TAK TOTO UŽ BYLO:
26.11.2008
VŠUDE BÍLO
Bílou barvu miluju, miluju sníh, ale moc bílé někdy není výhra :o) Mám novou elegantní rukavičku, ladí mi k bílému tričku a ke sněhu venku, má to však své nevýhody, třeba s nožem se moc nekamarádím, psaní mi až tak nevadí, to umím levou, myš jsem přehodila na levou ruku, to taky zvládám, ale zkoušeli jste si jednou rukou zavázat tkaničky? Asi zítra místo v gládách půjdu v bačkůrkách nebo budu muset někoho poprosit, aby mi zavázal střevíček :o) (no i když glády a střevíčky........ asi nikdy nebudu princezna, ale kozačky na zip by problém mohly vyřešit). Každopádně jsem si nakoupila igelity, abych si mohla ruku obalit a umývat sebe a nádobí...... A snažím se najít pozitiva, první velké je to, že narozdíl od včerejšího večera mne to už nebolí, další pozitivum, že na Vánoce už mi to sundají..... no stávají se i horší věci a myslím, že na běžky s tím můžu..... a ještě musím vyzkoušet, jestli se s tím dá řadit v autě, dnes jsem řízení vzdala - prý to mám mít v klidu :o) aspoň 14 dní, tak to zkusím příští týden.


22.-23.11.2008
ZASE A STÁLE SNÍH
V sobotu jsem fotila zimu v Zábřehu, v neděli park v Šumperku - fotky jsou ve fotkách. Miluju sníh, škoda jen že mám ještě letní pneumatiky, jinak bych možná vyjela na první běžky, tak snad brzo vyjedu nebo mne vyveze muž.

19.11.2008
SNÍH
Krásné probuzení do nového dne:

18.11.2008
VÁNOCE SE BLÍŽÍ....
Venkovní teploměr už není "kladný" hrdina, pohybuje se v záporných číslech, asi se budu muset naučit škrabat okna u auta a takové ty zimní "radovánky". Dnes jsem přežila pedagogickou radu, večer u Ordinace opravila "písemky" (osmáci měli sami vymýšlet slovní úlohy na Pythagorovu větu - to jsem se bavila, někteří byli opravdu originální, jedna žákyně psala jak mimozemšťánek skáče z Hvězdy na Zem a na Měsíc, jiný chlapec počítal, jak by musel mít dlouhou nohu, aby když stojí 2,5 m od paní učitelky ji mohl kopnout :o) a jeden šplhoun dokonce uvažoval o zkrácení cesty přes park při závodu v orienťáku - šikovný děti "mám")! A co jsem chtěla říct? Do Vánočních prázdnin zbývá jen 24 pracovních dnů - takže krásný předvánoční čas!

15.-17.11.2008
BRNO - KRÁLOVNA POKRU
Výborná Modrá čajovna, výborný čaj, výborné kamarádky......... miluju tyto chvilky......
A pak bráchové a tatínek s maminkou a babičky, hezky strávený víkend. Peťa nás naučil pokr a ač jsem nebyla k této hře ze začátku kladně naladěna, mohu s klidem říci,že bych neprohrála ani korunu :o)! A zvlášť v pondělí jsem byla úspěsná :o), ale hlavně mě to bavilo, jsem zvědavá, co si bratři nachystají na mě příště..... Magnus bojoval v sobotu zde a v neděli v Benátkách. A fotky jsou ve fotkách!

14.11.2008
ŠKOLA - JAKO ŽÁKYNĚ
Zase jsem byla ve škole v Olomouci, bylo to fajn, nevím, jestli v Olomouci jsou lepší učitelé než v Brně, možná nám jen vybírají ty "nejlepší kusy", ale moc se mi tam líbí, je radost tam sedět a poslouchat. Je to fajn a je to zajímavé, stále se mluví o výchově, je to takové praktické, jsem nadšena.

13.11.2008
MLÁĎÁTKO
Tak jsme oficiálně "dostali" pidinotebooček do používání na věci ohledně školy, aby se nám lépe a snadněji pracovalo.

11.11.2008
NA BÍLÉM KONI NEPŘIJEL.......
Svátek svatého Martina, dle pověsti jezdí na bílém koni a po sněhu ani památka. Původně jsem o tomto vůbec psát nechtěla, ale neodpustím si to, měla jsem svatbu v kostele sv. Martina v Žárové, dobře, každý kostel má nějakého svatého. Máme pozemek a nedaleko v lese je malá kaplička svatého Martina, pěkná náhoda :o) a dnes na svátek svatého Martina jsem si dovezla domů své první auto - asi si budu muset přečíst životopis tohoto svatého.... docela dost náhod. Aspoň stručně: životopis.
Ale o čem jsem dnes chtěla psát, druhá tělocvična s našimi nejmenšími. Minule nachlasena, bez hlasu, jsem z toho měla špatný pocit, ale dnes to byla naprostá bomba, jsou milí a šikovní....... Jsem moc ráda, že je máme a doufejme, že vydrží.......

6.11.2008
PŘÍJEMNÝ PODZIM
Venku krásně teplo a já kašlu jak "tuberák" a piju horký čaj....... ale nevadí, však ono to přejde......

1.11.2008
KRÁSNÝ LISTOPAD
Ne moc šťastně jsem se probudila do prvního listopadového dne, bolelo mě v krku a první, co mě napadlo bylo - nikam nepojedu!!!! Ale pak jsem si uvědomila, že je to letos naposled a i když je to 6,1km když se teple obleču mohu se i hezky zapotit.....a to se přece hodí, vzala jsem si ibalgin a udělala jsem si teplý čaj a hurá na poslední kufr. Byla šílená cesta na start 2,1 km, ale vše jsem přežila a i když původně vypadalo, že bude pršet nakonec nepršelo a tak to bylo fajn, v krku mne teda bolet nepřestalo, ale to spraví teplý čaj s medem a pěkný film v tv - jdu si něco vybrat. Tak hezkou neděli, když bude přát počasí a zdraví vypravím se na kole na nějaký hřbitov :o). Fotky z vyhlášení jsou tady a výsledky snad časem budou tady tady. A ještě odkaz, jak bojuje Magnus na HROBu.

29.10.2008
JAK BYLA BOHČA PILNÁ VČELIČKA
Dala jsem na web, fotky ze soustředění a z konečně cestu domů z Francie

25.-28.10.2008
PODZIMNÍ SOUSTŘEDĚNÍ
Co dodat, 4 dny plné OB a fajn lidí......... Miluju tyto soustředění :o)

19.10.2008
NEDĚLE, JAKOU JSEM SI DLOUHO PŘÁLA.....
Možná se mi budete smát....ráno jsem šla do kostela, je tam takový nový farář s valašským přízvukem, je radost ho poslouchat, zvlášť když má povídání k dětem, dnes vykládal o misiích a bylo to moc pěkné, mám jednu kamarádku v misiích v Argentině. Po obědě jsem jela na kolečkové brusle, po delší době, protože jsem je měla na opravě, venku bylo krásně, na to jsem se už dlouho těšila..... Bylo to krásný, miluju barvy stromů v tomto období, doufám že počasí vydrží i na příští víkend na soustředění..... No a večer jsem chystala večeři pro muže a Starouše, tak snad jim to bude chutnat. Výsledky z oblasťáku, kde Kuba vyhrál H12 tady. A úspěchy byly i na Slovensku, výsledky zde. Např. v sobotu Vowo vyhrál M18...... Blahopřeji!!!

17.-18.10.2008
KRAJSKÉ VOLBY 2008
Zase jsem seděla v komisi a bylo to fajn, když vynecham štiplavé poznámky důchodkyní a to jak tam celou dobu probírali jestli je mlíko levnější v Plusu nebo Kauflandu..... a že v Hypernově nakupují jen zbohatlíci - podnikatelé a doktoři (fakt je ten, že hypernova je dost daleko aby se tam o berličce z centra dokulhaly :o). Ale jinak to bylo fajn, člověk posedí, odpočne si, něco si přečtě a ještě mu za to dají pár korun, takže hodnotím hezky strávená podstatná část víkendu. A zajímavé je i slyšet jiné lidi čím a jak žijou, třeba pan důchodce, co seděl vedle mne a ženské se s ním nebavili byl zajímavý pán.......... Jen je škoda, že ty volby nedopadly líp!!!

15.10.2008
NENAPADAJÍ MNE SLUŠNÁ SLOVA......
....tak je lepší nepsat nic :o)............

13.10.2008
AUTUMN DESIGN
Líbí se vám nový podzimní design? Tady i venku? Mě ano, miluju toto období, život je pestrý barevný a ne jak mi kdyby pan ředitel z Kotlářské tvrdil - šedý :o)!!! Podzim mám nejraději, člověk se těší na Vánoce, na zimu, ráda se na něco těším :o) Tak hezký týden!!!

12.10.2008
HOSPODYŇKA ZE DONUCENÍ :o)
Takový krásný výlet jsem si naplánovala s kamarádkou a bylo hnusně a hnusně, no a co teda dělat, uklízela jsem, žehlila, vařila, pekla........ a byl to fajn den.

11.10.2008
PĚKNÉ BĚHÁNÍ
Když jsme se blížili k Rovensku, Pavel Adámek se zeptal: "V Rovensku, tam je někde nějaký les???" A pochopila jsem v "lese" nebyl. Byl to takový "přespolní běh" běželo se tedy přes jedno pole, pak do takového údolí přes další pole a tak stále dál, ale závod se mi líbil i když jsem jako obvykle obsadila poslední místo. Jiřko, jestli to čteš, rychle poroď a šup šup na závody, ať mám nějakou konkurenci, protože opravdu mohu s klidem říct, že v oblasti teda konkurenci nemám!!!!! Zato jiní "Magnusáci" běhají jak o život a bedna je jejich a to i ti, kteří jsou "zatím" členové jen duchem. Výsledky tady a fotky ve fotkách. A velkou radost mám ze svých žáčků, že Kuba vyhrál, s tím jsem tak trochu počítala (ale samozřejmě mne to potěšilo moc), ale šok mi připravil Víťa ze Severky, kterému se poslední dobou taky daří - a dokonce už zvládá mi na orienťáku neříkat paní učitelko!!!!


10.10.2008
PĚKNÉ STUDOVÁNÍ
Tak první 4 hodiny jsme měli metodologii, nevadí, že nevíte, co to je - to není podstatné, ale přednášel to takový milý starší pan docent, byl fajn, jen jsem měla problém neusnout, nemají to ty děti ve škole jednoduché. Pak jsme měli pauzu na oběd, prošla jsem se po Olomouci a nasvačila na Horním náměstí a zavzpomínala na MS ve sprintu, najednou tam bylo tak nějak prázdno! A pak jsme měli Psychologii osobnosti. A to bylo výborné, perfektní ženská, že to uteklo jako nic a hlavně to byl takový příjemně strávený den. Jen víc takových. Ale unavilo mě to, že jsem došla domů, tupě koukala na tv a pletla, neměla jsem ani sílu jít se Staroušem a klukama do hospůdky.Tak doborou noc, jdu spát před půlnocí, dnes jsem vstavala 5:17 a fuj, nebylo to milé! Dobrou a hezký víkend!

CO BYLO PŘED 10.10.2008
Najdete tady.