAT DO ŠKOLY
Ne, že bych se tak moc těšila na žáky a učení, ale moje kytičky mne potěšili, jedna, kterou jsem dostala za vysvědčení od jedné žákyně tak mi vykvetla dvojbarevně - není to krásné. Podělím se s vámi nejen o tuto květinu, ale i o další mojí zeleň. A kdyby se vám nějaká květina líbila - ty malé rozdávám, stačí říct :o) Květiny.

9.-13.4.2009
VELIKONOČNÍ SOUSTŘEDĚNÍ
Zase po roce jsme se vydali na velikonoční soustředění, tentokrát však nás (jako Magnus), bylo málo, slovy šest. 4/6 naší výpravy jeli ze Šumperka. V 9:30 nasedla 1/3 (Bohča, Kuba a Ondra) do "myší uší" a jela pro 1/6 (Starouš) do Adaservisu. Starouš už ve středu vyhrožoval, že odjezd nestíhá, že musí tisknout mapy, říkala jsem, že není pproblém, že mám půlhodiny rezervu, to jsem ovšem netušila, že bude tisknout a tisknout a tisknout...... Ale jak řekl, bez map by bylo soustředění zbytečné, tak jsem trpělivě čekala, snažila se nastavit navigaci, která ten den bohužel měla výpadek signálu, takže jsem nenastavila nic... Něco kolem 3/4 na 11 se konečně Starda objevil ve dveřích - vše je vytisknuto, mužeme jet.....
Omyl - Starouš oznámil, že musí ještě nakoupit Bráníky, aby se po cestě nenudil.
Zastavit v Šumperku jsem odmítla, zajela jsem mu k Penny Marketu, za chvilku se vrátil, v košíku vezl basu Bráníků, dva fernety a velikonoční kačenu :o). Nasedl a jeli jsme..... Bravůrně navigoval, že do Boskovic jsme dojeli v domluveném čase, vyzvedli jsme Magnus newline bundy a pokračovali v jízdě, bylo kolem půl jedné. Pochopila jsem, že jako první asi nedojedu - škoda, že jsem to paní slibovala, doufala jsem, že aspoň sraz v 15:00 stihnu. Najednou někde mezi Boskovicemi a Tišnovem jsme objevili zase Pennys Market, a Starouš chtěl koupit kačeně kamaráda a koupil, vybral kuře. A spolu s Kubou pak touto žlutou drůbeží mávali ve všech vesnicích a městech na kolemjdoucí. Obzvlášť vyhlídková jízda Třebíčí za traktorem rychlostí asi 20km/h..... bylo vidět jak unavení lidé jdou po ulicích, ale jen co na ně Starouš, Kuba a drůbež zamaváli, začaly se na tvářích lidí objevovat jarní úsměvy.... Tak jsme přesně v 14:58 jako poslední dorazili do areálu, všichni nás rádi viděli a začalo ubytování a odjezd na odpolední trénink. První trénink byl scorelauf se startem v hustníku. Schovaný start dělal spoustě lidem problémy, své by o tom jistě mohl vyprávět Navra - další 1/6 Magnusu. Ale všichni jsme se našli a těšili se z výborné večeře. Nebylo moc času a odjíždělo se na noční. Noční trénink byl náročný, ale nikdo se neztratil, Měsíc krásně svítil a lesní ticho rušil snad jen starý Křeček se svojí baterkou na ruční pohon, kterou vyhrál někde na plese......... Úplně jsme zapomněli, že je zelený čtvrtek dát si zelenou, jen já jsem to zachránila a dala si zelený čaj :o)
Přišla noc a bylo ráno, den druhý.
Trénink - výběhy do kopců, krásná příroda a Starouš na kopci sledoval, jestli závodníci nepodvádí...... fotila jsem na Zuzy foťák, tak až na pár přírody, kterou se pochlubím sama fotky najdete na webe Štěpánky. Zbytek jsem fotila na mobil. A jak si tak jdu do kopce fotit přírodu (běhání jsem měla zakázáno, tak jsem se opatrovala) volá mi další Magnus člen Ruda, kde prý jsme na tréninku, říkám - nejsem si jista, jela jsem za Zuzou, běží kolem Navra:
"Navro, nevíš, kde přesně jsme?"
"Nevím, jel jsem za tebou!"
A najednou kolem běží Peca:
"Peco, kde přesně jsme!"
"Nevím, jel jsem za Čmeldou!"
"Rudo, počkej, dojdu na start, tam je Čmelda, ten jel první!"
Dojdu na start a povídám:
"Čmeldo, kde přesně jsme, Ruda jede za náma a já mu neumím přesně popsat cestu, říkala jsem, že v Člunku odbočit vpravo, ne na Dobrou Vodu, ale jistá si nejsem!"
"Já, nevím, jel jsem sice první, ale Peťa navigoval a říkal kam mám jet!"
Peťa právě dobíhá z roznosu a kontroly kontrol.
"Peťo, prosím, vysvětlíš Rudovi, kde přesně jsme?"
A předala jsem mobil.......
Pak ještě Ruda jednou zavolal, kde jsme v lese a našli jsme se :o) Ještě, že máme mobilní telefony. Pravda, jsou mezi námi tací, kteří je používat odmítají, ale horší je, když někdo mobilní telefon má, ale člověk se s ním stejně rozumně domluvit nemůže, že jo Javore!!!!!
A to je příběh odpoledne. Po odpoledním tréninku na Zvůli - Zelené Peklo. Jsem se já, Starouš a jeho notebook odebrali pro Javora do Jindřichova Hradce a taky poslat přihlášku na Mistrovství Moravy, protože na ubytovně signál nebyl.
Dopoledne jsme s Javorem mluvili a domluvili jsme se, že má dojet kolem šesté do Jindřichova Hradce a že se ještě ozve. Neozval, kolem šesté mu voláme, že pro něho jedem a on, že už nám jde naproti, že jde po obchvatu.... Tak mu říkám, ať nikam nechodí, že stejně potřebujeme něco nakoupit, tak že nám nepomůže. Tvářil se, že to pochopil. Tak jedeme, zastavíme u Hydronovy a Starouš doťukává poslední přihlášky, které už začal posílat cestou, já volám Javorovi, že jsme u Hypernovy a kde je on. A on, promiňte mi ten výraz, de...!!!, že už je v Kunžaku, že si něco stopl - nezabili by jste ho!!! Starouš naznal, že pro takového člověka už nikdy nikam nepojedeme a nikdy ho nikam nepovezeme, protože jednu velkou šanci propásl. My jsme nakoupili, Starouš ferneta v akci :o) a jeli jsme nazpět a na večeři. Vše jsme zvládli ve skvělém čase, že Starouš mohl asistovat při večerním Superpíchači.
A byla noc a bylo ráno den třetí.
Dopolední trénink u Stálkova proběhl bez problému, někteří si dlouhou ještě trochu prodloužili jako třeba Terezka Přidalová, které se zdála trať asi krátká nebo Lucka Grulichová, která se celou cestu na trénink vztekala, jak jí mohl Peťa dát do Z, že chtěl běžet C, říkala jsem jí - vyhraj Z a pak si stěžuj......a stěžovala si, že i to Z bylo náročné. Kuba vyhrál - šikovný chlapec. Ale dopoledne ho asi vysílilo moc, odpoledne mu nebylo dobře, ale nakonec přece jen odstartoval, podle startovky jako poslední. Odpolední trénink byl sprint na Zvůli, ale vrátím se ke Kubovi. Nebylo mu dobře a tak šel pomalu. Když byl u osmé kontroly slyšel javora, jak sbírá kontroly, pochopil, že je zbytečné jít po kontrolách, a tak se rozhodl jít na silnici a pak do cíle. Na silnici došel, jen si nějak spletl směr... A já jak trubka stála v cíli, všichni už dorazili, všichni již odjeli, roznašeči už posbírali kontroly a už jeli sbírat kešky.... a já, Ruda a Javor jsme čekali a hledali a volali a čekali...... až Ruda povídá, sedni do auta a jeď kolem po cestách, třeba ho někde potkáš.......
Kuba došel do Terezína, tam se mu nelíbilo, ale protože je šikovný Magnus hoch a má pusu, zeptal se kudy do zvůle - věděl, že tudy jsme jeli, našel si běžkařské značky a vydal se do zvůle a to já už jsem autem objížděla Terezín a pak si říkám, zajedu se podívát ještě do Zvůle..... a to snad byl nejhezčí Velikonoční dárek, našla jsem unavenou velikonoční ovečku, jak si to cupitá po cestě, nebyla to ovečka, byl to Kuba...... a tolik raosti jsem o velikonocích neměla..... Naložila jsem ho do auta a celá šťastná volala všem, že ho mám. Roznašeči dál v klidu mohli sbírat kešky.......
Kuba dostal od Jitky tatranku za největší kufr, ode mě půlku ibalginu a přání dobré noci :o) a Starda mu půjčil kuře.
A večer jsme s Jitkou naznali, že je třeba něco "uvařit" a tak jsme povídali a povídali a vařili a Starouš nakoupil a pak se osprchoval a vypral si slávistický dres....... Byl smutný, Zuza odjela a on si snad chvilku myslel, že už se nevrátí..... A byla noc a bylo ráno, den čtvrtý.
Neděle, dopoledne byli na programu okruhy, někteří jen na vrstevnicové mapě, ale všicni všechno zvládli. Zuza se vrátila. Odpolední trénink byl sudá lichá, jen Navra běžel s Navrou na dvou mapách :o)
Večer všechny čekalo finále superpíchače - a mistr v pořádání Superpíchače Ruda zase překvapil. Rozmístil po louce 15 kontrol bez lampionů, od 31 do 46 a cíl, lampion měla jen 31 a cíl, aby byli poznat, startovalo se po vlnách podle kategorií a úkolem bylo sesbírat všechny kontroly v co nejkratším čase od 31 do 46, bylo to kouzelné dívat se jak po louce běhá chaoticky 40 lidí. Supersuperpíchačem se stala Terezka Přidalová jako druhý Radim Fajkus, třetí Lucka Grulichová a čtvrtá Janička Křečková, Křečkům vůbec tato disciplína šla, ale Janička byla nejrychlejší z Křečků - za což získala speciální cenu. No a byla no a ráno, den pátý.
Speciální velikonoční štafety, Acer (Javor) na nich pracoval celý víkend a stály za to. Škoda jen, že bylo zakázáno brodit, prootže postupy přes rybník by byly výrazně kratší a fotky výrazně lepší :o) snad příště........ No co dodat, svíčková na oběd, balení a odjezd a ďábelská jízda domů, museli jsme jen zastavit Staroušovi v Kauflandu, aby mu vystačili Bráníci na cestu domů a jeli jsme vesele domů. Na dálnici to byl sice "debil, blbeček, debil, blbeček, jen sem tam to brzdili dva blbečci vedle sebe a nedali se předjet"........ The end!
Omlouvám se, za tuto trochu drsnější verzi než je na Magnus stránkách, jinak fotky dám brzo do fotek a tady jsou výsledky, jak bojoval Magnus ve Švédsku neděle a pondělí.
Odkaz na stránky, kde jsme byli ubytovaní - mohu doporučit: Tady.
A ještě foto Staoušový kačeny a kuřete:


7.4.2009
PRÁCE SCHOPNÁ
vysvětlila jsem pani doktorce, že už mi vlastně nic není a že zítra chci jít do školy, pochopila to, jen mi řekla: "Vy víte, že to dobré není, tak na sebe buďte opatrná, jestli se nezbavíte toho kašle, tak vás nevezmou na tu operaci...... A tak su na sebe opatrná, neběhám a piju teplé čaje, nosím teplé ponožky....

6.4.2009
KONEC NEMOCI
Tak to vypadá, že nad zákeřnou nemocí vyhraju, už jsem si spustila i pc na delší dobu než nutné stáhnutí mailů a napsání nejnutnějších odpovědí... Zas bude dobře, zítra jdu na kontrolu, tak uvidíme.

30.3.-5.4.2009
TOTAL TOTAL DEATH
Zvýšenou teplotu jsem měla asi 5x za život, ale teď to byl rekord! To se mi ještě nestalo, Už v pondělí odpoledne mi bylo nějak špatně a večer po angličtině jsem na měřila 39°C, šla jsem si lehnout a v úterý normálně do školy, bylo mi zle, ale dalo se to přežít, odpoledne jsem měla necelých 38 a i přesto jsem si šla lehnout, taky mne trápil kašel, už od pondělí, ale rýma vůbec. Ve středu ráno to dál nešlo, bylo mi tak zle, že bych do školy nedošla, nedošla bych nikam, kdyby nebyl muž doma, tak snad jenom ležím. Ještě, že byl tak hodnej a dovezl a odvezl mne k doktorce, moc si z toho stejně nepamatuju..... Prý podezření na zápal plic nebo zánět průdušek (doufám, že to druhé, protože pokud to první - tak mi to zruší i naplánovanou operaci kolene.....). Tak jsem dostala svoje první antibiotika a vzorně užívám. Celou středu jsem proležela, měla jsem 39,8°C - můj životní rekord a nebyla jsem schopna vůbec ničeho - bylo to hrozné. A ještě něco bylo jednou poprvé, poprvé jsem za svých 11 let učení byla nemocná a chyběla ve škole - tak doufám, že si toho děti ve škole užili!!! To se hned tak zase nestane. Ještě, že byl muž tak hodnej, že mi nakoupil vodu, udělal čaj, já bych snad uhořela...... Nejhorší potom bylo, že jsem viděla, jaké je venku jaro a já ležela a ležela......

28.3.2009
PRVNÍ OBLASŤÁK
Dnes byl první oblasťák a Magnus zase na bedně, zítra se snad dokopu k tomu, abych dala fotky na web. Výsledky jsou tady Teď si hraju s jarním designem stránek. Původně jsem chtěla dát na pozadí sněženky, ale zjistila jsem, že víc zelené, než jsem tam nakonec dala opravdu nesnesu. Miluju modrou a bílou, tak budou stránky modrobílé i na jaře, a komu to vadí, ať sem nechodí!!!!
Odpoledne jsem byla s Jančou v čajovně, bylo to super a teď jsem si pustila hudbu z Pána prstenů a řeším Dilena, jestli si pustit film nebo žehlit, protože u titulků se blbě žehlí a PP se musí pouštět v originále. Asi vyhraje PP, aspoň kousek, dodívám to až budu ležet s kolenem. není krásné být v sobotu večer sama doma???

26.3.2009
NOC JAKO Z HORORU
To takhle v klidu žehlím u napínavé kriminálky a blik, vyletí zásuvky, televize i žehlička, vždy naskočí a znova a pak úplně. A tak jsem se vydala hledat pojistky, máme ještě keramické :o) No, upadl drátek v zásuvce :o( stane se!

25.3.2009
CYKLOBOHČA
Že včera skoro celý den sněžilo a ráno dokonce mrzlo, takže nejen, že jsem musela auto odmetat, ještě jsem uklouzla při výstupu z auta :o) Kde to jaro je, asi si musím najít čas a změnit pozadí na stránkách, jinak bude sněžit ještě v červnu......
Ale krásně svítilo Sluníčko, tak jsem odpoledne vytáhla kolo a jela vyfotit aspoň mobilem snad poslední sníh na horách, fotky jsou tady
.

24.3.2009
PERLIČKY ZE ŠKOLY
Kolega mi s radostí hlásil včera perličku z fyziky, ptal se šesťáku na příklad elektrického spotřebiče, jeden trouba mi na to odpověděl: "Slunce!" :o)
Ovčem, co jsem uviděla dnes na písemce z chemie, mne pobavilo dokonale, teda je to spíš k pláči, ale mám nad nima brečet????

21.-22.3.2009
JARNÍ POHÁR
První závody - už jsem se nemohla dočkat až vyběhnu, nno vykulhám se, do lesa, první den jsem šla opatrně pomalu a bez větších chyb, sice to nebyl závod, který bych si vychutnala, přišlo mi to docela mapově lehké, ale prostě jsem byla ráda, že jsem tam a navíc bez malých dětí :o). To už se mi asi do června nestane. A při štafetách jsem dokonce od půlky už po cestách i běžela, pomalu, dobře jsem prozkoumávala, kam noha dopadne, ale šlo to. Teda běželo. Nebolí mě dnes nic jako po normálních závodech, jen cítím to koleno, ale bylo to fajn. Výsledky jsou tady - naši dorostenci byli stříbrní a fotky ve fotkách.

20.3.2009
TAK JE TO TU...
Sníh zůstal přes noc, všude bílo, tak jsem je to tu - vytáhla jsem zase kozačky a dlouhý kabát. A toho sněhu, kolik bylo na autě, kdybych nespěchala do školy, byly by to fajn fotky, ale než jsem auto ometla, ošrábala.......nestíhala jsem........ Přes den to skoro všechno roztálo, ale chvilkama zase chumelilo.....asi zítra na Jarní pohár vytáhnu i zimní bundu.

19.3.2009
KLOKANÍ DEN
Je 0:03, aktualizovala jsem po 10 dnech stránky, akorát je 7 700 přístupů, milé, díky, že jste se mnou, vypínám pc a jdu umyt nádobí, aby bylo hezké doma, až muž zítra dojede, miluju umývání nádobí (i když mne to někdy nebaví), protože mám komu vařit, miluju vaření, miluju praní, miluju žehlení a miluju, když na to mám čas, abych to mohla udělat pořádně, jen od té doby, co mám to moje "vyskakující" koleno se mi špatně umývá podlaha, ale miluju i umývání oken, nebo převlíkání peřin...... Když jsem byla sama, tak mě to nebavilo, ale dělat někomu "Krásné doma" miluju, a představte si, že jarní větvičky na kuchyňském stole už mají zelené lístky, máme jaro doma.... (aspoň, když venku sněží a je kosa, ale kozačky ani kožich nevytáhnu a nevytáhnu - pokud sníh nevydrží víc jak 2 dny :o))
A ani jsem vám neřekla, proč je dnes klokaní den - protože píšeme ve škole matematickou soutěž Klokan - tak doufám, že se dětem bude dařit! Hodně štěstí i středoškoláků, kteří se zúčastníte......
A odpoledne začalo sněžit a sněžit a sněžit........Podívejte.

18.3.2009
ŠUMPERK PLNÝ OŽRALŮ
Jdu domů z Moravanu (tak 5 minut cesty) a hned kousek před hospodou leží chlap na zemi a plazí se, obejdu ho obloukem a jdu dál. A co to nevidím, další ožrala se motá takovou tmavou cestou, přiznám se, že jsem se trochu i bála........ (chvilku jsem i začala litovat, že jsem nepřijala nabídku od číšníka, že mě doprovodí domů :o)). No nic, došla jsem. A mimochodem, odpoledne zase chvilku trochu sněžilo!

17.3.2009
CHUMELÍ SE CHUMELÍ........
Ráno se probudím a koukám a koukám a zase ty hnusný bílý kusy padají z nebe, miluju poletující vložky, ale miluju je koncem listopadu, v prosinci, miluju je i v lednu a únoru. Ale v březnu? Ne, kozačky nevytáhnu a nevytáhnu!!!!!! A kožich taky ne!!!! Je tu jaro, tak nechápu, proč ty bálý kusy pořád padají!!!!! Už toho bylo dost, možná ne dost, ale prostě je pozdě!!!! Až zas v listopadu!!!!!

16.3.2009
NEVÝHODY MANŽELSTVÍ
Nestalo se mi, že bych někdy za svobodna musela pumpovat kolo, vždy se našel nějaký kamarád, bratr nebo bratrův kamarád, kdo mi to kolo napumpoval. A teď již druhý rok, vytahnu kolo, pumpičku a "Bohčo, snaž se!" A jde to! Ale zas mám jiné věci........ a neměnila bych....A ještě fotka z krásné první jarní projížďky:

14.-15.3.2009
OBDOBÍ DEŠŤŮ
Ale doma, u deskových her je dobře, zvlášť když mi přijela milá návštěva - "moji malí bratři" (jeden je zatím opravdu menší jak já :o))Pár fotek. Magnus byl ve Slovinsku, výsledky jsou tady.

13.3.2009
PÁTEK TŘINÁCTÉHO
Tak nám zase nasněžilo. Ráno se probudím a všude bílo..... však se podívejte:
Další fotky tady.
A ještě zážitek z chemie:
Zkouším jednoho deváťáka a čeká , co mi poví o ropě, povykládá úvod, jako že je to černá oleji podobná kapalina silného zápachu a pak jsem se ho ptala, jak ta ropa vzniká a on:
"Ropovodem!"
"Dobře, ropovodem se k nám dopravuje, ale jak vzniká?"
"Nevím, ropovodem!"
"No, ale nějak se do toho ropovodu musí dostat!"
"Nevím!"
"Tak to mi chceš říct, že na začátku ropovodu sedí trpaslík a čůrá do něj ropu?"
"Ne, to ne!"
"Tak jak se tam bere?"
"Z moře!"
"Dobře, a kde se bere v moři?"
"Ze zvířat!"
"Dobře, a jak z těch zvířat?"
"Když se zabijou!!!"
A tohle já učím, jen jsem si představila, jak v moři zabijou delfína a ždímají z něj ropu.......

CO BYLO PŘED 13.3.2009
Najdete tady.