neAKTUALITY :o)



31.1.2008
DOUFÁM, ŽE JSTE NEPROPADLI :O)
Všem blahopřeju ke krásným známkám, brácha Met má samé jedničky, asi mu zitra dovezu nějakou sladkou odměnu :o)

29.1.2008
PŘED VÍC JAK 30 LETY.....
Člověk, teda nevím, jak vy, ale já ano, si stále připadá mladý, plný síly...... přijde mi že to bylo včera když jsem šla do školy poprvé jako žák, poprvé jako učitelka a je to už pár let..... Před 26 lety jsem byla u zápisu :o) a deset let už chodím do školy jako paní učitelka. Když jsem napodzim potkala strejdu ze slušnosti se mě ptal: "Jak to jde ve škole?" a já říkám: "No, 10 let je to skoro stále stejný!" a on se strašně divil....má dceru o 3 roky mladší než já a učí prvním rokem. (no každej nejni tak šikovnej jak já). Ale víte, co je nejhorší, že asi vážně stárnu, i když na to nevypadám :o) fotka je z oslavy mých druhých narozenin 11.1.1978, ale vtip je v tom, že mamince i tatínkovi bylo nechutných 26, což je o 6 let méně než Bohče těď a vždycky mi připadali takoví (sorry) "staří a zodpovědní". No, nic, radši už to nebudu komentovat.......


27.1.2008
A SU ZAS DOMA
A su ráda, že su doma, včerejší zrušení orkánu se nepovedlo, venku fučí jak někde na Sibiři. Jinak kdyby vás zajímalo, tak ráno na horách sněžilo, ale od Hanušovic pršelo a bylo hnusně. No, uvidíme, co pro nás připraví počasí na příští týden. Tak hezký týden a už jen 4 dny do prázdnin.

25.-27.1.2008
ASU NA HORÁCH
ASU vyrazilo na hory, na programu bylo sportovní a společenské vyžití a ujednání několika věcí, nechci sem psát detaily, tak jen stručně. Bydleli jsme v pěkné chatě, někteří jezdili na snowboardu, někteří na sjezdovkách, někdo se potil na běžkách a někdo u taroků :o). Tak a teď ty "nejdůležitější" informace, jednohlasně jsme schválili, že nebude v noci orkán, ale vichřice. Keňa se zvolil skladníkem a stále vysvětloval, že mu nevadí, že nemá sklad, že chce hlavně klíče. Při debatě o pořadatelském oblečení na MČR na klasice, když se David zeptal, jak to vidíme, kdyby nebyly kalhoty, tak Árny navrhl že je to fajn nápad, že budeme mít pořadatelskou sukni :o)

23.1.2008
DNES PO DLOUHÉ DOBĚ BYLO VIDĚT SLUNÍČKO
A vy si řeknete, co zas píše o počasí - vždyť je to nuda :o) a tak, abych se "nenudila" tak jsem vám upravidal B-rady (podívejte se, zatím sice nefungují všechny odkazy, ale víc toho vážně nestíhám.....). Snad se vám, budou recepty hodit budu přidávat další...... Už jen 6x do školy a budou tu pololetní prázdniny a s nima OB závody, těším se jak se zas proběhnu, sama s mapou - budete se smát, ale už mi to chybí :o) Poslední závod jsem běžela 2.12.2007 a přesně 2 měsíce na to vyběhnu znova........

19.1.2008
JEŠTĚ HNUSNĚJI NEŽ VČERA
Prší, prší celý den, prší když vstávám, prší, když jdu na nákup, prší, když doma uklízím, stále prší - fuj, tam je hnusně, ještě že můžu být zalezlá doma.

18.1.2008
PRŠÍ A JE HNUSNĚ
Skoro všechen sníh už roztál, jen někde trocha špinavého a hnusného zbyla, kde je ta zima 2005/2006...... no nic, 9x do školy a jsou tu pololetní prázdniny, člověk si vždy musí najít něco pozitivního a ty negativní věci ignorovat!!!!

17.1.2008
ŠOK, STÁLE ŽÁCI MAJÍ ČÍM PŘEKVAPIT
Možná vám to přijde úsměvné, ale mě to dnes dost šokovalo, jeden žák v chemii škemral po jiném marsku (nebo nějakou takovou podobnou "lepší" tyčinku), když jsem se začala zlobit, tak mi dárce vysvětlil, že si ten druhej dnes zapomněl svačinu a protože má cukrovku potřebuje něco sníst, tak že mu tu tyčku dal. Ok, řekla jsem si - hodnej žák. Po hodině jsem se rozhodla pedagogicky působit a tak jsem si žáka s cukrovkou zavolala a říkala jsem mu, že na sebe musí myslet a svačinu nezapomínat a on mi řekl: "Ale já svačinu mám, já jsem jen měl chuť na tu jeho tyčinku!!!" Další slova jsem nenašla!

16.1.2008
NEBEZPEČNÁ PRÁCE HOSPODYŇKY
Nemyslete si, že uklízím, jen když o tom píšu, uklízím stále, ale píšu o tom jen když se stane něco akčního - jako dnes - zapíchla jsem si rýsováček do holeně. Prostě klečím, umývám podlahu a je tam - kupodivu to vůbec nebolelo, zajel tam rychle a jemně, ale když jsem ho vytáhla krve, že i na transfuzní stanici by mi záviděli. Ale už dobré, nevykrvácela jsem. Jinak známky jsou uzavřeny a napsány, zítra se budeme ještě pedagogicky radit a pak už jen podepsat výzo.... Takže doprou noc.......... Pak bude snad víc času napsat na stránky nějaký ten slíbený recept.

15.1.2008
UZAVÍRÁNÍ ZNÁMEK
A je to tady pololetí se blíží, uzavírám známky a někdy je to umění...... Ale dlouho už se mi nepovedlo psát tak šparedé známky - letos dávám dvě pětky. Su prostě drsná "pančelka".

13.1.2008
APPLE PARTY
Po PASTA PARTY přišlo APPLE PARTY a tak jsem pekla štrůdl, vařila kompot a dělala jablkové tvarohové knedlíky - byli asi dobrý, ochutnala jsem jeden během vaření a pak se po nich zaprášilo, že i na Davida zbyl jen jeden a kdybych mu neschovala tři kousky štrůdlu - tak z těch 4 nohavic taky nezbylo nic :o) Jen Starouš byl poněkud nesvůj - nemá rád sladké - příště bude CHEESE PARTY, jak jsme pak naplánovali. Tak hezký vstup do nového týdne!

11.1.2008
MYSLIVECKÝ PLES
Hezky jsme si zatancovali, teda já jo, a dovezli jsme si i zajíce :o)

11.1.2008
VELKÉ PSANÍ PÍSEMEK
Když čtu některé písemky, dost se bavím,jako třeba jedna žákyně napsala místo iont yount :o) No, ale přes víkend mě čekají písemky. Mimochodem, vlasy mám o polovinu kratší a skoro nikdo si to nevšiml, kolegyně, kolegové...ale holky šesťačky jo.

10.01.2008
NEW IMAGE
Nový image a oslava narozenin. Díky za dárky a díky všem, co jste mi poslali sms :o)
To su v nové modré zastěře s ovečkama - jako hospodyňka.


08.01.08
JAK JE POSLEDNÍ DNY?
Včera tu bylo jak v pohádce, všechno pod sněhem, a když jsem usínala, bylo venku krásné světlo, světla lamp se odrážela - no kouzelná noc. A teď je tam jak v hororu, mlha jak z filmu o Jackovi Rozparovači :o) A jinak - mám za sebou Vánoce, svátek a už i narozky - na co se teď člověk má těšit? Ale nebuďte smutní, vy určitě ještě svátek nebo narozky máte před sebou, moc takových "tragédů" jako já není:o) A pokud jste na tom podobně - tak za 351 dnů tu máme Vánoce znova :o) Tak si užijte ten předvánoční čas!!!!!!!!!

5.1.2008
PĚKNÝ DEN
Přijeli na návštěvu rodiče a bráchové. A že mě někam vytáhnou na oběd, tak jsem je vzala do mé oblíbené Šumperské restaurace SVĚT, bylo to super, byla jsem poprvé s rodiči v restauraci, nesmějte se vážně jikdy jsem s nima nebyla v restauraci (když teda nepočítám svatbu setřenice, několik pohřbů a svatbu svoji - ale to je jiné, teď to bylo jen s nima a bráchama) a bylo to fajn. Celé odpoledne jsme pak hráli novou hru, kterou jsem dostala k Vánocům "Poštovní kurýr" a bylo to taky fajn - pěkný den k narozeninám :o) Díky.

5.1.2008
VÝSLEDKY Z POSLEDNÍHO TRENINKU 18.12.2007
Skunina C:
1) Dominika - 15 b
2) Anička - 14 b
3) Ondra - 12 b
4) Patrik - 8 b
5) Milan a Kuba 0 b
Mapy rozdám v úterý v tělocvičně, případně vysvětlím chyby.

Skupina A:
1) Přema - 20 b - lepší čas
2) Stréc - 20 b
3) Klárka - 18 b
4) Vowo - 16 b
5) Pantány - 12 b


4.1.2008
DEN CHEMICKÉ OLYMPIÁDY A VELKÝ DEN ÚKLIDU NA PC
Všechno je jednou poprvé :o) Dlouho jsem před žáky tajila, že existuje něco jako chemická olympiáda, nakonec jsem jim to před Vánoci prozdradila, aby měli přece jen málo času a raději to vzdali - přece nebudou chtít přes Vánoce, kdy každý rád lenoší u televize - řešit chemickou olympiádu. Bohužel našli spíš našly se dvě děvčata, která olympiáda nadchla natolik, že by jí rády dělaly. Jenže chemická olympiáda není jak olympiáda z matiky. A tak jsme včera dělaly ve škole praktickou část, dokonce měl premiéru i můj pracovní plášť! Ale vše jsme zvládly a olympiáda je hotova. Teda pro ně, já musím ještě opravit tu teoretickou část :o)
Jinak odpoledne jsem trávila u pc, potřebovala jsem trochu uklidit disky, vyčistit poštu....... divila jsem se sama kolik mi to dalo práce, ale výsledek se hned objevil a našla jsem asi 9GB volného místa :o) vím, není to z těch 160GB moc, ale ještě udělám defrakmentaci a ono něco naskočí. Taky jsem si dala asi 3 novoroční předsevzetí:
1) budu si čistit poštu 1x za měsíc :o) - to bude velice velice těžké dodržet
2) budu vám dávat na stránky více dobrých receptů - nechci slibovat jak často, ale trochu upravím stránky, aby se tam líp ty recepty hledaly a budu doplňovat - ať mají moje stránky taky nějaký přínos pro vás
3) a to vám říkat nebudu, ne že byste ho nemohli vědět, ale nemusíte vědět všechno - to je moje předsevzetí a tak si ho nechám pro sebe, ještě byste se mi smáli
Zajímavé je, že ani nepamatuju, kdy jsem si něco podobného dala - ale když jsem viděla tu zaplácanou mailovou schránku - bylo to nutné!!!!!

2.1.2008
TĚŠÍTE SE DO ŠKOLY???
Tak co žáci a studenti? Těšíte se zítra do školy? Pravda takoví jako Martin Benc mají ještě prázdniny, ale skoro všechny ostatní už to čeká, a co: "Byli jste hodní?" a dostali jste patřičné vybavení do školy, doufám že i kamarád mé bývalé žákyně Katky Menouškové z Kotlandy dostal kalkulačku:

1.1.2008
NOVÝ ROK
Přeji vám aby byl lepší než ten 2007 a trochu horší než 2009 :o) ať jste šťastní a máte kolem sebe lidi, kteří vás mají rádi, ať se nehádáte a nejste na sebe zlí, protože život je moc krátký na to, aby v něm byl čas na to být na sebe zlí:o) Tak hezký celý rok plný pěkných dnů a těch škaredých a smutných ať je co nejméně (kdyby nebyl žádný - mohli bychom si na ty pěkné tak zvyknout, že bychom si jich neuměli vážit:o)

Naše PF 2008 A PF 2008, které mi došly e-mailem, myslím že jsou moc pěkné a moc vám všem za ně díky!

31.12.2007
STALLONE
Návštěva kamarádů z PV, lyžování v Hraběšicích a co vám mám povídat, zakončili jsme starý rok a začali nový. Snad jen, že se mi to líbilo :o) Byli jsme tady. Pár fotek z dopoledne, když jsme odjížděli na sjezdovky:

30.12.2007
ROK 2007 POMALU KONČÍ
Rok 2007 pomalu končí, co nám přinesl, nebudu vypisovat - to mají kluci na Chulimanze. Co se stalo mně popisovat nebudu, bylo by to na dlouho a stejně jste to sledovali se mnou na stránkách. Škoda slov, jednoduše ať se nám v tom příštím roce žije dobře :o)

A kdo chce vidět naše rodinné pf, může se podívat tady.


CO BYLO PŘED 30.12.2007
Najdete tady